標題: 關於卡組屬性
chow1989111
無名旅人
Member

UID 13011
精華 0
積分 0
帖子 26
活躍度 0
現金 7373 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2008-2-20
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線
關於卡組屬性

你喜歡用呷個屬性?又,你認為單屬性較好還是雙/多屬性?

-=-=-=-=- 以下內容由 chow19891112008年02月20日 11:20pm 時新增 -=-=-=-=-
我自己喜歡火屬性,攻擊力強。
但我一般都只會用單屬性,因為較易進化。

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
BloodDragon
版主
Emperor Cassiopeia

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
現金 172456808 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-4-10
最喜愛的數碼暴龍  阿保加利
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線
關於卡組屬性

QUOTE:
下面引用由chow19891112008/02/20 06:15pm 發表的內容:

你自己呢?
我選擇冰, 火和草. 最平均, 可以各自組成戰力不錯的卡組, 但暗黑和珍種會較困難.
我最常用雙屬性卡組: 冰火, 黑草, 綠珍種. 敵方有些卡組是屬性針對的, 雙屬性可避免被剋死, 多屬性就很難進化, 除非用五色進化卡幫忙.

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
現金 1036153 數碼元
存款 24800000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
關於卡組屬性

QUOTE:
下面引用由chow19891112008/02/20 06:15pm 發表的內容:

我自己比較鐘意用冰水系,原因係防禦性能好,而且可以用 Counter 黎給予大攻擊力
至於單屬性較好定係雙 / 多屬性 ...... 我自己就覺得個人喜好而定,單屬性嘅話可以較安穩咁進化 (如果對嗰 d 轉對手屬性嘅就唔會安穩),但係 DM 嘅 Option 援護就會限制咗;雙 / 多屬性嘅話,DM 嘅 Option 援護會比較多樣化,可以支援其他屬性嘅不足,但係進化方面,如果無特殊進化 / 突然變異嘅話就會比較難進化

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
shanshan
乞丐

Member

UID 47604
精華 0
積分 -6
帖子 11
活躍度 -6
現金 7127 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 0
註冊 2008-2-17
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
關於卡組屬性

[ADMINOPE=BloodDragon|shanshan|懲罰積分 50|相同回覆灌水: 正呀!!!!!!!!!|1203605396]正呀!!!!!!

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
abc123
無名旅人
Member

UID 5384
精華 0
積分 23
帖子 468
活躍度 23
現金 468593 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2005-10-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
關於卡組屬性

我只有一副珍種自爆DECK是萬用必勝形
其餘兩副就看劇情需要
砌相應相剋卡組

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
howinghei
無名旅人
Member

UID 24561
精華 0
積分 8
帖子 170
活躍度 8
現金 1164 數碼元
存款 535631 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2006-4-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
關於卡組屬性

其實樓主係問card battle定係 card arena?
如果係前者,我就會用任何色混綠,玩高速deck
如果係後者,就一定係珍種自爆(快速通關的好物)...

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載