標題: 秋山遼!!? [打印本頁]

作者: 最後命運    時間: 2009-7-24 04:10 PM     標題: 秋山遼!!?

點解 秋山 遼 會出現係Digimon Adventure 02 入面架@@?

第23集  裝甲暴龍機被黑暗籠罩 16:37 加支獸 偷襲 賢(小年)

點解@@

唔通真係傳說到可能穿越多元空間-口-!!?

有冇空間比我上傳圖?

作者: 太空之戀    時間: 2009-7-25 11:31 AM

其實阿遼是當然的馴獸師[有兩個,另一個就係dm03]
好似太一[分v馴獸師和dm01兩個]
詳情:會員陽神兄的blog有說:http://blog.xuite.net/d85641363/link790321/23171825
作者: 最後命運    時間: 2009-7-25 12:32 PM

大輔 變左 遼!!? 定係果個係少年大輔-3-
作者: 最後命運    時間: 2009-7-25 12:42 PM

QUOTE:
原帖由 最後命運 於 2009-7-25 12:32 PM 發表
大輔 變左 遼!!? 定係果個係少年大輔-3-

係邊度架@@
作者: hikari12345    時間: 2009-7-26 02:21 PM

簡單黎講,當平行世界咁睇
因為本身WSC隻game同動畫版內容構成Bug存在
其實秋山遼這角色在無印劇場版"我們的戰爭遊戲"中亦以路人角色出現過...
作者: 最後命運    時間: 2009-7-27 01:00 AM

QUOTE:
原帖由 hikari12345 於 2009-7-26 02:21 PM 發表
簡單黎講,當平行世界咁睇
因為本身WSC隻game同動畫版內容構成Bug存在
其實秋山遼這角色在無印劇場版"我們的戰爭遊戲"中亦以路人角色出現過...

我唔見佢既@@!!?
作者: 獅子王凱    時間: 2009-7-27 09:54 AM     標題: 回復 #6 最後命運 的帖子

說了是路人當然一閃即逝的吧
我當時看見的路人只有02的京子
作者: hikari12345    時間: 2009-7-28 02:06 PM

QUOTE:
原帖由 最後命運 於 2009-7-27 01:00 AM 發表

我唔見佢既@@!!?

圖片轉自香港討論區
作者: 測試用戶名    時間: 2009-7-28 05:23 PM

如果出套秋山遼外傳電影,我一定去睇0,0
佢係DM 既大大配角
作者: 最後命運    時間: 2009-9-8 09:13 PM

QUOTE:
原帖由 hikari12345 於 2009-7-28 02:06 PM 發表

圖片轉自香港討論區

佢係遼!!?
唔會掛-3-"
作者: 小伯爵    時間: 2009-9-9 05:10 PM

QUOTE:
原帖由 最後命運 於 2009-9-8 01:13 PM 發表

佢係遼!!?
唔會掛-3-"

遼真係集集都係大配角-口-
作者: ︴隆仔    時間: 2009-9-12 01:49 PM

遼係02出過既話,啟仁同02有無關係?
作者: vam    時間: 2009-11-14 09:55 PM

其實整個故事也是以平行世界為主的...遼在遊戲中是主角..動畫中算是個大配角..相反的.在遊戲中,,其他人都成為了大配角,,除了太一出場比較多......
#3的那位...大輔怎麼可能變成遼?
#12,,啟仁當然的..和02沒有關係,,兩個世界的人呀...其實都是平行世界..- -
要說遼出場的話..除04,05和次世代都沒有出現過..
01,02,03和v馴獸師的特別篇中也有出現..(真的很棒,,他在v馴獸師中出現的那裡..把我笑到停不了...)
作者: str    時間: 2009-11-14 11:58 PM

好一個循環再用-_____-
想問一下, 那遼的搭擋是不是一直都是科學飛龍?
作者: a36u7739cxkd    時間: 2010-5-2 08:29 PM

冇錯!!係科學飛龍獸!!秋山遼系03出現可能係未想到新造型先用呢個掛...?
啟人好型仔...
作者: a36u7739cxkd    時間: 2010-5-2 08:32 PM     標題: 回復 #13 vam 的帖子

打錯字 係啟人先啱啊!!!
作者: rrr123411    時間: 2010-5-2 11:42 PM

圖中的是秋山遼與一乘寺賢打敗千年獸的畫面
千年獸是機械邪龍獸與基米拉獸融合的數碼精靈。
機械邪龍獸和基米拉獸雖被戰鬥暴龍獸和金甲龍獸打敗,但卻成功逃離了並互相融合。
千年獸其實才是打開防火牆讓啟示錄獸(01最後boss)入侵數碼世界的元兇,讓它能夠制造機械邪龍獸讓自己重複誕生。

QUOTE:
原帖由 str 於 2009-11-14 03:58 PM 發表
好一個循環再用-_____-
想問一下, 那遼的搭擋是不是一直都是科學飛龍?

QUOTE:
原帖由 a36u7739cxkd 於 2010-5-2 12:29 PM 發表
冇錯!!係科學飛龍獸!!秋山遼系03出現可能係未想到新造型先用呢個掛...?
啟人好型仔...

秋山遼曾經有不同的拍檔,圖中當時的秋山遼的拍檔是V仔獸,千年獸被擊敗時,發放了黑暗種子,亦造就了暴龍改造者的事件。
秋山遼在與最終千年獸決戰時的拍檔是角龍獸,最後把千年獸與角龍獸強制融合,把四度與千年獸的戰鬥完結。
作者: yusan1994    時間: 2010-6-19 04:51 PM

QUOTE:
原帖由 ︴隆仔 於 2009-9-12 01:49 PM 發表
遼係02出過既話,啟仁同02有無關係?

佢屋企有亞古戰公仔同巴逢獸 poster :P
作者: 13位皇家騎士    時間: 2010-6-19 06:06 PM

這樣一說,令我突然間很想玩這隻遊戲呢= =...
話說遊戲攻略當小說看也不錯啊w
至少沒玩過遊戲都能知道關於遼的事情呢
作者: yuk922    時間: 2010-6-20 12:01 PM

其實唔係平行世界
而係異次元
好似TAMERS(即TVB譯的數碼暴龍03)第一個劇場版既奧米加獸其實係01同02既亞古獸同加布獸既合體
佢為左追果隻數碼精靈而去到另一個次元既世界(亦即係TAMERS既世界)
同樣,秋山遼應該係經歷左一D事情而穿越了異次元來到TAMERS既世界
作者: 13位皇家騎士    時間: 2010-6-20 12:49 PM

QUOTE:
原帖由 yuk922 於 2010-6-20 12:01 PM 發表
其實唔係平行世界
而係異次元
好似TAMERS(即TVB譯的數碼暴龍03)第一個劇場版既奧米加獸其實係01同02既亞古獸同加布獸既合體
佢為左追果隻數碼精靈而去到另一個次元既世界(亦即係TAMERS既世界)
同樣,秋山遼應 ...

但睇番03既第41集...
佢有老豆架喎= =
唔同佢老豆同佢一齊去左另一個次元既世界?
作者: stelin423    時間: 2010-6-27 01:45 AM

好想知遼ge生世xD"
正義獸喺03好型xD"
作者: y6935891    時間: 2011-9-29 04:59 PM

官方有講:由於03打算給秋山遼做配角(因為秋山1個動漫都冇)所以給秋山遼重新設定
設定為有"父冇",至於02中有出現過係因為01既時候出左隻GAME
長情就自己看LA
http://hi.baidu.com/hijl1990/blo ... eee516b151b956.html
作者: Atts    時間: 2011-10-12 09:38 AM

Really ??? 1
作者: kAl0k_725    時間: 2011-11-6 10:36 AM

下;OOO有分別嫁-33333333333333-

歡迎光臨 香港數碼暴龍市鎮討論區 (HKDMC) (http://forum.hkdmc.org/Discuz/) Powered by Discuz! 5.5.0