標題: 奇跡裝甲問題@@ [打印本頁]

作者: carming    時間: 2007-6-18 05:26 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

奇跡裝甲係咪得V仔獸可以用?
其他partner用得到嗎?
咁如果拎左奇跡裝甲...但冇V仔獸...咁咪廢了@@?
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-18 05:54 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由carming2007/06/18 05:26pm 發表的內容:
奇跡裝甲係咪得V仔獸可以用?
其他partner用得到嗎?
咁如果拎左奇跡裝甲...但冇V仔獸...咁咪廢了@@?

你講得無錯,奇跡裝甲只係 V 仔獸先可以用,其他 Partners 係無得用嘅
如果你手持嘅 3 隻 Partners 無 V 仔獸,黑戰鬥暴龍獸係唔會畀奇跡裝甲你
作者: carming    時間: 2007-6-18 05:58 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

:)感謝答覆唷~
仲有呢...
我想問....奇跡裝甲進化既V仔獸各能力值係幾多呀?@@
thx~
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-18 06:27 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由carming2007/06/18 05:58pm 發表的內容:
:)感謝答覆唷~
仲有呢...
我想問....奇跡裝甲進化既V仔獸各能力值係幾多呀?@@
thx~

金甲龍獸嘅基礎能力值
屬性   火炎
HP  650
○    550
△    300
X    200 (○ 0 化)
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-18 08:15 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

[這篇文章最後由WARGUREYMON在 2007/06/19 11:51am 第 1 次編輯]

金甲龍獸能力好高XD

作者: -Kiba-    時間: 2007-6-19 10:52 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/18 08:15pm 發表的內容:
金甲龍獸能力好靓XD
(img502.imageshack.us/img502/6117/reco0007mp4.jpg)

能力好 ...... "靓"?能力唔係應該用 "強"、"高" li 類字咩?
依家先發現你嘅 V 仔獸完全無升過 △ 攻擊力,連嗰 d +10 都無
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-19 11:50 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

打錯字=卅=|||....我的確冇升過△ 攻擊,大部分被HP、O攻擊吸收....XD
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-19 10:35 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/19 11:50am 發表的內容:
打錯字=卅=|||....我的確冇升過△ 攻擊,大部分被HP、O攻擊吸收....XD

你運氣比小弟好得多,小弟好想加多 d 落 X 攻擊 (用於吸血),但最後只係好平均咁加
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-20 12:20 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/06/19 10:35pm 發表的內容:
你運氣比小弟好得多,小弟好想加多 d 落 X 攻擊 (用於吸血),但最後只係好平均咁加

重玩5次總算有好處XD。
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-20 07:22 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/20 00:20pm 發表的內容:
重玩5次總算有好處XD。

(ToT) 依家用鐵鷹就咁吸都係得 270 (懷念以前用鋼鑽吸 490,用雷龍吸 430)
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-21 12:40 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

SPEED SEVEN輔助XD
作者: BloodDragon    時間: 2007-6-21 01:02 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/21 00:40pm 發表的內容:

Or use one digi-part to add eat-up HP effect.
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-21 01:32 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/21 00:40pm 發表的內容:

雖然用咗 Speed 7s 小弟可以吸到 900 幾嘅 HP (係唔係覺得好少呢~),但係只係得一次 (雖然小弟試過再執番黎用,但係唔係次次都執得番)

QUOTE:
下面引用由BloodDragon2007/06/21 01:02pm 發表的內容:
Or use one digi-part to add eat-up HP effect.

li 個 Digi Part 小弟覺得只係適合鋼鑽獸同雷龍獸用,其餘嘅獸都吸得太少
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-22 12:13 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

HP吸600↑很多=卅=|||
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-22 01:28 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/22 00:13pm 發表的內容:
HP吸600↑很多=卅=|||

小弟仲以為你會覺得好少,話晒你嗰 3 隻 Partners 都有機會可以吸到 1000 以上,小弟吸 900 幾已經係極限
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-22 02:08 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

很少吸到1000↑.....對手很少進化到究極體(大部分在成長期未進化前K.O)。
反擊型吸血有機會吸破千=卅=|||
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-22 06:30 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/22 02:08pm 發表的內容:
很少吸到1000↑.....對手很少進化到究極體(大部分在成長期未進化前K.O)。
反擊型吸血有機會吸破千=卅=|||

對回復型 / 冰水系 Deck 嘅話可能可以畀你吸到 1000 以上
至於 Counter 吸血 ...... (- - ) 小弟 d Partners Lv A 無得 Counter (用 Digi Part 除外),而且對方 Lv IV / Lv 完都未必有咁大攻擊力
作者: ctjh911408    時間: 2007-6-23 12:43 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

聽我朋友說.V仔獸用奇蹟裝甲後事變黃金V仔獸....真的嗎
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-24 04:46 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/06/22 06:30pm 發表的內容:
對回復型 / 冰水系 Deck 嘅話可能可以畀你吸到 1000 以上
至於 Counter 吸血 ...... (- - ) 小弟 d Partners Lv A 無得 Counter (用 Digi Part 除外),而且對方 Lv IV / Lv 完都未必有咁大攻擊力

大部分冰水、黑暗吸最多...
我係Partners反擊對手自爆(吸超多HP)XD。

QUOTE:
下面引用由ctjh9114082007/06/23 00:43am 發表的內容:
聽我朋友說.V仔獸用奇蹟裝甲後事變黃金V仔獸....真的嗎

笑話=卅=??...........V仔獸→奇蹟裝甲→金甲龍獸
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-24 05:49 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/24 04:46pm 發表的內容:
大部分冰水、黑暗吸最多...
我係Partners反擊對手自爆(吸超多HP)XD。

其實都唔知對手幾時會自爆,用 X 攻擊 (X Counter) + 死???骨 (唔好意思,唔記得咗個名) 只係一定確率吸到,同 X 攻擊 (吸血) + 金蕉雖然係 100% 吸到,但係就要 -50% HP,代價好高 (對小弟黎講)
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-24 06:02 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/06/24 05:49pm 發表的內容:
其實都唔知對手幾時會自爆,用 X 攻擊 (X Counter) + 死???骨 (唔好意思,唔記得咗個名) 只係一定確率吸到,同 X 攻擊 (吸血) + 金蕉雖然係 100% 吸到,但係就要 -50%

對手滿點HP...我方HP>對手O攻擊...自爆機率高....盡量避免使用金香蕉XD。
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-25 09:42 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/24 06:02pm 發表的內容:
對手滿點HP...我方HP>對手O攻擊...自爆機率高....盡量避免使用金香蕉XD。

(ToT) 小弟昨日好努力咁試你所講嘅方法,對住亞保加利獸,小弟渴望住佢自爆,但係佢最後送小弟一個 O 攻擊,小弟嗰時 HP 有 3950,畀佢攻一次差 d 喪命 (佢用 Ground 7s 做 Option),難道小弟真係咁不幸 ......
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-25 12:30 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/06/25 09:42am 發表的內容:
(ToT) 小弟昨日好努力咁試你所講嘅方法,對住亞保加利獸,小弟渴望住佢自爆,但係佢最後送小弟一個 O 攻擊,小弟嗰時 HP 有 3950,畀佢攻一次差 d 喪命 (佢用 Ground 7s 做 Op),難道小弟真係咁不幸 ......

1.我有時會撞見這種情況.......
2.HP3950咁多!!!我最高30XX(過3千都有問題)....更加不幸=卅=|||。
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-25 04:50 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/25 00:30pm 發表的內容:
1.我有時會撞見這種情況.......
2.HP3950咁多!!!我最高30XX(過3千都有問題)....更加不幸=卅=|||。

始終都係覺得自給自足好 d,就咁用回復 Options 點都係穩定 d
小弟嘅卡組係回復型 Deck,有咁高 HP 都唔係話咁罕見
你等對手進化做比你高 Lv 嘅獸,之後用巨雞獸做 Options,愈多愈好,之後再用 HP 入替嘅 Options,咁你嘅 HP 就會好高
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-26 12:18 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/06/25 04:50pm 發表的內容:
始終都係覺得自給自足好 d,就咁用回復 Options 點都係穩定 d
小弟嘅卡組係回復型 Deck,有咁高 HP 都唔係話咁罕見
你等對手進化做比你高 Lv 嘅獸,之後用巨雞獸做 Options,愈多愈好,之後再用 HP 入替嘅 Options,咁你嘅 HP 就會好高

我係速攻型deck...較少打到"完"既DM...
換卡後試試這方法XD。
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-27 09:20 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/26 00:18pm 發表的內容:
我係速攻型deck...較少打到"完"既DM...
換卡後試試這方法XD。

只要你係 Lv III,對手係 Lv IV 就可行,唔駛去到 Lv 完,就算係最少 HP 嘅 DM,都有可能整到極高 HP (600 x 2 x 2 x 2 x 2 = 9600),但係請唔好期望咁高,因為小弟試咗最多都只係用到 3 張巨雞獸
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-27 12:33 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

3回合內辦到這樣好難,運氣很重要,吸血途中對方死或被對方致命攻擊就浪費時間la=卅=|||
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-28 08:30 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/27 00:33pm 發表的內容:
3回合內辦到這樣好難,運氣很重要,吸血途中對方死或被對方致命攻擊就浪費時間la=卅=|||

小弟唔係指加對手 HP 黎畀自己吸血,係將對手 d HP 直接換過黎
用 li 個 ...... 戰術(?),你自己嘅獸基本上唔會畀人擊倒,因為巨雞獸嘅 Option 絕對可以護到你隻獸 (對手 HP 2 倍,對手全攻擊力變 0),而你自己嗰邊用嘅獸,X 攻擊嘅效果最好就係 Counter,用晒 d 巨雞獸之後,只要用 HP 入替就可以
li 個戰術(?),始終都有佢嘅限制同缺點
1. 你嘅 Lv 一定要畀對手低
2. 對住自爆嘅對手基本上無可能用
3. 對住無效化嘅對手高確率畀對手封巨雞獸
4. 巨雞獸同 HP 入替一定要霸佔晒全手扎位置,否則難以喺 4 / 5 回合完成
5. 幫你捨棄手扎嘅對手有機會令你前功盡棄
始終 li 個戰術(?) 只係用黎玩吓,所以基本上唔可以用黎打超強勁嘅對手
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-30 12:46 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

死呼+巨雞+攻擊0化...不錯組合XD....但係運氣很重要=卅=
作者: -Kiba-    時間: 2007-6-30 02:06 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/30 00:46pm 發表的內容:
死呼+巨雞+攻擊0化...不錯組合XD....但係運氣很重要=卅=

點解你總係咁鐘意吸血?雖然你嘅金甲龍嘅 O 攻擊係超強 (無記錯好似係 940),最盡可以吸到 940 x 4 + 1140 = 4900 (唔考慮執卡),雖然咁做有佢嘅好處 (任何 Lv 都可以有效),但係都有唔好處 (消費最大 5 回合時間、對手一進化就前功盡棄),為何不 1 回合搶晒對手 d HP 過黎?
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-6-30 04:43 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

1.很少出現HP、O攻擊高過金甲龍獸...
2.用巨雞獸援護將對手HP2倍、攻擊0化
3.用死呼將對手HP吸走...
反覆以上步驟.......
另一種係
1.用巨雞獸援護將對手HP2倍、攻擊0化
2.交換HP....
反覆以上步驟....
以上係我個人想法....
實際上我未試過...=卅=|||
作者: -Kiba-    時間: 2007-7-1 05:51 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/06/30 04:43pm 發表的內容:
1.很少出現HP、O攻擊高過金甲龍獸...
2.用巨雞獸援護將對手HP2倍、攻擊0化
3.用死呼將對手HP吸走...
反覆以上步驟.......
另一種係
1.用巨雞獸援護將對手HP2倍、攻擊0化
2.交換HP....
反覆以上步驟....
以上係我個人想法....
實際上我未試過...=卅=|||

你所講嘅第 2 種方法小弟試過,但唔係完美 (只係差少少),小弟用巨雞獸 x4 黎 2 倍對手 HP,但有 1 次被無效化 (對住嘅係傳說中嘅大便獸),最後 HP 入替之後小弟只係得 3360 HP
[(600 x 2 - 160) x 2 - 160 - 160] x 2 -160
600 係大便獸 HP
x2 係巨雞獸 Option
-160 係小弟攻擊 (小弟用甲蟲獸)
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-7-2 10:23 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

係咪4張巨雞獸用完再一口氣交換HP.......過去覺得巨雞獸卡無用...=卅=
作者: -Kiba-    時間: 2007-7-3 08:19 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/07/02 10:23am 發表的內容:
係咪4張巨雞獸用完再一口氣交換HP.......過去覺得巨雞獸卡無用...=卅=

你依家覺得巨雞獸有用咩?佢除咗用黎搶對手 HP 之外就一無事處
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-7-3 11:20 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

可獲得大量HP....
失敗會死(第4張巨雞獸用完被殺)XD....
過去覺得將巨雞獸卡放入deck會害死人.....
作者: -Kiba-    時間: 2007-7-4 09:10 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/07/03 11:20am 發表的內容:
可獲得大量HP....
失敗會死(第4張巨雞獸用完被殺)XD....
過去覺得將巨雞獸卡放入deck會害死人.....

所以如果對手係有 Misty 7s 或者係祖利獸之霧,基本上唔可行
其實用完 4 張巨雞獸都未必會被殺,可以用 O 變 0 / O Counter 黎慢慢幫對手放血 (電腦限定),雖然咁樣可能會用成六七十 Turns 時間
巨雞獸只係治標,當對手 HP > 自己最大攻擊力,跟本就只係延遲被擊敗,仲幫對手回復,相反,對手 HP < 自己最大攻擊力,咁就有 d 用
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-7-4 09:34 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

我方最大攻擊力>最大HP.....交換HP後秒殺對方XD。
作者: -Kiba-    時間: 2007-7-5 02:30 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/07/04 09:34am 發表的內容:
我方最大攻擊力>最大HP.....交換HP後秒殺對方XD。

基本上咁樣只有 Partners 先可以做到,或者係自爆之後嘅 Lv III、Lv IV
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-7-5 05:20 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/07/05 02:30pm 發表的內容:
基本上咁樣只有 Partners 先可以做到,或者係自爆之後嘅 Lv III、Lv IV

一定用Partners=卅=|||
唔會有人交換到咁多HP然後自爆=卅=|||....巨雞獸都白用 :em01:
作者: -Kiba-    時間: 2007-7-6 08:12 AM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/07/05 05:20pm 發表的內容:
一定用Partners=卅=|||
唔會有人交換到咁多HP然後自爆=卅=|||....巨雞獸都白用

小弟嘅意思係自爆完先開始進行換血程序,而唔係完成咗先去自爆
作者: WARGUREYMON    時間: 2007-7-6 01:52 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/07/06 08:12am 發表的內容:
小弟嘅意思係自爆完先開始進行換血程序,而唔係完成咗先去自爆

這招好屈人=卅=|||
成長期HP少又自爆將HP為10......再交換HP(自爆後損傷少)
好另類既玩法....
我好佩服XD...
作者: -Kiba-    時間: 2007-7-6 05:56 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

QUOTE:
下面引用由WARGUREYMON2007/07/06 01:52pm 發表的內容:
這招好屈人=卅=|||
成長期HP少又自爆將HP為10......再交換HP(自爆後損傷少)
好另類既玩法....
我好佩服XD...

其實 ...... 唔記得係機械邪龍獸定係超惡魔獸,都係用 li 個玩法,只係佢唔用巨雞獸 Option
作者: lamjin    時間: 2007-7-12 01:00 PM     標題: 奇跡裝甲問題@@

940攻-.-
成隻極究體-,-
作者: ken501437    時間: 2009-9-28 09:32 PM

好!很好!非常好!支持,支持,支持,感谢楼主
作者: lffw    時間: 2009-12-7 09:42 AM

才刚玩没多久,看来还有很长一段路要走。
作者: kenz101    時間: 2012-5-11 02:49 PM

所以选择v仔兽就是比较多好处,因为是02的主角呱
作者: Jojomarco    時間: 2016-3-15 01:01 PM

Cccccccccccccccccccc
作者: TORO513    時間: 2017-9-28 08:04 AM

[quote]原帖由 -Kiba- 於 2007-6-18 05:54 PM 發表

你講得無錯,奇跡裝甲只係 V 仔獸先可以用,其他 Partners 係無得用

好彩一開波揀左V仔。。。但可惜有咁多隻拍檔,就只能揀三隻。。。

作者: 藍色交鋒    時間: 2018-6-11 11:45 PM     標題: 回復 #2 -Kiba- 的帖子

thank you very much
作者: tato422    時間: 2018-6-23 07:38 AM

thank you very much

歡迎光臨 香港數碼暴龍市鎮討論區 (HKDMC) (http://forum.hkdmc.org/Discuz/) Powered by Discuz! 5.5.0