標題: 故事接龍 囧
琪Ruki (提耶)
版主

接龍王冠軍   2008農曆新年揮春設計第2名   HKDMC制圖組成員  
UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
現金 20538 數碼元
存款 31500449 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-10-12
最喜愛的數碼暴龍  多路戰龍獸
最喜愛的數碼暴龍人物  ERROR!
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

[這篇文章最後由琪Ruki在 2008/01/05 08:43am 第 1 次編輯]

QUOTE:
下面引用由bba22222008/01/02 05:19pm 發表的內容:
之後比人告個個版主因為比人告,
就發晒deen咁洗版。

一個正義的總版將他(被告版主)的洗版留言全刪掉
再將他鎖起
事件驚動到壇主那邊去....

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
龍魂月
版主
KS應援會

2008 HKDMC吹水王比賽  
UID 45920
精華 0
積分 479
帖子 3746
活躍度 479
現金 477721230 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-11-23
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

壇主死左- -
作過
不如就咁
原來個個版主就係史上最靚仔既天才s10004512
因為佢頂唔順以前壇主Evan既處事態度
所以殺左佢之後就係HKDMC玩野...
---------------------------------------
大家緊記Evan已經比我一槍打死左

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
bba2222 (公子哥兒)
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
現金 183413 數碼元
存款 66493673 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-4-10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由s100045122008/01/08 05:53pm 發表的內容:
壇主死左- -
作過
不如就咁
原來個個版主就係史上最靚仔既天才s10004512
...

之後,Evan個屍體比人"dum"左去後巷,
之後個屍體又感染左d唔知咩病毒,
結果變左喪屍,
佢係街到見人就咬,
結果,HK已有75%既人變左喪屍,
之後,有1班人用槍去打喪屍,
又有1班人用光劍打喪屍,
但係班喪屍好似"標左銅"咁,
刀槍不入,
於是………(XD,你作啦> <)

頂部
琪Ruki (提耶)
版主

接龍王冠軍   2008農曆新年揮春設計第2名   HKDMC制圖組成員  
UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

於是
HKDMC全體(生還者)花盡時間與金錢
製造出一個最強的人類[男](兵器)
他是唯一有能力殺死喪屍的人……
他的名字叫……

頂部
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

[這篇文章最後由bba2222在 2008/01/09 00:12pm 第 1 次編輯]

QUOTE:
下面引用由琪Ruki2008/01/08 10:27pm 發表的內容:
於是
HKDMC全體(生還者)花盡時間與金錢
製造出一個最強的人類(兵器)
他是唯一有能力殺死喪屍的人……
...

他的名字叫"賣老翻1號"!<(囧)
之後佢出動去打喪屍,
係條街到飛左幾隻翻版光碟出去,
就係咁就飛死左成排喪屍,<(囧)
但係,係E個時候Evan喪屍源頭已經進化成Evan喪屍王!
其實Evan既目的係將hk變成喪屍城,
仲開始散播變種病毒,
而喪屍們吸左之後,就更加強,更聰明!
之後,喪屍們大舉進攻我地既HKDMC基地,
好彩,"賣老翻1號"即刻出動,
但係,喪屍們已經變左種,
就連"賣老翻1號"都唔夠打,
之後我地就撤退,
由於我地發現翻版碟可以飛死喪屍,
所以我地之後就將"賣老翻1號"量產,
仲將其中1個改良,就命名為.........(乜野呢XD)

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
Evan (意粉Evan+~Boyz' Reborn fans~)
壇主
~Boyz' Reborn fans~

HKDMC制圖組成員  
UID 18348
精華 19
積分 1722
帖子 46007
活躍度 1722
現金 4391 數碼元
存款 1786674013 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 200
註冊 2003-3-8
最喜愛的數碼暴龍  大耳獸
最喜愛的數碼暴龍人物  李健良
來自 神秘的數碼國
狀態 離線
發表於 2008-1-9 01:03 PM  資料  個人空間  主頁 短消息  加為好友  添加 Evan 為MSN好友 通過MSN和 Evan 交談 Yahoo!
故事接龍 囧

命名為..賣正版1號
將所有賣老翻捲入喪屍城
之後...

我的聯絡方法:
Email/MSN: evan @ hkdmc.org
HKDMC技術支援: Support @ hkdmc.org
Facebook:  你估下呢
IG:  你估下呢

除了超愛digimon, 勁like Boyz' reborn 年紀小小的band~
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由Evan2008/01/09 01:03pm 發表的內容:
命名為..賣正版1號
將所有賣老翻捲入喪屍城
之後...

我係hkdmc機地內打比各國幫手,
我之後仲打埋比"星際大聯盟"<(囧)
然後,"星際大聯盟"首先比左一堆激光槍我地,
同埋叫所有jedi幫手打喪屍,<(囧)
最後,仲搵到最新既升級軟件,
我即刻幫"賣正版1號"升級,
之後,膠神為我地顯靈,<(囧)
比左力量d"賣正版1號",
變成"賣老膠1號",
之後,美國既軍隊都到左,
但係,有1部分人係恐怖份子假扮既,
之後佢地班人就走左出去基地外面搗蛋,
之後,成班恐怖份子就比變種喪屍咬晒,
變左"恐怖粉絲"<(囧)
就係e個時候,有一班鐵血戰士係地底出黎,
佢地係到打喪屍,之後我地有入想幫佢地手,
但係個個人都比鐵血戰士打埋,
又係e個時候,個天飛左粒石炸落黎,
竟然有異形係舊石爆出黎!
我心想:下,異獸戰?
然後,
我地既一班jedi同一班複制人就同佢地係到混戰,
之後………

頂部
龍魂月
版主
KS應援會

UID 45920
精華 0
積分 479
帖子 3746
活躍度 479
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由bba22222008/01/09 01:33pm 發表的內容:
我係hkdmc機地內打比各國幫手,
我之後仲打埋比"星際大聯盟"<(囧)
然後,"星際大聯盟"首先比左一堆激光槍我地,
同埋叫所有jedi幫手打喪屍,<(囧)
...

(我係時候出返黎啦XDXD)
就係呢個時候
史上最靚仔既天才s10004512
受星際大聯盟請用
去阻止史上以來最勁世界大戰
發現最初個中學男生竟然係免疫
於是拿佢去做血清
全部人類生還者受免疫
用刀仔就ko zombie(XD)
另一方面異獸戰3繼續上演
異形大勝之際
又比zombie食哂
於是HKDMC就得返zombie軍同不死人類軍

頂部
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由s100045122008/01/09 05:50pm 發表的內容:
(我係時候出返黎啦XDXD)
就係呢個時候
受星際大聯盟請用
...

跟著,
我就帶著一班jedi同"賣老翻1號"仲有"賣老膠1號"去滅Evan e個源頭,
去到佢既巢穴附近,我地展開左1場博鬥,
我地唔夠打,我地要等到有救兵黎,
之後鐵血戰士又殺到黎我地度,
前有喪屍,後有血獸,都唔知點算好,
正當我地絕望之際……

頂部
琪Ruki (提耶)
版主

UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

擁有免疫的中學男生出現了!
他手中抱著一隻蛋(長約25cm)
他將這隻蛋交給HKDMC眾人
說:「也許這隻蛋有能力可以拯救世界!」
之後……

頂部
龍魂月
版主
KS應援會

UID 45920
精華 0
積分 479
帖子 3746
活躍度 479
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由琪Ruki2008/01/09 08:02pm 發表的內容:
擁有免疫的中學男生出現了!
他手中抱著一隻蛋(長約25cm)
他將這隻蛋交給HKDMC眾人
說:「也許這隻蛋有能力可以拯救世界!」
...

之後隻蛋超超超超超超級進化
不爆就變左戰鬥暴龍獸(我淨係識呢隻- -")
之後刀槍不入既戰鬥暴龍獸就幫HKDMC班聯盟打zombie
jedi打異形
賣老翻1號同賣老膠1號就打鐵血戰士
最後美國放左粒核彈玩殘左HKDMC
異形,鐵血戰士,zombie同大聯盟全部死哂
最後死剩中學男生同史上最靚仔既天才s10004512
(唔好問點解,日本d卡通主角永不死=v=)
佢地就去左香港一齊生活

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
琪Ruki (提耶)
版主

UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

他們(中學男生 & s10004512)開始追尋當初製造"賣老翻1號"的方法
打算將人類從新製造,以恢復現實世界
怎料,那些製造方法的數據被當時的戰爭給消滅了
中學男生想起一件事
就是HKDMC基地的一段影片
有關當時有意製造能消滅喪屍的"賣老翻1號"的人:琪Ruki(←喂!)
因為製造"賣老翻1號"成功後便失後蹤影
但只留下一個片段,提到:
「我在D.W.C.C.(Digimon world Copy City)……」
二人迷惑了,之後……

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載