標題: card過關問題
as420432
無名旅人
Member

UID 8198
精華 0
積分 4
帖子 22
活躍度 4
現金 48430 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2006-11-11
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

我現在過到剛剛在機械暴龍獸那座塔度打完1代的所有暴龍,完成度有76.4請問現在應該要去那???

-=-=-=-=- 以下內容由 as4204322006年11月11日 07:30pm 時新增 -=-=-=-=-
我是剛剛打完機械暴龍獸Battle Arena有巴仙獸 超比多獸 加留達獸 祖蹲獸 鋼鐵加魯魯獸 戰鬥暴龍獸就唔知去邊了??

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
現金 1036153 數碼元
存款 24800000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

[這篇文章最後由Gaomon在 2006/11/12 10:02am 第 1 次編輯]

QUOTE:
下面引用由as4204322006/11/11 01:08pm 發表的內容:
我現在過到剛剛在機械暴龍獸那座塔度打完1代的所有暴龍,完成度有76.4請問現在應該要去那???

打完機械暴龍獸嘅 Battle Arena,之後入去 Battle Cafe 同機械暴龍獸、Rosemon 對話,就會有多一條路行,另外同獸人加魯魯對話可以拎到一張 Card

[color=#990000]-=-=-=-=- 以下內容由 Gaomon2006年11月12日 10:00am 時新增 -=-=-=-=-
唔好意思 ar,誤會咗你所講嘅嘢
如果你係打到嗰度嘅話,去最後嗰個城市應該會有得打 Battle Arena
入去 Battle Cafe 應該會見到有一隻 ...... 唔記得係咩黎,同佢對話應該會有得打 Battle Arena

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
as420432
無名旅人
Member

UID 8198
精華 0
積分 4
帖子 22
活躍度 4
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

最後嗰個城市應該會有得打 Battle Arena??
系咪有究極吸血魔的城市
如果是的話,打唔到Battle Arena
Battle cafe又冇新的怪
點算???

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

QUOTE:
下面引用由as4204322006/11/12 04:57pm 發表的內容:
最後嗰個城市應該會有得打 Battle Arena??
系咪有究極吸血魔的城市
如果是的話,打唔到Battle Arena
Battle cafe又冇新的怪
點算???

以下嗰 d 嘢可能影響你打唔到 "超惡魔獸" 嘅 "Battle Arena" (只係可能,小弟唔肯定)
1. "京" 嗰個城市嘅 "Beet Arena" (打古加獸、伊賀獸、究極比多獸)
2. "蟲蟲獸" 嗰個城市嘅 "Haunted Arena" (打猛鬼獸、惡魔獸、喪屍暴龍獸、吸血魔獸)
3. "大便獸大王" 嗰個城市嘅 "Battle Arena" (打閃電球獸、鋼鐵豆豆獸、Superstarmon)
4. "Extra Arena" x5 : 最後應該係打到 "金甲龍獸"、"人面戰鷹獸"、"古神獸"、"究極天使獸"、"聖龍獸"
如果都打晒嘅話就唔好意思,小弟幫唔到你,小弟係打完你所講嘅 Battle Arena 之後去 "究極吸血魔獸" 嗰個城市就見到 "超惡魔獸"
最後嘅辦法,逐個逐個 City ,入去 Battle Cafe 睇吓有無新嘅獸喺入面

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
as420432
無名旅人
Member

UID 8198
精華 0
積分 4
帖子 22
活躍度 4
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

4. "Extra Arena" x5 : 最後應該係打到 "金甲龍獸"、"人面戰鷹獸"、"古神獸"、"究極天使獸"、"聖龍獸
我就系未打這個呀應該點打呀???
我問火山那個機甲龍又打唔到??
其他這些
1. "京" 嗰個城市嘅 "Beet Arena" (打古加獸、伊賀獸、究極比多獸)
2. "蟲蟲獸" 嗰個城市嘅 "Haunted Arena" (打猛鬼獸、惡魔獸、喪屍暴龍獸、吸血魔獸)
3. "大便獸大王" 嗰個城市嘅 "Battle Arena" (打閃電球獸、鋼鐵豆豆獸、Superstarmon)
都打完了

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

QUOTE:
下面引用由as4204322006/11/13 05:30pm 發表的內容:
4. "Extra Arena" x5 : 最後應該係打到 "金甲龍獸"、"人面戰鷹獸"、"古神獸"、"究極天使獸"、"聖龍獸
我就系未打這個呀應該點打呀???
我問火山那個機甲龍又打唔到??

你係唔係見到機甲龍獸但係佢唔同你對話?如果係嘅話,你入去 Extra Arena 就有得打 (打烈焰獸、雷龍獸、機甲龍獸),其餘嗰 d 都係咁

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
as420432
無名旅人
Member

UID 8198
精華 0
積分 4
帖子 22
活躍度 4
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
card過關問題

唔應晒已經過了啦

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載