標題: 複刻終於玩到暴龍機sosad
翼乂
見習馴獸師

UID 125310
精華 0
積分 389
帖子 715
活躍度 389
現金 999 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2013-1-10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #83 p010 的帖子

日版唔係美版喎...
Ver.1貴 ver.2更貴
我見過最平二手有缺陷ver.1都要900幾

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
回復 #85 翼乂 的帖子

你邊到睇= = 俾D link我睇下好嘛
我未見到炒到咁嘅價

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
翼乂
見習馴獸師

UID 125310
精華 0
積分 389
帖子 715
活躍度 389
現金 999 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #86 p010 的帖子

呢排唔見有人放,如果搵到舊Link再post上黎
如果二手ver. 2係幾舊水,我絕對會考慮..

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
回復 #87 翼乂 的帖子

但遊戲趣味麻麻喎, 為收藏?

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 翼乂 於 2014-7-24 04:54 PM 發表
貴係貴, 最慘就係呢個價錢平過炒價
9990一架,計番港幣大約800
買兩架1600左右
HKD$1600, 而家一部二手都未必買到..
而家係兩架全新嘅日版喎

你唔好真係當匯率咁計
出到嚟分分鐘九百,十至一張金牛

QUOTE:
quote from facebook

Joey Yip 問定左一間代購,$900-$1000,佢都要8月先肯定接唔接訂

頂部
翼乂
見習馴獸師

UID 125310
精華 0
積分 389
帖子 715
活躍度 389
現金 999 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #89 p010 的帖子

如果喺其他國家/直接喺日本拎會唔會平啲
但講真1000我都覺得還可以接受 (以我自己原本對日版電波價格嘅認知)
卡box set就有點過份,所以無買
但暴龍機我反而覺得值

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
翼乂
見習馴獸師

UID 125310
精華 0
積分 389
帖子 715
活躍度 389
現金 999 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #88 p010 的帖子

都可以咁講嘅
我覺得最無趣味係D-Scanner都儲到只差1隻色...
不過其實美版電波,neo呢種我都幾鍾意
日版電波就掂都未掂過,所以不予置評啦

如果出左復刻版會令原本嗰啲跌價,我會買架舊版

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
翼爺你咁有米嘅,唔係仲讀緊書咩, 屋企有錢定自己番暑期工, 可以儲到咁多暴龍機= =
好矛盾呀,
唔想買: 1.搵錢好辛苦 2.部嘢唔係太好玩  3. 成千蚊
想買: 1.見好多人都想買, 到時可以搞旺番呢D, 同大家一齊傾, 身為版主我無奶油無份
2. 電波日版我無, 加上係神作01主打機, 唔買實在講唔通

好煩好煩呀/___________________\

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 翼乂 於 2014-7-25 12:53 AM 發表
如果喺其他國家/直接喺日本拎會唔會平啲
但講真1000我都覺得還可以接受 (以我自己原本對日版電波價格嘅認知)
卡box set就有點過份,所以無買
但暴龍機我反而覺得值

搵人去日本拎過嚟, 咁咪即係團扣/代訂....
其他國家=.=?

頂部
翼乂
見習馴獸師

UID 125310
精華 0
積分 389
帖子 715
活躍度 389
現金 999 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #92 p010 的帖子

無米,但有心儲無話儲唔到
其實睇自己點取捨架姐
食好野,名牌嗰啲我無咩興趣
比我揀點都揀暴龍機
不過重點係前幾年啲機邊有咁貴,根本100有找
同埋其實我有啲係收壞機儲款,每個ver.1起碼有一部玩到就夠啦..

我想買純粹係無玩過日版電波又幾有興趣
所以如果複刻版出完舊版跌價,我都會揀舊版
其實你「唔想買」嘅1同3好類同,睇黎錢係你好大嘅考量
但係能力許可嘅話都買啦,唔買就無盞第日後悔

有諗過訂復刻架 但一諗到如果之後D-3,D-Ark全部都出再版嘅話......
...我不禁倒抽一口涼氣

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
翼乂
見習馴獸師

UID 125310
精華 0
積分 389
帖子 715
活躍度 389
現金 999 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #93 p010 的帖子

總之意思係日在日本,
其他國家應該係美/英/加,但點睇都唔似會平得過香港幾多

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
但你唔係學生咩,邊有咁多收入...
我份人都唔追名牌,唔食貴嘢, 但D錢根本就去得好快
唔知你D暴龍機係咪未炒起之前買啦, 但宜家D價位完全買唔落手
我番成日工先得$280, 你如果整部電波機(美) 2手 $500~$600,
已經用緊我成2日半嘅糧...
真係...
我D機大部份都係11年前入手, 多數都係細個買同後期追;
最近入手嘅都係得部Xros Loader(2013)
如果你係暴龍機未炒起時買, 即係2011年前, 你應該仲好細個?!
如果你係炒起期間買 , 咁你都有有番咁上下米先買到吧...你都係岩岩夠16歲做嘢...
但你話儲到咁多色 lol

複刻你同我個考量係一樣
怕佢出開有條路
但佢今次玩複刻, 係因為動畫15周年(我成日都記住係1998年.......but 係1999年?????)
如果佢要玩複刻玩落去, 就一直唔好陪佢癲
bandai應該都評估過...暴龍機尚有幾多潛力才出吧...
唔係01, 搵鬼買咩 X___________X

咁如果大家個意向係想買, 我都會跟下風嘅...(但真係好X貴)
始終, 我覺得潮流係好重要,  你無同人分享, 自己一個玩, 嗰種feeling 實在不好受
如果大家可以一齊玩, 本身唔係咁好玩的嘢, 大家一齊玩, 都會開心好多咁

有得去日本仲唔係有米仔~~~~~~~~~~~~
如果你去日本, 咁不如就訂埋, 咁到時就攞番嚟香港一齊玩咁
就算原本部機個價會跌, 你都無得玩奧米加+超惡魔獸那忽啦
大家一齊玩...開心D...你訂我考慮跟你...

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載