標題: 遙不可及的天天價Sp-4 [打印本頁]

作者: cwlai    時間: 2012-7-26 09:40 PM     標題: 遙不可及的天天價Sp-4

日本yahoo網Sp-4開價兩日已由¥88000跳升到今日¥171000,而目前最高投標者pri*****,這個投標者之前已投到兩張Sp-28! 我亦敗在這人手上 !大家不防留意29-7-2012夜晚日本Yahoo數碼暴龍拍賣網最終天價是多少?
作者: digimon001    時間: 2012-7-26 09:45 PM

仲有成3日都已經171000, 我估可能去到300000以上, 其實呢張card係點有架?
作者: peter222333    時間: 2012-7-26 10:31 PM

Bx108 2000蚊已經覺得好誇張
成萬七蚊一張卡
數碼暴龍卡已經變成有錢人玩意- -
作者: victormomo    時間: 2012-7-26 10:59 PM     標題: 回復 #1 cwlai 的帖子

咁你有冇sp4同sp28呢兩張card啊?
作者: hhu6    時間: 2012-7-27 12:16 AM

QUOTE:
原帖由 digimon001 於 2012-7-26 09:45 PM 發表
仲有成3日都已經171000, 我估可能去到300000以上, 其實呢張card係點有架?

Sp-4喺約六年前曾出現過日本yahoo網站
當日最後以100000yen落bid
當時折約港幣7000-8000之間
至於呢張卡點有當然又係比賽冠軍卡.....
作者: cwlai    時間: 2012-7-27 01:17 PM

QUOTE:
原帖由 victormomo 於 2012-7-26 10:59 PM 發表
咁你有冇sp4同sp28呢兩張card啊?

冇!咁貴早已放棄!不如買金,一兩也沒有這麼貴!
作者: hhu6    時間: 2012-7-27 09:49 PM

摷到這兩張卡的圖片,可供大家分享

sp-4

sp-28
作者: digimon001    時間: 2012-7-27 10:43 PM

樓上真係利害, 竟然有sp28, 另外睇番sp4個入價紀錄, pri*****冇拉拉取消入價, 個價又番去155000, 會唔會張card有d事啊?
作者: hhu6    時間: 2012-7-27 11:16 PM     標題: 回復 #8 digimon001 的帖子

啲相係朋友send比我嘅!
sp-4及sp-28對我嚟講都係四字真言(遙不可及)
其實據我觀察他們都是玩嘢居多
Pri*****托高個價後然後棄權,等下一個去接火棒
呢D可能係佢哋嘅恩怨情愁掛!             http://page11.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/n108939999

作者: victormomo    時間: 2012-7-28 10:15 AM     標題: 回復 #9 hhu6 的帖子

出左價都可以取消??咁仲洗玩既....唔怪得d卡抄到咁x貴
作者: hhu6    時間: 2012-7-28 10:26 AM     標題: 回復 #10 victormomo 的帖子

其實呢D投標活動最関鍵是自己心目中有個最高價就算
萬一過咗心目中嘅價就要放棄
假如對手突然棄權都唔會影響到自己嘅出價!
作者: digimon001    時間: 2012-7-28 11:26 AM

呢幾日個價唔郁,pri*****又唔去, 可能個個都覺得太貴,分分鐘張sp4會呢個價成交啊!
作者: hhu6    時間: 2012-7-28 12:12 PM

我感覺dai*****也有可能放棄都唔奇
因為前幾次他都有棄權嘅前科
所以佢現在嘅評價分數仲係咁低!
作者: digimon001    時間: 2012-7-28 12:32 PM

其實dai*****個account會唔會同seller係同一個人呢?, pri*****可能知道佢做價, 所以取消入價
作者: hhu6    時間: 2012-7-28 12:46 PM

QUOTE:
原帖由 digimon001 於 2012-7-28 12:32 PM 發表
其實dai*****個account會唔會同seller係同一個人呢?, pri*****可能知道佢做價, 所以取消入價

呢層就唔知,但早幾次對手們每次遇上dai*****都被他托高個價
跟又死,唔跟又會冇咗機會,可能今次pri*****還以顏色!
作者: digimon001    時間: 2012-7-28 11:16 PM

QUOTE:
原帖由 hhu6 於 2012-7-28 12:46 PM 發表

呢層就唔知,但早幾次對手們每次遇上dai*****都被他托高個價
跟又死,唔跟又會冇咗機會,可能今次pri*****還以顏色!

不過都有人入左價喎, 而家173000, 唔知pri*****會唔會又入價呢, 如果有人又推, sp4真係變左天價中嘅天價
作者: victormomo    時間: 2012-7-29 07:56 PM

過左今晚又會變成一張天價card了..........
作者: digimon001    時間: 2012-7-29 10:47 PM

而家223000 , 仲要未完啊
作者: terence1992    時間: 2012-7-31 01:40 AM

jp yahoo bid個d價,10個有9個都唔合理...

歡迎光臨 香港數碼暴龍市鎮討論區 (HKDMC) (http://forum.hkdmc.org/Discuz/) Powered by Discuz! 5.5.0