2012-6-23 04:56 PM donaldr
你地玩美版冒險機試過死機未?

唔知點解,我玩美版冒險機成日死,次次都玩到一半突然要重頭來,真系想掟機|||*~g(P6T/M Kj@W
唔知系部機本身出左問題定系真系有一定幾率會死,我未搞明。。
B YQ6T:S EHUxW^x
B$J }?1[ 我死機的機有:
-m9t9pa B,Z2j 1、d-3美版ver2,玩到中途突然屏幕花屏定格,只好reset
J,b#hO hL*b 2、d-3美版ver3,同美版ver2一樣甘死%ffO-S*SUm
3、同樣是d-3美版ver3,進化的時候播完音樂以後突然播出勝利音樂,然後畫面定格。。reset
4FRe LL~"f7n 4、d-power美版ver1,第一關已經和d-3美版ver2甘樣死。。n |Z K] G,q'`(?
4、d-power美版ver3,未到死機點,系map5果陣某次戰鬥刷完進化卡,結果出來的不是戰鬥畫面而是一格一格往上升的畫面。。之後先發覺系臺機自動reset左。。。v*W}#[.q
!k{b H.y;U#v w
數數下,我d機入邊,成功爆機的就只有d-power ver2和d-tector ver3。。。真系無陰功咯。。。
pJ F3t.O;G
qb,h^u)b 唔知大家玩美版機又有無發生d甘既事?(d-power ver3最終關必死的bug不算入內)

2012-6-23 10:27 PM lflf9319
d-3美版ver3 smile158 smile172  仲想收番部玩.. 希望收到唔會死機的吧 smile175

2012-6-24 03:16 PM p010
舊年賣過部d-3 ver.3 俾人,我玩果陣都係成日死機
q#['Y;h#?#d|0] 但佢攞左就冇事+H&M:h9x*m/X,U \)wk
佢同我講,應該係部機內部有D塵
"u|&a5b%[$tJ2jl
o%[9cC6pyn3_ 諗番起,雖然我玩左咁耐都冇乜邊部係爆到機^?1A"}.uz)W
但係死過機既係得d-power (傻左冇啦啦當八達通咁用) , d-spirit ( 跌到地) , d-power ver.2 (發脾氣...)[rMuj\MX4ba4V
另外仲有最近d-gather死機(應該係電池氧化) ,d-3 就唔記得點死... 6L+M&v.`]SV/t
係得部d-tector 可以持久運作...
?O9FQzYm8n8_.s O6w.U5I ]m Q
所以我建議如非必要就千奇唔好帶出街(雖然而家會帶出街既人應該係0人&R @7L)S]
另外加條手帶,防止自己手鬆...
:q4U)Y){#g3e
^;sp6d5m ?1g 如果樓主係好小心咁玩既話... 我估係D機件擺耐左既問題v?^2c ^$p0l9S
試下拆一拆部機出黎清潔下應該好D?
m;LE ai z:r$V iC 8t e+}qj7P fX4M2n
畢竟必死機既都只係得d-power ver.3 啫...*hpv6B,wWvq+\6h
;G`+_Ze(ISK
[[i] 本帖最後由 p010 於 2012-6-24 03:23 PM 編輯 [/i]]

2012-6-24 06:39 PM donaldr
回復 #3 p010 的帖子

其實我都有清過塵,因為d機有d狀況比較差我會拆機清潔~
h+R4|7^hq| 但系我部d-power ver1系清完塵之後死。。之後我就無玩
B)N.w Y5@Xnq d-3兩部系好正常甘死,我又未拆過,又好小心玩。。。可能系機件老化。。
EO3es O7m*e.Z d-power ver2比同學唔小心甩手飛出去,但系都無事,成功爆機。。 D-\ N1y dFj
smile25

2012-6-24 08:33 PM donaldr
oh。。。今日我部d-3 ver3又死機。。連續三日死三次。。。唔玩了。。

2012-6-24 11:29 PM lflf9319
[quote]原帖由 [i]donaldr[/i] 於 2012-6-24 08:33 PM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=771804&ptid=77487][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]{T$ZY0d C)jv"T
oh。。。今日我部d-3 ver3又死機。。連續三日死三次。。。唔玩了。。 [/quote] HBz-CN+h$Y:z;Hp*N
smile34 我想玩都沒得玩

2012-6-25 12:29 AM donaldr
[quote]原帖由 [i]lflf9319[/i] 於 2012-6-24 11:29 PM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=771823&ptid=77487][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url] CB Y(\X
"y$Sc}{O
smile34 我想玩都沒得玩 [/quote])}OF;\r$@.\)W6v
我都想玩ga。。不過距成日死,無理由明知死機仲玩。。。T?+nH)y
以後有機會再收過先再玩lu。。
NFan"EQ t 目前應該主戰金色d-power,希望唔好中途死,比我行到最後拉。。。smile25

2012-6-25 09:49 PM p010
d-3 真的沒聽聞到有常常死機的情況
go*gJ[ f:l#M\1a 建議你還是換過另一部吧,你手持那部應該機件老化了

2012-6-26 02:30 AM 971179
有部4v3,..玩玩下屏就冇左顏色..過一陣又可以玩= =吾知乜回事
vP2B"gcT1Ur.q 有部3v3...一玩到boss就當機la...激死人..><
f?'O;SM6b_*?-A 有部3v2...最正常啦>< 好鐘意呢部機b:P ks J.o:@
不過3v2同埋3v3 聯機對抽..有時2部機都輪流當機...TT

2012-7-4 12:37 PM donaldr
回復 #9 971179 的帖子

據說對戰當機系因為電池唔夠電@ @。。。

2012-7-5 01:14 AM 雪糕
樓主真係好黑仔-_-成日都死機
O'T-A l#J m 不過我記得我部d-power美版ver2都係到某一個位就死N5AY'C'lr
唉..依加d機真係完全唔捨得拎出街玩
;K U kI^,[wO5q 更加怕借俾人玩smile27  有d咩損傷就心痛死。。。

2012-7-7 10:31 PM hkhehe1234
玩過01未死過smile42 smile41

2012-7-8 02:08 PM 8454946
smile20 02ver2系會死機加~~不過有方法過-----死按制~~~唔好reset

頁: [1]

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載