標題: 以下邊隻完全體你覺得係最廢?(PS既card game2)
韜韜
無名旅人
Member

UID 69610
精華 0
積分 8
帖子 26
活躍度 8
現金 27403 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-4-26
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
以下邊隻完全體你覺得係最廢?(PS既card game2)

究極比多獸 得血多..跟本冇咩用

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
BloodDragon
版主
Emperor Cassiopeia

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
現金 172456808 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-4-10
最喜愛的數碼暴龍  阿保加利
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

在卡戰1我經常用HerculesKabuterimon, 但在卡戰2則把牠打進了冷宮.

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
test1121
無名旅人
Member

UID 51380
精華 0
積分 0
帖子 21
活躍度 0
現金 27980 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-4-28
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

究極比多獸
剩係得hp多,枉佢仲排咁前,勁廢…

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
cocow4
禁止發言

Member

UID 14076
精華 0
積分 -5
帖子 22
活躍度 -5
現金 28165 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 0
註冊 2007-5-5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
BloodDragon
版主

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

究極比多連援護效果也沒有. 要用先制攻擊的話我會用AeroVeedramon, 要守圓圈會用Valkyrimon.

頂部
derekchim
無名旅人
Member

UID 15974
精華 0
積分 0
帖子 10
活躍度 0
現金 27780 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-4-6
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

小丑皇la....

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
BloodDragon
版主

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

我個人反而覺得小丑皇不弱, 因為牠的妨害X攻擊有400, 破花仙的花之妖精卡組一流, 雖然機甲龍等的圓圈攻擊過800, 但小丑皇的HP就較高.

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
現金 1036153 數碼元
存款 24800000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由BloodDragon2007/05/17 01:59pm 發表的內容:
我個人反而覺得小丑皇不弱, 因為牠的妨害X攻擊有400, 破花仙的花之妖精卡組一流, 雖然機甲龍等的圓圈攻擊過800, 但小丑皇的HP就較高.

其實 ...... 你指嘅 "妨害 X 攻擊" 係咩意思?係唔係指 "X 0 化"?如果係嘅話,小丑皇嘅 X Attack Special Effect 好似係 DM 援護無效化 (Card Game 02),如果唔係嘅話,我想知道係咩意思
我覺得小丑皇始終唔係話真係好強,第一,佢進化 Pow 要 50,如果要就咁進化 (用 Partner Cards 唔考慮),最快都要 2 次 +Pow (3 - 4 Turns) 先可以進化 (仲要必定有一張 +Pow 30),第二,感覺上 Option 唔係太有用,雖然係可以阻止對方發動高速組件等 Option,但係如果自己無手扎嘅場合就會無效

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
BloodDragon
版主

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由Gaomon2007/05/17 06:44pm 發表的內容:
其實 ...... 你指嘅 "妨害 X 攻擊" 係咩意思?係唔係指 "X 0 化"?如果係嘅話,小丑皇嘅 X Attack Special Effect 好似係 DM 援護無效化 (Card Game 02),如果唔係࢚ ...

ぼうがい, 在日本語中的漢字是"妨害", 讀作Bougai, 所以我直接寫出來.
小丑皇的確是需要50pow, 所以我會用自然卡組補助. 用作option, 我反而很少, 因為大部分都靠Sevens Card而且想要No Option Card經驗值.
所以, 其實強不強真的很看個人的戰鬥風格. 我自己的小丑皇已贏了20多埸.

頂部
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
現金 1036153 數碼元
存款 24800000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由BloodDragon2007/05/17 09:06pm 發表的內容:
ぼうがい, 在日本語中的漢字是"妨害", 讀作Bougai, 所以我直接寫出來.
小丑皇的確是需要50pow, 所以我會用自然卡組補助. 用作option, 我反而很少, 因為大部分都靠Sevens Card而且想要No Option Card經驗值.
所以, 其實強不強真的很看個人的戰鬥風格. 我自己的小丑皇已贏了20多埸.

可能我因為只係會用純色 Deck,所以我覺得小丑皇比較難用,而且我唔鐘意用佢係因為佢成日都捨棄我最皇要嘅手扎,其實依家我都無咩用小丑皇,始終 HP 只係得 1650,唔夠我用

頂部
domywanna
無名旅人

UID 126128
精華 0
積分 69
帖子 69
活躍度 69
現金 1562 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-3-11
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
.........................原來如此 謝謝解答

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
sing111186
無名旅人

UID 132521
精華 0
積分 19
帖子 19
活躍度 19
現金 1152 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2015-8-16
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
努力累積60

這樣才可以看到大大的京華阿

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載