標題: 回顧動畫同時找小時買的漫畫書籍+卡片+公文袋+聖誕卡+毛巾等(2013年6月27更新)
digimon601
見習馴獸師

UID 75688
精華 1
積分 264
帖子 92
活躍度 264
現金 81794 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2009-3-23
最喜愛的數碼暴龍  亞古獸 (第一季)
最喜愛的數碼暴龍人物  很多,太一,大輔
來自 香港
狀態 離線
回顧動畫同時找小時買的漫畫書籍+卡片+公文袋+聖誕卡+毛巾等(2013年6月27更新)

不經不感覺再過了一個台場紀念日,
已經回顧完01...現在回顧02中,
收拾一些物品時找返一些東西出來,

手機影~所以質素一般∼

CD收藏可以到http://forum.hkdmc.org/Discuz/viewthread.php?tid=41194&page=3#pid778726:

2013年6月27更新:

公司找到拿回來~
之後同事找到比我

數碼暴龍4 筆記本 > 正版~XD~

數碼暴龍3超級大百科 > 這本似不知道什麼人做的書.....

《數碼暴龍03》填色本 (韓國正版)
2013年6月23日更新

最近在公司找到一本的 數碼暴龍 決定版書籍(2013年6月8日)

最近在公司找到一本的 數碼暴龍02書籍(2013年4月19日)

最近公司大改動,所以收拾東西...我見到這本書立即"發光"XD~
請求同事買比我~XD~ 最後....是

-デジモンシリーズ メモリアルブック 數碼暴龍紀念書集

2010年2月24日發行 ,
沒有記錯應該2010年3月買,
我在數碼暴龍新資訊POST過資料
約$2XX~$3XX港元....
(沒記錯好像我當時買$278到)
-

------------

《數碼暴龍02》填色本2 (韓國正版)(2012年11月17日更新)

《數碼暴龍04》填色本 (日本正版)(2012年11月2日更新)

這一本真是沒有印象哪裡買回來,

附人物介紹有彩圖及OP歌詞~

《數碼暴龍02》填色本 (韓國正版)

2012年10月27日更新

書籍(HK)

2012年9月19日11:07PM更新

數碼暴龍 D-Cyber - 超進化龍魂戰記 第1期2期完
原作卅東映動畫
漫畫卅余遠鍠

原來連數碼暴龍 D-Cyber 都有買....

-----------------------------

2012年9月16日12:06am更新

正版《數碼暴龍02》毛巾,
媽媽竟然找回出來,
我已經忘記了為什麼會有《數碼暴龍02》毛巾...

書籍(HK)

2012年9月13日10:19PM更新

數碼暴龍4無限地帶 漫畫版 第1期3期完
原作卅東映動畫
漫畫卅余遠鍠

-----------------

2012年9月13日12:22AM更新

數碼暴龍3馴獸師之王 漫畫版 第1期4期完
原作卅東映動畫
漫畫卅余遠鍠

03我也有買...我可能有買齊漫畫版@@

--------

2012年9月11日更新

數碼暴龍02 漫畫版 第1期2期完
原作卅東映動畫
漫畫卅余遠鍠

原來02我也有買...

-----------

2012年9月10日更新

數碼暴龍 漫畫版 第1期至5期完
原作卅東映動畫
漫畫卅余遠鍠

數碼暴龍電視卡通圖冊 第1-3期 

沒記錯公司大掃除,公司不要我就要了,
第1期是有兩本,2,3期得1本~

數碼暴龍02紀念大特集Memorial Book

當時好像TVB播放完,之後無意間知道出了,
立即去鄰村漫畫店撞下,見到有現貨立刻買了
書收錄各登場主角的回憶錄及故事簡介,
還有小小設定資料∼

------
數碼暴龍 公文袋

這個前幾年買,領匯趕走文具店,文具店大特價買回來∼

-------------
2012年9月8日更新:

聖誕卡

找到幾張聖誕卡

01是自己買,覺得好美麗,所以自己收藏

02聖誕卡, 朋友送,正版(01當年好像沒有出正版?)

04.. 沒有記錯是同學送

-------
---------------------------

-------------------------------------------------

咭片

沒有記錯是一次過買回來,當時好像是$10全部...
但不是一SET,我不記得做什麼會買回來(笑)

--------------

本帖最近評分記錄
p010   2012-8-31 11:15 PM  活躍度  +10   I love 無印

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10700
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
無印的動畫精品係我最喜愛的收藏品至一呀,加D分俾你,keep住更新呀
不過你撈乜架,點解公司會賣呢D書既=.=?

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
digimon601
見習馴獸師

UID 75688
精華 1
積分 264
帖子 92
活躍度 264
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2012-8-31 11:15 PM 發表
無印的動畫精品係我最喜愛的收藏品至一呀,加D分俾你,keep住更新呀
不過你撈乜架,點解公司會賣呢D書既=.=?

好的~我有時間或找到其他會更死 (CD 個POST都更新了XD~)

我撈乜?總知人工很少的工.....唉∼轉到工都想轉....
我公司主要幫忙宣傳~XD~

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
susuhk
無名旅人

UID 123622
精華 0
積分 63
帖子 64
活躍度 63
現金 1387 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2012-9-8
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
以前我都只係有買COCO而已...........

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
kk183183
無名旅人

UID 121324
精華 0
積分 41
帖子 176
活躍度 41
現金 20 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2012-6-18
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
我以前儲卡儲到比阿媽日日系甘哦.......哦到宜家都系一樣

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
digimon601
見習馴獸師

UID 75688
精華 1
積分 264
帖子 92
活躍度 264
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 susuhk 於 2012-9-11 05:25 PM 發表
以前我都只係有買COCO而已...........

我沒有買COCO,對於我直接買單行本似乎比較好~XD~

QUOTE:
原帖由 kk183183 於 2012-9-11 10:05 PM 發表
我以前儲卡儲到比阿媽日日系甘哦.......哦到宜家都系一樣

我好少儲卡,因為我玩卡很差,而且好像好難儲∼

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10700
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
03,04 好似冇出動畫卡
但01,02 D動畫卡我好想儲齊就是LA...
------------------------------------------------
漫畫我得04
如果計埋d-cyber同埋激鬥數碼暴龍,就仲未齊哂~
另外我都有儲彩色動畫版,最近見到有個舊野店有幾期我冇既,唔知買唔買好...

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
digimon601
見習馴獸師

UID 75688
精華 1
積分 264
帖子 92
活躍度 264
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2012-9-16 10:52 AM 發表
03,04 好似冇出動畫卡
但01,02 D動畫卡我好想儲齊就是LA...
------------------------------------------------
漫畫我得04
如果計埋d-cyber同埋激鬥數碼暴龍,就仲未齊哂~
另外我都有儲彩色動畫版,最近見到 ...

當然買啦!~
但我想買返大百科之類的書

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10700
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
明你講咩...
http://www.rightman.net/comics_a1_digimon1.html
呢堆嘛
我有 數碼暴龍02問題大百科
01 大百科
等等... 動畫得幾本

頂部
MICHAEL911
無名旅人

UID 106664
精華 0
積分 82
帖子 321
活躍度 82
現金 8 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2011-1-8
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
嘩,真係經典呀,好耐之前我都有過嫁,可惜都唔見晒lu> <

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
andy34689
無名旅人

UID 123923
精華 0
積分 10
帖子 10
活躍度 10
現金 1080 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2012-9-24
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
睇到好感動@_@..我睇下仲有冇digimon閃卡係到先

頂部
digimon601
見習馴獸師

UID 75688
精華 1
積分 264
帖子 92
活躍度 264
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MICHAEL911 於 2012-9-21 09:41 PM 發表
嘩,真係經典呀,好耐之前我都有過嫁,可惜都唔見晒lu>  

可能在家找找下找返呢~我都是這樣XD~

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載