標題: 複刻終於玩到暴龍機sosad [打印本頁]

作者: p010    時間: 2014-6-20 01:40 AM     標題: 複刻終於玩到暴龍機sosad

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

Bandai有水點唔會唔食呀sosad
個價同出面D炒價差唔多咋
(不過全新我諗要上千...)

作者: singing    時間: 2014-6-20 02:02 AM

呢個衝唔衝真係要諗下
作者: p010    時間: 2014-6-20 06:49 PM

個價真係好貴, 圍埋成千蚊
如果純屬複刻,要諗下值唔值囉

允其係,遲下連D-3, D-arc 都開埋, 就係無底深潭
作者: singing    時間: 2014-6-20 09:03 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-6-20 18:49 發表
個價真係好貴, 圍埋成千蚊
如果純屬複刻,要諗下值唔值囉

如果係出暴龍機box set我諗我會諗下

因為最起碼都算係限定收藏版
作者: Ion    時間: 2014-6-21 12:19 PM

嘩~~搶錢搶到呢...

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-6-20 06:49 PM 發表

如果01暴龍機好賣..佢肯定會...
作者: p010    時間: 2014-6-21 01:07 PM

QUOTE:
原帖由 Ion 於 2014-6-21 12:19 PM 發表
嘩~~搶錢搶到呢...

如果01暴龍機好賣..佢肯定會...

宜家美,日個勁過樓市
一年一年咁升
07年係唔值得,幾十蚊一部
09開始升價
年年都double double 咁上
2010 我部D-3 Ver. 3 買番嚟$100 都嚴貴
宜家一部D-3 到上到$三,四百蚊
一部全新D-3, 什麼上到千

所以你睇到, 反應唔係一面倒
有D人係話平/抵, 如果對比番宜家D炒價, ~$1000 港紙的確係抵D
允其係你肯出 成千蚊, 人地都未必有機放俾你
自然有客源
至於你同原裝01比較番, 呢個價梗係on99, 個價成3倍
暫時都係要靜觀其變
作者: p010    時間: 2014-6-21 01:33 PM

比起暴龍機, 大家注意下
"15周年紀念企劃發展"
之前傳過01會重製, 不了了之
未知是否指此一事

(只係記得gundam seed 重製後女角的POSE更誘惑而已.............)

作者: singing    時間: 2014-6-22 12:11 AM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-6-21 13:33 發表
比起暴龍機, 大家注意下
"15周年紀念企劃發展"
之前傳過01會重製, 不了了之
未知是否指此一事

(只係記得gundam seed 重製後女角的POSE更誘惑而已.............)

gundam seed 重製後女角的POSE更誘惑而已.............

destiny 重制更加有幾集有露點

ミーア件睡衣更加由聖誕老人裝進左做薄紗

自認咸濕仔既你想知詳細內容

可以睇官方youtube頻道 :https://www.youtube.com/user/GundamInfo
作者: laozhihong00    時間: 2014-7-3 11:39 AM

哇。 。支持
作者: p010    時間: 2014-7-16 11:24 PM

V-jump
source: https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

原版好似無奧米加獸同超惡魔獸?
作者: singing    時間: 2014-7-17 12:01 AM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-16 23:24 發表

V-jump
source: https://www.facebook.com/photo.p ... 2523023&set=gm. ...

有奧米加,正呀喂

QUOTE:
因為奧米加係劇場版先出

作者: 雪糕    時間: 2014-7-17 01:49 AM

大和部機果隻係咩黎?
唔知自己一部機可唔可以進到奧米加
作者: singing    時間: 2014-7-17 01:56 AM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-17 01:49 發表
大和部機果隻係咩黎?
唔知自己一部機可唔可以進到奧米加

超惡魔獸囉

如果成千蚊部都唔比自己進就
作者: p010    時間: 2014-7-17 11:42 AM

可能玩jogress?
如果佢玩亞古/加布是但選一隻, 跟住要jogress先合到
咁都幾正

一直以來我覺得暴龍機嘅弊病就係選角方面
最尾你一定係選有得究極進化嗰D去打
其他就好似係閒角咁
但pokemon打機就可以利善屬性+每隻嘢pkmon唔同的獨立之處去修正呢個問題
令到選角自由度高好多
相反digimon你唔係選亞古獸就加布獸,
我俾你其他有究極體又唔係忠於原著

by the way 會唔會係Neo機二代呢
最希望佢跟番動畫條線嚟出
唔關事, 好似四聖獸, 或者究極比多獸嗰D, 我希望佢唔好塞入去...
作者: singing    時間: 2014-7-17 12:18 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-17 11:42 發表
會唔會係Neo機二代

neo無日版,而且真係有部Neo機二代

玩閃光暴龍獸
作者: 雪糕    時間: 2014-7-17 12:23 PM

Btw仲有2日就公佈啦
係有d期待既
作者: singing    時間: 2014-7-17 02:19 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-17 12:23 發表
Btw仲有2日就公佈啦
係有d期待既

我覺得都係你頭像勁d
作者: p010    時間: 2014-7-17 02:59 PM

好妒嫉屋企有位放figure的人
作者: singing    時間: 2014-7-17 03:19 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-17 14:59 發表
好妒嫉屋企有位放figure的人

我得d書面夠位放

**** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
作者: 雪糕    時間: 2014-7-17 03:23 PM

Haa 你地冇入手?
我倒羨慕齊機的人
作者: 雪糕    時間: 2014-7-17 03:26 PM     標題: 回復 #19 singing 的帖子

第一眼.........係望到熊大先囉哈哈
作者: singing    時間: 2014-7-17 03:42 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-17 15:23 發表
Haa 你地冇入手?
我倒羨慕齊機的人

當初以為佢出一兩隻就算,點知原來咁有心

而家好想補返隻黑戰

不過之前頑仔見到都要千三
作者: p010    時間: 2014-7-17 04:09 PM

我家貧窮,無位又無錢,想入都無得入
不過遲D一定要入鋼鐵加魯魯,因為我答應咗佢出我一定入
(舊年未出鋼加之前,大家都好擔心唔出(10年到13年都無出),但最尾出了)
作者: singing    時間: 2014-7-17 04:28 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-17 16:09 發表
我家貧窮,無位又無錢,想入都無得入
不過遲D一定要入鋼鐵加魯魯,因為我答應咗佢出我一定入
(舊年未出鋼加之前,大家都好擔心唔出(10年到13年都無出),但最尾出了)

作者: p010    時間: 2014-7-17 04:31 PM

我無話要宜家入
有閒錢先
望著sing哥的奧米加獸,我不敢倒抽一口涼氣
作者: singing    時間: 2014-7-17 04:43 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-17 16:31 發表
我無話要宜家入
有閒錢先
望著sing哥的奧米加獸,我不敢倒抽一口涼氣

我果隻老弱殘兵,都已經玩唔到,擺下就得

玩? 諗下好啦
作者: 雪糕    時間: 2014-7-17 05:23 PM

黑暴真係暫時唔諗住啦
鋼加我都係之後先入 食價都未有依加咁金
所以嚇到我以後都係訂左先
作者: p010    時間: 2014-7-17 05:26 PM

岩岩畢業 日日夜夜就係做做做
相對激烈 求求其其隨時無得撈
食軟雪糕 雪糕雪糕...
作者: singing    時間: 2014-7-17 06:22 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-17 17:23 發表
黑暴真係暫時唔諗住啦
鋼加我都係之後先入 食價都未有依加咁金
所以嚇到我以後都係訂左先

作者: p010    時間: 2014-7-17 06:27 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-17 06:22 PM 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****

你D錯別字真係世界級, 一
====
無謂係黑暴定係帝王龍都唔是太吸引~
作者: 雪糕    時間: 2014-7-18 12:35 AM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-17 06:22 PM 發表

當然定了啦
其實有時真係為儲而儲.. 因為真係未必會再出
費事遲d又後悔........
作者: singing    時間: 2014-7-18 10:42 AM

拿,p010

我講過既野唔係得我一個講架

絕對無fake 過你,不過無錢or無興趣就無辦法啦

所以有興趣既,唔理有無位都要買左先,得閒開出黎玩都得架啫,唔一定要擺出黎
作者: singing    時間: 2014-7-18 10:43 AM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-18 00:35 發表

當然定了啦
其實有時真係為儲而儲.. 因為真係未必會再出
費事遲d又後悔........

我其實like白帝多d,但又唔知佢出唔出,而家帝皇都出落魂限度,真係危危地,都係訂左先算
作者: 雪糕    時間: 2014-7-18 11:36 AM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-18 10:43 AM 發表

我其實like白帝多d,但又唔知佢出唔出,而家帝皇都出落魂限度,真係危危地,都係訂左先算

哈哈,其實最難得係佢有得實體化
所以邊隻都好啦,當支持下都好
作者: singing    時間: 2014-7-18 12:19 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-18 11:36 發表

哈哈,其實最難得係佢有得實體化
所以邊隻都好啦,當支持下都好

都唔係呀

成五舊水一隻,點都要諗下先啦
作者: p010    時間: 2014-7-18 02:32 PM

咁星爺你宜家入咗咩貨
墮天, 奧米加, 準備入廢柴龍 3隻?

pkmon 係咪一隻都無入?
另外想問點解 pkmon 便宜過 digimon 咁多?
作者: singing    時間: 2014-7-18 03:15 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-18 14:32 發表

另外想問點解 pkmon 便宜過 digimon 咁多?

帝皇龍甲魂限

鋼加魂限

Original Designer's Edition魂限

黑戰魂限

紅蓮騎士獸開價高 ¥ 4800

奧米加獸開價高 ¥ 5500

最cheap係墜天同戰暴, 各¥ 3300

http://tamashii.jp/item_character/digital_monster/ (價唔改了,香港魂shop同日本魂shop個價有出入)

pokemon暫時都係一般販售

http://tamashii.jp/item_character/pocket_monster_series/
作者: singing    時間: 2014-7-18 03:21 PM

魂shop限定既特色就係有幾多單就造幾多隻
作者: p010    時間: 2014-7-18 04:48 PM     標題: 回復 #37 singing 的帖子

正牙ching
射射
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 02:01 AM

個網更新左啦!!!
但係好似冇介紹? 得講左開訂
作者: singing    時間: 2014-7-19 06:35 AM

作者: singing    時間: 2014-7-19 06:38 AM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 02:01 發表
個網更新左啦!!!
但係好似冇介紹? 得講左開訂

如果一千銀係兩部1SET又唔錯喎

佢而家比我既感覺同鎧武劇場版兩隻AC一set 賣咁feel
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 06:46 AM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 06:38 AM 發表

如果一千銀係兩部1SET又唔錯喎

佢而家比我既感覺同鎧武劇場版兩隻AC一set 賣咁feel

如果真係咁我又破產啦
係唔知佢有冇改機呢
作者: singing    時間: 2014-7-19 06:53 AM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 06:46 發表

如果真係咁我又破產啦
係唔知佢有冇改機呢

成千銀一部實唔會諗,但兩部就唔同講法

改機咪講左加埋超惡魔獸同奧米加獸囉

如果係跟劇情就正

btw,做乜秒回既你
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 07:14 AM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 06:53 AM 發表

成千銀一部實唔會諗,但兩部就唔同講法

改機咪講左加埋超惡魔獸同奧米加獸囉

如果係跟劇情就正

btw,做乜秒回既你

都唔係好快姐
不過真係唔明點解佢d野要出到咁貴
驚冇人買既話 但咁貴應該會少左d人買囉
作者: singing    時間: 2014-7-19 07:31 AM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 07:14 發表

都唔係好快姐
不過真係唔明點解佢d野要出到咁貴
驚冇人買既話 但咁貴應該會少左d人買囉

魂限五舊幾水差唔多啦
作者: singing    時間: 2014-7-19 07:32 AM

哇,又有更新

作者: singing    時間: 2014-7-19 07:35 AM

QUOTE:

即係又有加野,呢樣應該又會係考慮因素

我極度懷疑佢會唔會可以打晒咁多代,打到xw,全部獸既圖鑑都齊晒呢
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 10:35 AM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 07:35 AM 發表

即係又有加野,呢樣應該又會係考慮因素

我極度懷疑佢會唔會可以打晒咁多代,打到xw,全部獸既圖鑑都齊晒呢

佢又唔似一set 2部喎
訂果到有得揀太一定大和既
價格.. 「各」9990...............

新設計係咪機身鮮色左 同埋扁身左?

作者: singing    時間: 2014-7-19 10:38 AM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 10:35 發表

佢又唔似一set 2部喎
訂果到有得揀太一定大和既

新設計係咪機身鮮色左 同埋扁身左?

新設計佢未講晒有d乜,可以再睇

但今次佢堅搶錢,係各,唔係set...
作者: p010    時間: 2014-7-19 10:38 AM

雪糕爺開心咪秒回XD
一SET 2部你真係諗多咗啦...
佢公佈得咁多嘢, 你就預咗佢SET咁貴係1 SET1部
再講,歷史上無試過2部機一齊賣
作者: singing    時間: 2014-7-19 10:55 AM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-19 10:38 發表
雪糕爺開心咪秒回XD
一SET 2部你真係諗多咗啦...
佢公佈得咁多嘢, 你就預咗佢SET咁貴係1 SET1部
再講,歷史上無試過2部機一齊賣

見到之前box set,已經覺得無野係無可能

歷史上無試過抽一盒卡裡面會出多過一張金卡,頂多係無金卡
作者: p010    時間: 2014-7-19 10:56 AM

900隻超數碼暴龍...?

特登擺巫師獸同迪露獸

徵求日文神人

我個人prefer 佢係跟住動畫劇情去打
佢又出巫師獸, 又出奧米加+超惡魔獸
不過佢為其他6隻出埋究極體(留意哥瑪獸係進wikimon),加上價錢又貴
真係心大心細
作者: p010    時間: 2014-7-19 11:03 AM

こだわりポイント4:テイルモンとウィザーモンを収录!
オリジナル版では「デジヴァイス2」にのみ収录されていたテイルモンとウィザーモンを収录。
ゲームを进めていくうちに、パートナーデジモンとして仲间に加えることができる展开をお楽しみいただけます。

講究點4:收teirumon和wizamon?!
原創版為只「dejivaisu2」收?被做的收teirumon和wizamon?。
遊戲?在在mete去的時候,作為合夥人數碼寶貝關係?能加上的展?wo享受能得到。

睇到呢點好似幾正咁
巫師獸會幫手 :P
作者: singing    時間: 2014-7-19 11:53 AM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-19 10:56 發表

我個人prefer 佢係跟住動畫劇情去打
佢又出巫師獸, 又出奧米加+超惡魔獸
不過佢為其他6隻出埋究極體(留意哥瑪獸係進wikimon),加上價錢又貴
真係心大心細

你都唔可以當機立斷,又話無錢,呢部野又成千銀

仲有呢部野都一樣係無得後追,一樣要訂左先

所以諗清楚好下單,唔買就算

而我就睇埋佢之後有咩情報更新先再決定
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 12:40 PM

Twins咪1 set咁賣囉?

我都係咁話,應該都係會訂1部先
應該係我歷史上買過最貴既1部機
作者: singing    時間: 2014-7-19 12:56 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 12:40 發表
Twins咪1 set咁賣囉?

我都係咁話,應該都係會訂1部先
應該係我歷史上買過最貴既1部機

有圖~
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 01:06 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 12:56 PM 發表

有圖~

呢部我當年都係買二手架炸
作者: singing    時間: 2014-7-19 01:35 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 13:06 發表

呢部我當年都係買二手架炸

當年幾錢?

咩年份?
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 01:50 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 01:35 PM 發表

當年幾錢?

咩年份?

哈哈真係唔記得啦 只記得出左唔係好耐就買左2手,平過1手
作者: singing    時間: 2014-7-19 02:22 PM

QUOTE:
原帖由 雪糕 於 2014-7-19 13:50 發表

哈哈真係唔記得啦 只記得出左唔係好耐就買左2手,平過1手

而家部野又已經比人炒到p晒k
作者: 雪糕    時間: 2014-7-19 02:31 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 02:22 PM 發表

而家部野又已經比人炒到p晒k

好似唔多見呢對限定比人炒 好少貨咁
唉…依加有邊部唔係比人炒啊…
作者: p010    時間: 2014-7-19 06:31 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 11:53 AM 發表

你都唔可以當機立斷,又話無錢,呢部野又成千銀

所以諗清楚好下單,唔買就算

而我就睇埋佢之後有咩情報更新先再決定

我都唔知要送幾多單外賣先有$1000 sosad

問題係, 佢連單都開埋, 唔知仲有無情報公佈呢?
作者: singing    時間: 2014-7-19 06:37 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-19 18:31 發表

我都唔知要送幾多單外賣先有$1000 sosad

問題係, 佢連單都開埋, 唔知仲有無情報公佈呢?

寫到明8月21,應該無伏
作者: p010    時間: 2014-7-19 06:46 PM

8月1 開訂, 8月21先有追加情報
1個月先更新1次

btw , 其實今次情報有好多地方都未解讀到, 有無日文專家...
作者: 雪糕    時間: 2014-7-20 12:54 PM

15年の時を経て、伝説のアイテムが復活!
デジモンアドベンチャー15周年を彩るキーアイテム「デジヴァイス」より 新設計の八神太一カラー&石田ヤマトカラーの2種類がプレミアムバンダイ限定で登場!

●こだわりポイント1:光り輝く本体!
人気アニメ『デジモンアドベンチャー』の生誕15周年を記念して、 1999年発売に発売された玩具オリジナル版「デジヴァイス」の形状を再現しつつ、 15周年にふさわしいデザインにするため、ゼロから再設計しました。
八神太一カラーver.と石田ヤマトカラーver.の2種類がラインナップ。 ラメ成形された光り輝く本体です。

●こだわりポイント2:究極体への進化!
オリジナル版では収録のなかった究極体への進化を実装。 アグモン∼ウォーグレイモン、ガブモン∼メタルガルルモンはもちろん、 追加収録のテイルモンもホーリードラモンへと究極進化!

●こだわりポイント3:究極のその先へ・・・
劇場版『デジモンアドベンチャー ぼくらのウォーゲーム』に初登場し、 900体を超える全デジモンの中でも今なお強い人気を誇るオメガモンが登場。 さらに、同じく劇場版に登場したディアボロモンも敵として出現するぞ!

●こだわりポイント4:テイルモンとウィザーモンを収録!
オリジナル版では「デジヴァイス2」にのみ収録されていたテイルモンとウィザーモンを収録。 ゲームを進めていくうちに、パートナーデジモンとして仲間に加えることができる展開をお楽しみいただけます。

●こだわりポイント5:オリジナル版要素も搭載!
オリジナル版に搭載されていた、通信コマンドでのバトルや歩数カウントも搭載。

經過15年的時候,傳說的條款復活!
比起上色數碼寶貝冒險15週年的鑰匙條款「dejivaisu」新設計的八神太一顏色&石田大和顏色的2種類用高端萬代限定登場!

●講究點1:閃亮放光的實體!
紀念受歡迎動畫片『數碼寶貝冒險』的誕生15週年,一邊再現被推出在(到)1999年銷售的玩具原創版「dejivaisu」的形狀,為了要向(到)15週年適合的設計,從零再設計了。
八神太一顏色ver.石田大和顏色ver.no2種類陣容。 是被金色形成閃亮放光的實體。

●講究點2:向最終體的進化!
原創版實現向收錄沒有的最終體的進化。 agumon∼wogureimon,也是不用說gabumon∼metarugarurumon,追加收錄的teirumon向horidoramon最終進化!

●講究點3:向最終那個前頭···
以在在電影版『數碼寶貝冒險 我們的戰爭遊戲』上(裡)首次登場,超越900尊的全數碼寶貝中也現在還強的受歡迎自豪的omegamon登場。 並且,同在電影版上(裡)登場的diaboromon作為敵人也出現!

●講究點4:收錄teirumon和wizamon!
收錄原創版只被「dejivaisu2」收錄的teirumon和wizamon。 在在推進遊戲的時候,作為合夥人數碼寶貝能得到能加上在(到)朋友的展開享受。

●講究點5:原創版要素也是裝載!
被原創版裝載,在通信指令的戰鬥和步數點數也是裝載。
作者: p010    時間: 2014-7-20 01:13 PM     標題: 回復 #66 雪糕 的帖子

1. 全900隻?

2. 巫師獸加入戰團, 呢點值得期待
唔洗再做2打6
作者: 健仔少    時間: 2014-7-20 05:49 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-19 06:46 PM 發表
8月1 開訂, 8月21先有追加情報
1個月先更新1次

btw , 其實今次情報有好多地方都未解讀到, 有無日文專家...

8月1落單同8月21後落單
D料係咪會有唔同先??
如果只係公開更多情報
我就訂硬嫁啦
如果21後訂會唔同D就緊係21號後訂
但唔識睇日文
唔知其實係講咩
作者: p010    時間: 2014-7-20 06:02 PM

QUOTE:
原帖由 健仔少 於 2014-7-20 05:49 PM 發表

8月1落單同8月21後落單
D料係咪會有唔同先??
如果只係公開更多情報
我就訂硬嫁啦
如果21後訂會唔同D就緊係21號後訂
但唔識睇日文
唔知其實係講咩

8月1日 開單 , 到deadline 前都係訂同一部機
咁你可以訂硬
不過我同singing 無乜錢, 所以想知多D情報先下決定
作者: p010    時間: 2014-7-20 11:16 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-19 11:53 AM 發表

我諗咗好耐
有黑戰暴,鋼加,15周年卡...等前車可鑑
我都有預感個價會追唔番
尤其係佢今次係出電波暴龍機...成個系列最受歡迎嗰套動畫...
宜家個價都成一千,如果仲要再炒起就PK...............
作者: singing    時間: 2014-7-21 05:08 AM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-20 23:16 發表

我諗咗好耐
有黑戰暴,鋼加,15周年卡...等前車可鑑
我都有預感個價會追唔番
尤其係佢今次係出電波暴龍機...成個系列最受歡迎嗰套動畫...
宜家個價都成一千,如果仲要再炒起就PK...............

你可以預定佢就算唔升都唔會跌
作者: 光翟    時間: 2014-7-22 05:28 PM

有無人團購? 問左日本代購話多人訂會平啲
作者: joasun    時間: 2014-7-22 07:29 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-20 05:13 AM 發表
1. 全900隻?

2. 巫師獸加入戰團, 呢點值得期待
唔洗再做2打6

1.超過900隻既意思係話現在DIGIMON的總數
成句意思係話900體以上既DIGIMON之中奧米加獸有極高人氣

2.其實日版Ver.2不嬲都有巫師獸 佢呢點係話會將原本Ver.2獨有既獸移植埋呢部機度 (無記錯日版Ver.1仲有V龍獸用)
作者: 健仔少    時間: 2014-7-22 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 光翟 於 2014-7-22 05:28 PM 發表
有無人團購? 問左日本代購話多人訂會平啲

我都想訂咼
但唔知香港人可以點訂
作者: 翼乂    時間: 2014-7-22 10:43 PM

有冇人知有咩途徑可以買到......
作者: singing    時間: 2014-7-23 12:14 AM

香港魂shop訂咪得囉,開個ac 寫個地址,到貨就會送貨黎啦
作者: p010    時間: 2014-7-23 07:44 AM

**** 本內容積分高於 350 才可瀏覽 ****

作者: p010    時間: 2014-7-23 07:55 AM

QUOTE:
原帖由 joasun 於 2014-7-22 07:29 PM 發表

1.超過900隻既意思係話現在DIGIMON的總數
成句意思係話900體以上既DIGIMON之中奧米加獸有極高人氣

2.其實日版Ver.2不嬲都有巫師獸 佢呢點係話會將原本Ver.2獨有既獸移植埋呢部機度 (無記錯日版Ver.1仲有V ...

我想問, 意思係會觸發到一D劇情? 拯救咗巫師獸,跟住可以用佢嚟打?
作者: joasun    時間: 2014-7-23 11:53 PM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-22 11:55 PM 發表

我想問, 意思係會觸發到一D劇情? 拯救咗巫師獸,跟住可以用佢嚟打?

係,佢同V龍獸都無得進化
仲有得用惡魔獸,悟空獸,吸血魔獸,小丑皇 不過呢堆boss只限連機時先可以用

作者: p010    時間: 2014-7-24 12:16 AM     標題: 回復 #79 joasun 的帖子

其他四天王唔係boss?
你個人對電波(日)的評價如何?
thx
作者: singing    時間: 2014-7-24 11:31 AM

QUOTE:
原帖由 p010 於 2014-7-23 07:44 發表

日版不嬲都差

而且部部都差唔多

最正暫時應該得金-ART
作者: 翼乂    時間: 2014-7-24 04:54 PM     標題: 回復 #77 p010 的帖子

貴係貴, 最慘就係呢個價錢平過炒價
9990一架,計番港幣大約800
買兩架1600左右
HKD$1600, 而家一部二手都未必買到..
而家係兩架全新嘅日版喎
作者: p010    時間: 2014-7-24 08:16 PM     標題: 回復 #82 翼乂 的帖子

翼爺你係咪被暴龍仔嚇到傻咗
全新y拍 都係一千鬆小小
2手 就係 幾舊水(一定一千以內)
何來一部2手$1600
作者: 健仔少    時間: 2014-7-24 08:47 PM

QUOTE:
原帖由 singing 於 2014-7-23 12:14 AM 發表
香港魂shop訂咪得囉,開個ac 寫個地址,到貨就會送貨黎啦

香港未有
最驚佢唔開
作者: 翼乂    時間: 2014-7-24 10:03 PM     標題: 回復 #83 p010 的帖子

日版唔係美版喎...
Ver.1貴 ver.2更貴
我見過最平二手有缺陷ver.1都要900幾
作者: p010    時間: 2014-7-24 11:16 PM     標題: 回復 #85 翼乂 的帖子

你邊到睇= = 俾D link我睇下好嘛
我未見到炒到咁嘅價
作者: 翼乂    時間: 2014-7-24 11:25 PM     標題: 回復 #86 p010 的帖子

呢排唔見有人放,如果搵到舊Link再post上黎
如果二手ver. 2係幾舊水,我絕對會考慮..
作者: p010    時間: 2014-7-24 11:45 PM     標題: 回復 #87 翼乂 的帖子

但遊戲趣味麻麻喎, 為收藏?
作者: p010    時間: 2014-7-25 12:24 AM

QUOTE:
原帖由 翼乂 於 2014-7-24 04:54 PM 發表
貴係貴, 最慘就係呢個價錢平過炒價
9990一架,計番港幣大約800
買兩架1600左右
HKD$1600, 而家一部二手都未必買到..
而家係兩架全新嘅日版喎

你唔好真係當匯率咁計
出到嚟分分鐘九百,十至一張金牛

QUOTE:
quote from facebook

Joey Yip 問定左一間代購,$900-$1000,佢都要8月先肯定接唔接訂

作者: 翼乂    時間: 2014-7-25 12:53 AM     標題: 回復 #89 p010 的帖子

如果喺其他國家/直接喺日本拎會唔會平啲
但講真1000我都覺得還可以接受 (以我自己原本對日版電波價格嘅認知)
卡box set就有點過份,所以無買
但暴龍機我反而覺得值

作者: 翼乂    時間: 2014-7-25 12:55 AM     標題: 回復 #88 p010 的帖子

都可以咁講嘅
我覺得最無趣味係D-Scanner都儲到只差1隻色...
不過其實美版電波,neo呢種我都幾鍾意
日版電波就掂都未掂過,所以不予置評啦

如果出左復刻版會令原本嗰啲跌價,我會買架舊版
作者: p010    時間: 2014-7-25 01:27 AM

翼爺你咁有米嘅,唔係仲讀緊書咩, 屋企有錢定自己番暑期工, 可以儲到咁多暴龍機= =
好矛盾呀,
唔想買: 1.搵錢好辛苦 2.部嘢唔係太好玩  3. 成千蚊
想買: 1.見好多人都想買, 到時可以搞旺番呢D, 同大家一齊傾, 身為版主我無奶油無份
2. 電波日版我無, 加上係神作01主打機, 唔買實在講唔通

好煩好煩呀/___________________\
作者: p010    時間: 2014-7-25 01:34 AM

QUOTE:
原帖由 翼乂 於 2014-7-25 12:53 AM 發表
如果喺其他國家/直接喺日本拎會唔會平啲
但講真1000我都覺得還可以接受 (以我自己原本對日版電波價格嘅認知)
卡box set就有點過份,所以無買
但暴龍機我反而覺得值

搵人去日本拎過嚟, 咁咪即係團扣/代訂....
其他國家=.=?
作者: 翼乂    時間: 2014-7-25 01:34 AM     標題: 回復 #92 p010 的帖子

無米,但有心儲無話儲唔到
其實睇自己點取捨架姐
食好野,名牌嗰啲我無咩興趣
比我揀點都揀暴龍機
不過重點係前幾年啲機邊有咁貴,根本100有找
同埋其實我有啲係收壞機儲款,每個ver.1起碼有一部玩到就夠啦..

我想買純粹係無玩過日版電波又幾有興趣
所以如果複刻版出完舊版跌價,我都會揀舊版
其實你「唔想買」嘅1同3好類同,睇黎錢係你好大嘅考量
但係能力許可嘅話都買啦,唔買就無盞第日後悔

有諗過訂復刻架 但一諗到如果之後D-3,D-Ark全部都出再版嘅話......
...我不禁倒抽一口涼氣
作者: 翼乂    時間: 2014-7-25 01:36 AM     標題: 回復 #93 p010 的帖子

總之意思係日在日本,
其他國家應該係美/英/加,但點睇都唔似會平得過香港幾多

作者: p010    時間: 2014-7-25 02:48 AM

但你唔係學生咩,邊有咁多收入...
我份人都唔追名牌,唔食貴嘢, 但D錢根本就去得好快
唔知你D暴龍機係咪未炒起之前買啦, 但宜家D價位完全買唔落手
我番成日工先得$280, 你如果整部電波機(美) 2手 $500~$600,
已經用緊我成2日半嘅糧...
真係...
我D機大部份都係11年前入手, 多數都係細個買同後期追;
最近入手嘅都係得部Xros Loader(2013)
如果你係暴龍機未炒起時買, 即係2011年前, 你應該仲好細個?!
如果你係炒起期間買 , 咁你都有有番咁上下米先買到吧...你都係岩岩夠16歲做嘢...
但你話儲到咁多色 lol

複刻你同我個考量係一樣
怕佢出開有條路
但佢今次玩複刻, 係因為動畫15周年(我成日都記住係1998年.......but 係1999年?????)
如果佢要玩複刻玩落去, 就一直唔好陪佢癲
bandai應該都評估過...暴龍機尚有幾多潛力才出吧...
唔係01, 搵鬼買咩 X___________X

咁如果大家個意向係想買, 我都會跟下風嘅...(但真係好X貴)
始終, 我覺得潮流係好重要,  你無同人分享, 自己一個玩, 嗰種feeling 實在不好受
如果大家可以一齊玩, 本身唔係咁好玩的嘢, 大家一齊玩, 都會開心好多咁

有得去日本仲唔係有米仔~~~~~~~~~~~~
如果你去日本, 咁不如就訂埋, 咁到時就攞番嚟香港一齊玩咁
就算原本部機個價會跌, 你都無得玩奧米加+超惡魔獸那忽啦
大家一齊玩...開心D...你訂我考慮跟你...
作者: 翼乂    時間: 2014-7-25 03:15 AM     標題: 回復 #96 p010 的帖子

d-scanner平姐, 同埋都話有收壞機
我又從來唔收全新機嘅..
一來好貴,二來唔捨得開又想玩就唔知點咁
貴啲我都唔會買, 呢排都真係好少買
不過前排聯絡左個人傾過下,問完價我o晒咀,真係歎為觀止,得閒post圖上黎

係就係貴左啲,但一次半次...
您諗下如果十年前啲機部部100有找嗰時買晒
今日就唔洗見到人賣機又比唔起炒價咁淒涼
而家1000貴, 但第日炒起左更貴..一諗到呢度就...
正等如當年見到部機賣$100左右,覺得一舊咁嘅玩具唔值,到而家幾倍幾倍咁升法就想買都係咁先喇..

其實暫時佢公佈左嘅賣點我都唔特別有興趣咋..
應該咁講 如果我而家已經有一部舊版日電波喺手
我唔會再想訂多部

唔理點都好啦,或者係托日本朋友買都可以架姐, 我重點只係純粹想知嗰邊訂係咪平好多..
作者: 翼乂    時間: 2014-7-25 03:26 AM

**** 本內容積分高於 50 才可瀏覽 ****

作者: p010    時間: 2014-7-25 03:53 AM

明嘅明嘅...
你呢個壞機收藏計畫我都曾經plan過
1來環保 2來便宜 3來你可以試下整到佢work番  4來你可以儲埋色
的確係一舉多得
但有咁多壞機俾你收咩= = 我無乜見過有好多人放壞機...

你張圖個賣家就算啦, 明搵人做水魚, 你一拋佢就即刻縮沙
呢D人咁唔老實, 我自己一定唔搵佢做交收先
美版2手 $1400...咪傻啦,Y拍個價都keep住係幾舊水
仲有係最多人有的亞古獸ver.
呢D又係暴龍仔D frd,專係斬人一頸血
銀版... ha, 當年我$110左右 收4部機, 其中一步就係 2.5 銀色
老實講, 你見到D人仲有全新, 就擺到明佢地識路搵貨源, 你唔識咪炒高個價..
所以話 , bandai 出複刻,
就算個價係同市價一樣, 你寧靜燒錢俾B記, 定燒錢俾炒家?
燒錢俾B記條氣起碼順好多
作者: p010    時間: 2014-7-25 03:56 AM

所以我諗緊, 係宜家買, 定抑或遲D先買...
前面都提到, 部機好大雞會無得後追, 個價就算唔升都唔跌
如果係咁, 即是局住買...

歡迎光臨 香港數碼暴龍市鎮討論區 (HKDMC) (http://forum.hkdmc.org/Discuz/) Powered by Discuz! 5.5.0