標題: [已結束]Xros War討論
digimon601
見習馴獸師

UID 75688
精華 1
積分 264
帖子 92
活躍度 264
現金 81794 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2009-3-23
最喜愛的數碼暴龍  亞古獸 (第一季)
最喜愛的數碼暴龍人物  很多,太一,大輔
來自 香港
狀態 離線
[已結束]Xros War討論

《數碼暴龍Xros》
日本名:デジモンクロスウォーズ卅デジモンクロスウォーズ ∼悪のデスジェネラルと七つの王国卅デジモンクロスウォーズ ∼時を駆ける少年ハンターたち∼)
時間:2012年11月15日起逢星期四及五下午5時20分
播放電視台:無綫電視翡翠台

(消息:新聞組預定節目表)

*由於節目調動,《數碼暴龍Xros》將會改為15日開始播放*

無綫電視翡翠台竟然把《數碼暴龍Xros》譯名改為了《數碼暴龍合體大作戰》....
完全不能接受..我超想投訴 = =

歡迎大家反對改《數碼暴龍合體大作戰》到TVB.COM留言

http://forum.tvb.com/viewtopic.php?f=35&t=208096

本帖最近評分記錄
p010   2012-9-24 12:39 AM  活躍度  +10   歡迎有新資料再進行更新.

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
MICHAEL911
無名旅人

UID 106664
精華 0
積分 82
帖子 321
活躍度 82
現金 8 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2011-1-8
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
11月9號先播..
又要等多2個幾月...

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
KwongChiTo
無名旅人

UID 122893
精華 0
積分 79
帖子 137
活躍度 79
現金 127 數碼元
存款 1119 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2012-8-10
最喜愛的數碼暴龍  古拉尼
最喜愛的數碼暴龍人物  李健良
狀態 離線
HKDMC會否在11月起死回生?

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
好意外...以為會2013年先播...
唔知會唔會一播就播哂78集呢?
逢星期4,5都應該可以抽到時間去睇

hkdmc唔會起死回生...saves果陣,只不過係多左1黎咁解.

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2012-9-22 07:30 PM 發表
好意外...以為會2013年先播...
唔知會唔會一播就播哂78集呢?

既然咁快就有得播,會唔會淨係買左頭兩季??
始終日本早幾個月先做完~咁快可以買晒78集?

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
eyhco41297
見習馴獸師

UID 122258
精華 0
積分 250
帖子 519
活躍度 250
現金 10371 數碼元
存款 1763 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2012-7-25
最喜愛的數碼暴龍  戰鬥暴龍獸
最喜愛的數碼暴龍人物  太一
來自 香港
狀態 離線
發表於 2012-9-23 06:08 PM  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 eyhco41297 為MSN好友 通過MSN和 eyhco41297 交談 Yahoo!
我反而想佢播番03dt

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Ion 於 2012-9-23 03:52 PM 發表

既然咁快就有得播,會唔會淨係買左頭兩季??
始終日本早幾個月先做完~咁快可以買晒78集?

從另一方面講,xros war由10年9月開始播,到宜家岩岩3年,TVB先播,其實係非常慢
03,04果期差1年, 05就差2年(日本06 香港08)
只不過係日本第1次將數碼暴龍系列做多個1季咁解...先拖到咁慢
估計TVB有2個可能性:
1. 1次過播哂
2. 斬開1半,total 播2次

值得關注係第78集既配音,不過最快都要成年之後先睇到呢集...

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
eyhco41297
見習馴獸師

UID 122258
精華 0
積分 250
帖子 519
活躍度 250
存款 1763 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
來自 香港
狀態 離線
發表於 2012-9-23 08:49 PM  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 eyhco41297 為MSN好友 通過MSN和 eyhco41297 交談 Yahoo!
我唔想聽啟人把聲變左大雄呀

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
無極.死神
版主

UID 64639
精華 2
積分 5999
帖子 6570
活躍度 5999
現金 1577 數碼元
存款 920768 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2008-6-17
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 上過生物課的人都知道
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2012-9-23 07:45 PM 發表

從另一方面講,xros war由10年9月開始播,到宜家岩岩3年,TVB先播,其實係非常慢
03,04果期差1年, 05就差2年(日本06 香港08)
只不過係日本第1次將數碼暴龍系列做多個1季咁解...先拖到咁慢
估計TVB有2個可能性: ...

基本上大輔和哥瑪獸以外的問題都不大,基爾獸本身沒出聲沒問題,太一、大和、甲虫獸、阿丈、美美、留姬、阿賢、啟人(亞古獸)、拓也、友樹、平衡破壞者,tbb有心的話都可以請回來。

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 eyhco41297 於 2012-9-23 08:49 PM 發表
我唔想聽啟人把聲變左大雄呀

大雄其實是大輔呢...

QUOTE:
原帖由 無極.死神 於 2012-9-23 11:45 PM 發表

基本上大輔和哥瑪獸以外的問題都不大,基爾獸本身沒出聲沒問題,太一、大和、甲虫獸、阿丈、美美、留姬、阿賢、啟人(亞古獸)、拓也、友樹、平衡破壞者,tbb有心的話都可以請回來。

你大概把TVB想得太好了,佢應該唔會用番原配音...因為只得1千零1集,何況大部份角色只得1句對白?!
我假設TBB真的大發慈悲,已離職/離開的都不可能請回來了,
我對78集的理解只記得太一和大門大最多野講,我假設只計5輯主角.
太一,大輔 (已離開TVB) 所以只剩下啟人,拓也,大門大了.

故我推論:大門大有可能找回原配音,其他角色很大機會不會被原配音員配. 甲蟲獸也可能找回林保全(不過得1句=.=)

頂部
無極.死神
版主

UID 64639
精華 2
積分 5999
帖子 6570
活躍度 5999
現金 1577 數碼元
存款 920768 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2008-6-17
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 上過生物課的人都知道
狀態 離線
回復 #10 p010 的帖子

大輔個個直情賣咸鴨蛋
拜託,我要幻想粵配是他們。

頂部
eyhco41297
見習馴獸師

UID 122258
精華 0
積分 250
帖子 519
活躍度 250
存款 1763 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
來自 香港
狀態 離線
發表於 2012-9-24 06:49 AM  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 eyhco41297 為MSN好友 通過MSN和 eyhco41297 交談 Yahoo!
兒童台版本個啟人係大雄把聲黎-___________-"

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載