投票標題: S.H.F. 勁猜無獎遊戲-繼奧法獸後,下一隻dm將會是?  (單選) 本次投票已結束 [參與投票的會員]
真紅蓮騎士獸
白帝
墮天地獄獸
金剛武神獸
凱撒暴龍獸
閃光暴龍獸
其他(請註明)
奧法獸將會是最後1隻 (投呢個中咗我倒扣你分 lol )
對不起,您無權投票。

標題: S.H.F. 勁猜無獎遊戲-繼奧法獸後,下一隻dm將會是?
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
S.H.F. 勁猜無獎遊戲-繼奧法獸後,下一隻dm將會是?

由D-arts 到 S.H.F. , bandai 一共推出了:
戰暴, 奧米加 , 黑戰暴, 墮天, 紅騎, 戰暴(原色) , 鋼加 , 帝王龍, 奧法獸
(去到2014年9月)
你心目中的下一隻Digimon是哪一隻呢?

投完票, 留名講低你投咗俾邊一隻, 只投票唔留言無分加 ; 只留言唔投票無分加
係下次bandai 公佈新一隻digimon時, 將會是結果公告之時.
答中者: 可獲 25分 , 答唔中可獲 5分

註: 墮天地獄獸 ===> 是指爆烈形態

===============================
唔知奧法獸喺日本呼聲高唔高, 但我個人覺得幾意外...
一嘢jump走Froniter同Savers
所以幾有可能大熱倒灶?

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
singing
高級馴獸師

UID 124290
精華 0
積分 1838
帖子 5345
活躍度 1838
現金 2391 數碼元
存款 12001 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 20
註冊 2012-10-21
最喜愛的數碼暴龍  麥樂雞獸
最喜愛的數碼暴龍人物  樹莉觸手play
來自 長沙灣
狀態 離線
凱撒暴龍獸

原因:戰暴都先過奧米加,雖然我覺得佢有機會04出完金剛武神獸就算...

btw,無機甲龍獸果d選擇?

同一句說話毀了兩段友誼真諷刺
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
回復 #2 singing 的帖子

機甲龍獸明顯好冷門.

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
singing
高級馴獸師

UID 124290
精華 0
積分 1838
帖子 5345
活躍度 1838
現金 2391 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 20
來自 長沙灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-9-7 04:09 發表
機甲龍獸明顯好冷門.

02得一隻究極體

btw,究極天使獸之前好似出過圖

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
回復 #4 singing 的帖子

01: 戰暴/戰暴(原色) (限) / 鋼加(限) / 奧叔
02: 黑戰暴(限) / 帝王(限)
03: 紅蓮 / 墮天
X抗: 奧叔2號 ( 限)

02 兩隻都係魂限, 明顯睇到吸引力唔夠
02 好大機會留個位俾 白帝, 但一定唔係宜家出

按排序, 04 的金剛武神或凱暴好大機會跑出, 但中途竟跑出奧法獸
不禁令人打個突
(我唔清楚奧法獸在日本的呼聲係唔係好高)
不過, 話明是15周年的活動之一 , 或多或少奧法獸會在新作出場
加上第13隻皇騎, 新作的路向不禁令人聯想與皇騎有關

以同類型的Pokemon為一例
無印: 御三家 ,帶夢夢
DP: 魯加力亞
AG: mega 火焰雞

mega 火雞 明顯是宣傳 mega 進化的技倆
那麼把奧法獸(皇騎)---> 宣傳新作 這個概念也是有可能

但我還是相信bandai會隨著大路呢個方向走
所以真紅/墮爆/ 凱暴/ 金剛 明顯是大熱門
什麼機甲龍獸, 如果你想投, 你可以投"其他"

頂部
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
存款 78685 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2009-10-17
最喜愛的數碼暴龍  古樂獸
最喜愛的數碼暴龍人物  樹莉
狀態 離線
如果出三大天使/七大魔王 系列,應該會好賣得

頂部
joasun
無名旅人
Member

UID 27554
精華 0
積分 35
帖子 26
活躍度 35
現金 29214 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-4-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
bandai咁鍾意翻模改色 白帝機會好大

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
singing
高級馴獸師

UID 124290
精華 0
積分 1838
帖子 5345
活躍度 1838
現金 2391 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 20
來自 長沙灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joasun 於 2014-9-7 19:08 發表
bandai咁鍾意翻模改色 白帝機會好大

如果真係出,唔該塊面改改佢

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
singing
高級馴獸師

UID 124290
精華 0
積分 1838
帖子 5345
活躍度 1838
現金 2391 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 20
來自 長沙灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-9-7 04:32 發表
那麼把奧法獸(皇騎)---> 宣傳新作 這個概念也是有可能

如果照你咁講,你又覺得白帝真紅墜爆咁有幾

隨時真係搞個X抗版大集合都唔出奇

紅蓮斧神獸,勝利暴龍獸

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
回復 #9 singing 的帖子

依出產商的角度, 利潤為最大考量
那麼, 按照常理 , 要賣得最多, 當然是最受歡迎的數碼獸
真紅蓮/ 白帝 / 墮爆 明顯是熱門人選

重返X抗體時代機會不大, 我想指係 X抗體的時代的奧法獸會去新一輯動畫
而唔係新一輯動畫會回到X抗體時代
唔該唔好掉轉我諗D嘢- -

還有, 勝利暴龍獸和Z'D加魯魯 是Savers產物
不是X抗時代- -

頂部
singing
高級馴獸師

UID 124290
精華 0
積分 1838
帖子 5345
活躍度 1838
現金 2391 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 20
來自 長沙灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-9-7 23:33 發表
依出產商的角度, 利潤為最大考量
那麼, 按照常理 , 要賣得最多, 當然是最受歡迎的數碼獸
真紅蓮/ 白帝 / 墮爆 明顯是熱門人選

重返X抗體時代機會不大, 我想指係 X抗體的時代的奧法獸會去新一輯動畫
而唔係新一輯動畫會回到X抗體時代
唔該唔好掉轉我諗D嘢- -

還有, 勝利暴龍獸和Z'D加魯魯 是Savers產物
不是X抗時代- -

我講緊既係以外型近似為前提既強化form再出

唔係單指x抗

紅蓮>真紅蓮

帝皇龍甲>白帝

墮天>墮爆

紅蓮>紅蓮斧神

戰暴>勝利暴龍獸

鋼加>Z'D加魯魯

而你呢句「依出產商的角度, 利潤為最大考量,那麼, 按照常理 , 要賣得最多, 當然是最受歡迎的數碼獸」

唔係唔啱

但在於出係魂限實無死既情況下,我覺得財團b乜都會試下,乜都有可能

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
回復 #11 singing 的帖子

隨住新動畫的來臨,
玩具應該會轉向動畫的周邊產品
到時如果你提及到數碼獸在新動畫出場, 那麼在figue登錄的機率也較大
例如第13位皇騎便是一隻黑馬

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載