標題: [Not Yet Finished]數碼暴龍譯名表之一齊睇03馴獸師之王
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-5-19 02:36 AM 發表
天女獸          神聖空氣

戰鬥暴龍獸
                      勇氣之盾

我都搵唔到

37集  18:30
42集  17:30      戰鬥護盾(勇氣之盾唔記得係o係邊度聽倒 當記錯先)

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
42集  17:30      戰鬥護盾(勇氣之盾唔記得係o係邊度聽倒 當記錯先)
呢招明明係守護絕招,但當咗攻招
佢仲要係衝緊過佢,都冇用過個盾
咁都得=.=

勇氣之盾應該係對黑戰暴果陣
==================================
除咗鋼加果招,主角招就齊哂~
可以去敵人了~

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-5-19 03:23 AM 發表
呢招明明係守護絕招,但當咗攻招
佢仲要係衝緊過佢,都冇用過個盾
咁都得=.=

勇氣之盾應該係對黑戰暴果陣
===================== ...

前晚睇o個陣印象中佢o係拎住個盾衝過去
不過冇睇得太仔細..掛住集中去聽佢個招名...
依家o的片已經delete左...
o黎緊mark招名難左...

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
"依家o的片已經delete左..."
你指咩片??
TVB片網上大把資源,冇問題

VCD就難得多了
=========
仲有,02開始,D成熟期都有超過2招既招式
有D什至有3,4招,例如火神獸,
真係麻X煩

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
搵唔倒片
以下純粹記憶

悟空獸        暗黑死靈球(or黑暗?)
巨雞獸        石化之火
分子獸        插入式炸彈
宇宙腦魔     惡魔烈焰紅唇
蛋蛋獸        惡夢症候群
吸血魔獸     夜魔飛襲
                 血流成河
南瓜獸        作弄或款待
礦石獸        憤怒之石
鋼鐵海龍獸  究極波浪砲
木偶獸        爆炸鐵鎚
                 旋轉木十字飛刀 (殺手下紅鼻屎獸)
祖利獸        櫻桃炸彈
機械邪龍獸  無限大大砲(or無限大砲?)
女惡魔獸     黑暗蝙蝠波
鋼鐵悟空獸  一級鋼鐵拳
                 豪華黑暗電轟
                 xxx(打到劍獅獸跌低 唔記得咩名 之前singing俾條片又睇唔返... http://www.56.com/u29/v_NTM1MjAzODY.html )
                 蕉皮滑行(唔肯定有冇出過)
小丑皇        皇牌飛刀

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
一野彈咗4個回覆出黎
ion兄你自己del咗其中3個啦

頂部
singing
高級馴獸師

UID 124290
精華 0
積分 1838
帖子 5345
活躍度 1838
現金 2391 數碼元
存款 12001 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 20
註冊 2012-10-21
最喜愛的數碼暴龍  麥樂雞獸
最喜愛的數碼暴龍人物  樹莉觸手play
來自 長沙灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-5-26 14:42 發表
一野彈咗4個回覆出黎
ion兄你自己del咗其中3個啦

你竟然會數錯

係5個,我諗佢係禁發表回覆lag機,所以禁左5下先會咁

同一句說話毀了兩段友誼真諷刺
頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
對不起,管理員設置了需要對發帖進行審核,您沒有權力編輯已通過審核的帖子,請返回。

有冇人有權幫我del...
淨係留最後一個就得
最後一個先至係最update o既...

QUOTE:
原帖由 singing 於 2013-5-26 03:55 PM 發表

你竟然會數錯

係5個,我諗佢係禁發表回覆lag機,所以禁左5下先會咁

唔係lag機...
頭三個係星期六朝早因為撳完第一個佢唔俾我出post我試出多兩次
尾兩個係同日下晝我諗倒有野加(個post出之前我有自己另外save低o係電腦記事本)
但朝早出個post依然未見影 我就索性加左野再出過 但因為又係出唔倒 所以出多左一次
結果total五次......

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
已處理~
不過我暫時唔得閒搵D招式住
所以呢個post hold住一陣先~

另外想問離子兄,
你的動畫影片係舊式既隻magetic tape?
仲保存得咁好?
定係兒童台版的?

頂部
司馬懿
見習馴獸師

UID 79059
精華 0
積分 109
帖子 165
活躍度 109
現金 0 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2009-6-4
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
迴味兒童時概經典,懷唸小學時大傢一齊睇概時候

頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-5-27 12:23 AM 發表
你的動畫影片係舊式既隻magetic tape?
仲保存得咁好?
定係兒童台版的?

係錄影帶~已經冇晒...
係翡翠台 即係首播o個時
o個陣有錄低晒01同02
而家數起都超過十年喇~~~

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
勁喎~
我D magetic tape好多都睇唔到啦...
你果D保存得咁好既
我有D想由magetic tape轉向部電腦都,
但係都因為太花,所以失敗咗=o=

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載