香港數碼暴龍市鎮討論區 (HKDMC) » 數碼暴龍區 (Digimon) » 數碼暴龍機 專區 » NEO/ MINI / FUSION LOADER / XROS LOADER買邊部好

2013-2-28 01:08 PM GOGOMagic
NEO/ MINI / FUSION LOADER / XROS LOADER買邊部好

外面好似得番呢幾款暴龍機賣bd'U;U/cHv
im}^3s(u"DG&m!C
想請問知唔知邊款最好玩或者最好玩
p:I(cB-k~Ry
5thbjk(T_0m 因為仲有利是錢剩,所以短期內就會買
o!UO"yr#w1h,Zr u5`+^-]%t$}R9S
暫時唔考慮買二手機同顯示屏獸所以無寫

2013-2-28 11:18 PM singing
FUSION LOADER啦/QZ+a[3g

{.i:o h-M7gm)d0~ 今個星期六日銅鑼灣SOGO都有比賽[8人賽],冠亞季都有暴龍機拎#\"mV1u#M4dN LH]
s$n;Y3|9Fk!VrI%K
smile14

2013-3-1 01:09 AM 小倫Ω
[b]我鐘意Neo多啲,因為可以享受一吓不一樣嘅戰鬥快感,而且Neo冒險機有種可以帶你返返去玩第一代電波暴龍機果種回憶,Neo可以話係電波嘅復刻加強版
V}.f2]$ovf |8u^+o !p2}B|8u Y1haq
Digimon Neo係行數碼暴龍01路線而Neo Ver.2係行DS 數碼暴龍05路線,最主要都係一開始揀果5隻暴龍唔同,同埋遇到嘅敵人同地圖都唔同,其餘道具果啲大致相同,而且Neo第一代可以同第2代對打
A-i4~"n6o8N $iZ6x Q B(htQ
有啲後悔就係Neo出果時無買到,E+只係買到Neo第1代嘅藍機藍制果款,好想要橙機灰制果款,Neo Ver.2我有黃機橙制,藍機白制同紅機黑制哩3款,至於灰機黑制果款就送咗比自己表弟[/b]
;\AR9a`F+y _{-D-` l

+TH-U9J?-W [b]冒險機有冒險機好玩,想當年玩超龍,久唔久又要餵佢食野,屙咗篤屎又要幫佢清[/b]smile168
zRL3sh \w(KGr
-uR%tp,cL2R$I d4kuJMB
[b]Digimon Neo Ver.2部藍機白制果款真係超罕有,市面好難搵,真係好多謝哩度嘅p010版主話我知係邊到有得賣,不過我早幾日去返果度睇結果係一部都無晒,可能比人買晒
` zT7pUO t,L7~X1rzM
:`p+Sw8M{w 藍機白制果款送紅蓮騎士獸混沌形態/暗黑紅蓮騎士獸超型[/b],]+d]({ZN e@h

$s0PlS4TUMo +M)fu kfR
[b]左邊第一代,右邊第二代[/b]
a9M|,D.u)Q [b]第一代果5隻數碼暴龍分別係:(亞古獸,加布獸,巴達獸,甲蟲獸同哥瑪獸)[/b]
)dDq~3h ^Q7{n [b]第二代果5隻數碼暴龍分別係:(亞古獸S(數碼暴龍DS 05果隻),加奧獸,拉拉獸,夜鷹獸,管狐獸(管狐獸究極體係皇家騎士之一嘅八腳馬獸/八足人馬獸)[/b].n t)FB)C(jWW'U0Y
[b][color=blue]另外一提嘅係,唔好比佢包裝呃咗,其實部機係橫向咁玩,而唔係好似個mon張貼紙咁打直玩[/color][/b]$Y2d p.l~
[img]http://imageshack.us/a/img822/175/dsc00006ys.jpg[/img]7zoz%Nt,u,}&x
:DU"@M#l{(D
[[i] 本帖最後由 小倫Ω 於 2013-3-1 07:07 PM 編輯 [/i]]

2013-3-1 01:33 PM GOGOMagic
[quote]原帖由 [i]singing[/i] 於 2013-2-28 11:18 PM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=795459&ptid=81316][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url](?cY9^gtEzIj
FUSION LOADER啦
9@ ~P2C)m V9gHr
%z ~?6s%?ba3R_ 今個星期六日銅鑼灣SOGO都有比賽[8人賽],冠亞季都有暴龍機拎i\8^$JQoo,p

!Y[p\ G Kz!V smile14 [/quote]^8m8f1w9S%Z7T6yF
但係如果玩得一兩日點夠d玩左幾個月既人鬥呀c}R|sg7HMT?2S

~ O}3J gY smile172

2013-3-1 01:40 PM GOGOMagic
[quote]原帖由 [i]小倫Ω[/i] 於 2013-3-1 01:09 AM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=795484&ptid=81316][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]/FV x h kn9iox
我鐘意Neo多啲,因為可以享受一吓不一樣嘅戰鬥快感,而且Neo冒險機有種可以帶你返返去玩第一代電波暴龍機果種回憶,Neo可以話係電波嘅復刻加強版
xrR"s'} j#_\e BU
Digimon Neo係行數碼暴龍01路線而Neo  ... [/quote]
#g+R;Z:Am.E+FNA 先感謝你pm既詳細攻略,如果我買左一定會仔細閱讀e.L;UaL6x0|
i.M3v+LG1ShW.j7U@8hV
想問你,你咁深入研究neo機*B+]:{#Nh rC7v*n
"{+]4S+zXS-y g0b
咁你知唔知邊度買neo機最平
|&z$Y*u [r:A)S AG] ~!W r+nL lbA
我聽聞有地方只需要49蚊,你知唔知係邊
"yoht(t0J-pv$q
\&C^+e7w_$Tg 而我聽到你講到咁正,仲要係電波嘅復刻加強版
X^ NYTb
~rZ;yQx2ZC 如果比我知邊度有49蚊真係要即入%h@#`F:ZD
9kD9W)lb ]*Nc-d
QU,FUon8@/a
smile142

2013-3-1 07:05 PM 小倫Ω
[quote]原帖由 [i]GOGOMagic[/i] 於 2013-3-1 01:40 PM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=795504&ptid=81316][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]
e'PPY;}
&[ o5Ki:oEw8j 先感謝你pm既詳細攻略,如果我買左一定會仔細閱讀
V M%}/w#J3Yn /@u5W4u;c
想問你,你咁深入研究neo機6h5z w(?pB*Q9DLJc

uu#y\I.V 咁你知唔知邊度買neo機最平
0}3P c8G7Yp7A:gj K &wi2eS;Q%o5l
我聽聞有地方只需要49蚊,你知唔知係邊VI:ZH s$?K-s}
j8_:L[v_1\ u
而我聽到你講到咁正,仲要係電波嘅復刻加強版
5v `yd@ ... [/quote]
xx RxrJk
D[ U}(f A t'a0L$Z:pQ'o5nL
[b]我睇返啲舊Post,啲人都係咁講部Neo係電波嘅復刻版,我仲睇到果個Post人哋話果個地方賣$49,不過好似已經賣晒
[2@tP(iX4? #}NT:C8oss
E+出面例如奇趣(全港5間)最平都要$78蚊,不過5間奇趣只有(黃機橙制,紅機黑制同灰機黑制哩3款),[color=Blue]補充奇趣果隻係第二代黎[/color]
;Q2L.UA*D|.g:q
Za ^)Js)a7I ?:~&y Neo第一代我知邊度有得賣,不過可能因為Neo第一代已經絕咗版,所以個價都仲係賣$139[/b]W;i8u&Lc\

3u(R-sfT
IIhh}+\,p M5Bs O0iVZ&K
[b]另外Neo同Neo Ver.2 VS 對機連接對打果度就一樣都係你一吓我一吓咁攻擊之後中招,但係Chock機遇到敵人果時之後戰鬥就有唔同,就唔係以往果啲你一吓,我一吓果種打法,而係互相鬥大波/火球,之後抵銷敵人果個火球&B)H})p:D&?SSzU
T"}9`%u8`/z
例如你第一吓出過力度去到最盡嘅火球打去敵方果邊,敵方再出火球反擊返你,敵方個火球會削弱你第一個火球即係佢個火球食咗你個火球,之後你又要出返個火球黎抵銷返佢個火球,總之大家互相鬥大-|*XNW*`

sJzDYV.vT 直至其中一方不敵而中招扣血 / 秒殺敵方,敵方仲有一定機率飛上天避開你個火球,仲有你係果場戰鬥入面如果自己佔上風就會進化之餘仲可以打到敵方退化,如果你比敵方打到佔下風[Kd+I5V9o1t;O,j
.c](k+c_jq
你會比敵方打到退化一個階段咁樣對戰局好不利([color=Red]不過如果有Life Recover道具可以即時幫自己隻暴龍補血[/color]),同埋如果敵方佔上風,佢都可以進化一個階段,哩啲全部都係係以往嘅暴龍機入面唔會有,[color=Blue]總之你玩過就知有幾刺激[/color][/b]smile61fx:}gyV2Rc;p
Zh OT![
[b]你遲吓如果買咗之後你跟返我PM比你嘅攻略去玩,你隻野可以一路Keep住係超究極體/究極體哩兩個階段之間,即係Keep住係奧米加獸/戰鬥暴龍/鋼鐵加魯魯[/b]smile94
xf T@N LA.h9l6dP

9@s&ehj{b%H(rL [b][color=Red]題外話係YouTube睇返Neo果啲片,啲人用Neo同歷代暴龍機打,唔知點解多數都係Neo打贏[/color][/b]smile14p@RR}e
cRF0p AR{
[b]第2代4隻色,我儲咗3部,灰色果部送咗比表弟[/b]
|%jO_M-Id/MO [img]http://imageshack.us/a/img11/584/dsc00002nu.jpg[/img]k MJ#N;v[*I R
J-}8H K"QZ |:s
[[i] 本帖最後由 小倫Ω 於 2013-3-2 11:34 AM 編輯 [/i]]

2013-3-4 01:33 PM GOGOMagic
>>題外話係YouTube睇返Neo果啲片,啲人用Neo同歷代暴龍機打,唔知點解多數都係Neo打贏
@` P;Pr%y"`X'e+V8? Z p ? ca*}_;`
可惜FUSION LOADER個比賽唔用得neo.....G-M&D%?q)nMH
(應該係話,兩部根本對唔到機

2013-3-5 12:50 AM 小倫Ω
[b]我又得出一個結論就係
;xf'E~+k/Kd Digimon Neo 嘅超究極體以"奧米加獸"為例限時1000秒(S!\L`/m]
Digimon Neo Ver.2 嘅超究極體以"閃光暴龍獸爆裂形態"為例限時只有800秒
[.Pt0Z_!s q ` X`,v,kC
Digimon Neo 嘅究極體以"戰鬥暴龍獸"為例限時1500秒-RW#yv7J!X
Digimon Neo Ver.2 嘅究極體以"閃光暴龍獸"為例限時只有1400秒
xv4U)T | _ ?q Z2uCW;I.G
以上主要以主角獸為標準同埋只會列出超究極體及究極體進化時間,因為我可以Keep住隻Digimon係超究極體及究極體哩兩個階段之間~[/b]smile14

2013-3-18 01:43 PM GOGOMagic
FUSION LOADER真係好似最受歡迎 YlH)u6ek
而且部機好似仲有活動,tK/IL:M;Zc.S&l9y

%Wq]mtf Y 如果試埋真係正就即入
qt4k8sV`\;B-[8Z smile20

2013-4-3 09:59 AM sdsd1111
其實我好想買最新個隻因為係彩色既唔知係咪FUSION LOADER

2013-4-3 04:46 PM stone8
[quote]原帖由 [i]sdsd1111[/i] 於 2013-4-3 09:59 AM 發表 [url=http://forum.hkdmc.org/Discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=800081&ptid=81316][img]http://forum.hkdmc.org/Discuz/images/common/back.gif[/img][/url]
S6G$] ~+SHr 其實我好想買最新個隻因為係彩色既唔知係咪FUSION LOADER [/quote]
"q%M7oq-ku7w [color=black]FUSION LOADER[color=black](美版)[/color]係黑白屏幕嘅[/color]
!V M|1[J&|b Z [color=#000000][img]http://www.dreamtoy.co.th/upload/product/DIGIMON%20FUSION%20LOADER%20-%20Red.jpg[/img][/color]W4Y&K{4Gr^
[color=red]XROS LOADER(日版)先係彩色屏幕[/color]S0@a)^&^K
[color=#ff0000][img]http://wikimon.net/images/a/ab/Digimon_xros_loader_toy.jpg[/img][/color]

頁: [1]

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載