2013-1-23 09:50 PM 翼乂
電波機問題

想請問美版電波ver.1 能不能進化到究極體?
3`[X U,o0[7d [ 因爬帖看過大家討論
-bZM)QZ^B 有人說能,有人說不能Q*t;q{sG1J;eFHJ
有沒有人正在玩的人可以肯定答案?
i2} u)U8J#nPY,H 另外想請問是否全部數碼獸都以搖機進化?zy,Ziv:[W1aE{
謝謝
Z6WQo%lq/TZu
4a&L:V~/eyk k6Q [[i] 本帖最後由 翼乂 於 2013-1-24 02:50 AM 編輯 [/i]]

2014-6-29 04:39 PM 神原takuya
ver.1 正常係無究極體的.....

2014-6-29 05:03 PM 翼乂
回復 #2 神原takuya 的帖子

哇,個帖好耐之前喇,多謝您回覆
|(Bor$] r8`2T-K 的確係Ver. 1無得進,ver.2同ver.2.5先有
;_5wh5e+j$LS N r 不過之前見過一部唔知係咪錯版機?
1s'~jT%k [ 藍機白制ver. 1外形, 但係ver. 2內容所以可以進Ultimate/G+l8Na~](U
-------------------------------------------------------------------------------
0dDx H7juq&plE6C5j 另外廢事再開帖喇,順便想請問美版d-3 ver. 3進化嘅DP嗰三格同擲骰有咩用?cYg|B,u
唔該晒

2014-6-29 08:41 PM p010
無圖得形容詞好難答你
a7Z$s:hN 但係,錯版機的可能性,應該無咩可能wYkz;p*Z
同埋係日版定美版先, 因為美版管理顏色好差, 出現你講的騎尼程況, 可能係片主做咗手腳.
CUA{5b8K|$a
%C e\}\v]p y4C %F)]&\Et)? z1HD
原來翼仔仲喺HKDMC...
!h}FA0?/Z E Ver.3 我玩過小小
(cWv hbL0E4L2S 擲骰係咪進化時刻擲呀?? 我記得好似擲得愈勁就進化愈勁囉
"y EH/E1C8}2zL6u 我記得有得拖人幫手= =咩黃金劍獅,黑戰暴, call 佢地出嚟幫手打lol @3V,y TSLej

{:l'tl4I&LU L:T [[i] 本帖最後由 p010 於 2014-6-29 08:44 PM 編輯 [/i]]

2014-6-29 08:44 PM 翼乂
回復 #4 p010 的帖子

Hello好耐冇見,多謝回覆
o!Rl`sjI*f 好似係用左dp就擲到大數機會大啲,擲嗰度就如您所講,g,a!m!SCG6B"r.gYav

w[:ujq4[ 我一直都有上架其實

2014-6-29 11:09 PM singing
美版電波ver.1 有聖龍獸
A6f-m.ea8Me(A L2Hl
$Te,D(QO 實力=一般最終form

2014-6-30 12:38 AM 翼乂
回復 #6 singing 的帖子

singing兄好耐冇見N$WB6CTFr
咁係因為當左Tailmon係Child, Holydramon係Perfect
7q byoL4U&p lw@nr
回p010兄:
jE YVcASAE1N 其實部機嗰時喺我手HJx$R|LB8L c
一開始揀獸係揀Plotmon而唔係Tailmon..玩到中段有得進Ultimate
/j"n x;]M:MaWf 不過唔好意思冇影相就同人換左機了..

2014-6-30 12:54 AM p010
我知你講邊隻色0Y2{4gi(^
你講多D,你覺得奇嘅內容先
$q*H M xuTS 小狗 ---> 迪露 --->天女 ---> 聖龍獸
"pQ8K)T9F @*dO e6m 定係點先?(Jr7g6K5c](f Uu#W
,G+Z2Ng X/~
如你的認知,和singing所講, 電波機的階段係濕9的@aB8_4^2?3Q
例如哥瑪獸,巴魯獸沒有直屬究極體;$d$D0HZg-a7q#p'r{
例同小狗獸和迪露獸 的階段十分混亂
xo X4Vjc 但我肯定是,錯版機的機率很微
'b#K*U fc|g T 可以話聞所未聞,最多只有d-power ver.3 集體不能爆機事件

2014-6-30 01:10 AM 翼乂
[quote]原帖由 [i]p010[/i] 於 2014-6-30 12:54 AM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=826002&ptid=80996][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]
!\k-gtbK]$@wW 我知你講邊隻色
Hz3i!Z R,Wr-iK 你講多D,你覺得奇嘅內容先PT3n/azTL{
小狗 ---> 迪露 --->天女 ---> 聖龍獸
C \+n-w a,g KEaJrz 定係點先?
~u7^5Z)XX 1~*y.T'u\I z
如你的認知,和singing所講, 電波機的階段係濕9的 R0?S6lb'ee^p#R
例如哥瑪獸,巴魯獸沒有直屬究極體;
0aqO*X ]B4V 例同小狗獸和迪露 ... [/quote]euv^8e2E CY/\$l+P
呢個唔記得,但一開始選角係有Plotmon嘅,第一次拎上手就見到所以好記得 cm+]/w@{Q
總之係Agumon可以進去Wargreymon, 呢個設定唔係ver. 2先有架咩?
,?w$NU9RHi5D'w` 另外其實部機唔係我度好耐了..但依稀記得唔係順動畫劇情打(我記得ver. 1係)
%@4]&_#C^-M 即係一開始啲大佬唔係Devimon,Etemon嗰啲,最後都唔係順四天王打

2014-6-30 01:30 AM p010
[quote]原帖由 [i]翼乂[/i] 於 2014-6-30 01:10 AM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=826007&ptid=80996][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]9@0_g]Y{;v~

1M |{&{5d.PGC^9X)H 呢個唔記得,但一開始選角係有Plotmon嘅,第一次拎上手就見到所以好記得(of8L5Z;v?
總之係Agumon可以進去Wargreymon, 呢個設定唔係ver. 2先有架咩? QhxCSuU,^
另外其實部機唔係我度好耐了..但依稀記得唔係順動畫劇情打(我記 ... [/quote]
z Z@b\AB 你咁講我仲亂
.Z9WVs-Gf~"|X 不如你知道D乜野, 所有嘢打哂出嚟

2014-6-30 02:27 AM 翼乂
[quote]原帖由 [i]p010[/i] 於 2014-6-30 01:30 AM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=826011&ptid=80996][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]1b6sC9\ d
rcK.A-CF*}-x
你咁講我仲亂
O9S9cA.s+AMs 不如你知道D乜野, 所有嘢打哂出嚟 [/quote]
qRn^$Ev%P1qp+_-b 岩先偷人ac用唔記得轉番smile64 E(I a3u$?Q
有咩亂?
v-^,H4\-}m 除左ver. 1外形之外SK$gs-Dfk
其他野都係ver. 2野黎架喎
)y q:B9b`P(FJ ~ 遲啲先回啦用電話唔方便

2014-6-30 03:33 AM singing
ver. 2 咪變左Plotmon囉-seGe%t,fBB

1d%q(gc#]`-Vdz 一樣係聖龍獸,但究極體
5?-BUM$k
'fXL/Ux0Wn d-3 仲神奇啦,整個Tailmon stand mode 當成熟期

2014-6-30 07:03 PM p010
[quote]原帖由 [i]singing[/i] 於 2014-6-30 03:33 AM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=826021&ptid=80996][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]|v"md.B"^+z'mK
ver. 2 咪變左Plotmon囉
~4Vff-GX N B @9Y o;H
一樣係聖龍獸,但究極體~r s%_!mX'jQ

^yDP5hR+Pry d-3 仲神奇啦,整個Tailmon stand mode 當成熟期 [/quote]Kl9w k&H
呢種整暴龍機的設計師有一半唔岩
(e.s:^%f1Xo 但事實上, 迪露獸長期以成熟期示人8Aea"]'Yq7q
小狗獸無乜人識
x mfE#v*v X9[7i 加上02入面,迪露獸被天馬獸打走咗個神聖環(第1集), 無咗一半力量, 喺第31集左右先搵番
G]q kT6\0f6e 你咪當  ,一隻係有神聖環, 一隻係無神聖環囉...
f:enFE5H t
] L0M]V0L9tbK{ 同埋d-power 的科學飛龍獸, 也是以大小之分
[4E U SQ6` z 因為科學飛龍獸為通常形態
(tpC:LZ] 所以呢D 係錯 1半, 唔係錯哂
7Qc*vU T y&{7NY'C'P'p3?%Ts
==============
l.E Xj6VS0C&I
g%k?}T#oEEm 翼仔,如果係咁,我答唔到你喇...5p)i8kx-E,hDtF
不過錯版機, 我真係聞所未聞

2014-6-30 10:44 PM 神原takuya
[quote]原帖由 [i]翼乂[/i] 於 2014-6-29 05:03 PM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=825974&ptid=80996][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]D:](U9i6hl
哇,個帖好耐之前喇,多謝您回覆
IZ:Qpd9Zb 的確係Ver. 1無得進,ver.2同ver.2.5先有3s h5u/U imCeh:g$a
不過之前見過一部唔知係咪錯版機?\ `#C7W?M&[
藍機白制ver. 1外形, 但係ver. 2內容所以可以進Ultimate
h.jF#~:F(I"b v0LvI --------------------------------------- ... [/quote]
:L DT+E lk` 因為你呢個post值得我俾面你 XD

頁: [1]
查看完整版本: 電波機問題

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載