標題: [討論]黑卡的組合
薰翼
無名旅人
Member

UID 68274
精華 0
積分 11
帖子 14
活躍度 11
現金 47951 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2006-5-31
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

有咩好組口同教教我點樣組一副卡

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
現金 1036153 數碼元
存款 24800000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

QUOTE:
下面引用由薰翼2007/02/22 02:37am 發表的內容:
有咩好組口同教教我點樣組一副卡

組一副卡組 (唔考慮係唔係暗黑系嘅卡組)
li d 係 Game 中亞古獸所講,一副卡組最基本係放
1. Lv 完 x3
2. Lv IV x7
3. Lv III x10
4. Option Cards (戰鬥) x8
5. Option Cards (進化) x2
有咩好組合
其實最主要係你想有副點嘅卡組,大攻擊力嘅卡組?高 HP 嘅卡組?定係攻防平衡嘅卡組?考慮過 li 個問題,先再整卡組,咁樣會比較容易整到副好嘅卡組 (組合)
講完好似無講咁,唔好意思,如果有其他問題你可以提出

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
Mioko
無名旅人
Member

UID 38910
精華 0
積分 7
帖子 1447
活躍度 7
現金 68662 數碼元
存款 4800000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-1-17
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

用黑卡組如果想進化成功嘅話
一定要用speed進化!!!
最好擺夠4張tim ^^

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
BEORC
無名旅人
Member

UID 9963
精華 0
積分 6
帖子 49
活躍度 6
現金 45819 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-2-22
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

QUOTE:
下面引用由Mioko2007/02/22 10:16am 發表的內容:
用黑卡組如果想進化成功嘅話
一定要用speed進化!!!
最好擺夠4張tim ^^

同意....因為黑卡組D LvIII HP好低,如果2 round內進化唔到就會好易死
另外半化HP既卡就要睇下個人需要而決定放幾多

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
WARGUREYMON
無名旅人

UID 54988
精華 0
積分 72
帖子 1250
活躍度 72
現金 98081 數碼元
存款 11600280 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2006-12-31
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 ЫЖх⑦③みюЭ
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

配合自然系提升進化速度!!!
1.野林毛人獸加到deck~加快進化速度同加強III攻擊
2.忍者豆豆獸加到deck~加快進化速度同先制攻擊

[戰鬥暴龍獸X][lv.164][必殺技]:蓋亞能量炮ZERO!!!
[超難模式稱霸][爆走中~][全進化體獲得完畢][隱藏武器凱撒護手獲得][全招式無限級]
[能力]hp:38430 mp:27800 攻:8720 防:7596 mp技:2009 精神防:1855 速:4855
[屬性]火:3200 冰:3000 雷:3100 暗:2900
[熟練度]全武器使用可能...
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
Mioko
無名旅人
Member

UID 38910
精華 0
積分 7
帖子 1447
活躍度 7
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

其實黑卡係比較難控制架
你如果啱啱開始玩嘅話, 都係試用其他系嘅卡先啦
因為黑卡入面有好多會傷害到自己嘅援護, 控制得唔好會好易出事@@

頂部
WARGUREYMON
無名旅人

UID 54988
精華 0
積分 72
帖子 1250
活躍度 72
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 ЫЖх⑦③みюЭ
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

黑卡D機甲蟲獸唔錯~~(HP+200,攻擊-100)初始我都係用佢+HP

[戰鬥暴龍獸X][lv.164][必殺技]:蓋亞能量炮ZERO!!!
[超難模式稱霸][爆走中~][全進化體獲得完畢][隱藏武器凱撒護手獲得][全招式無限級]
[能力]hp:38430 mp:27800 攻:8720 防:7596 mp技:2009 精神防:1855 速:4855
[屬性]火:3200 冰:3000 雷:3100 暗:2900
頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

雖然用暗黑系嘅卡援護需要代價,但係有時代價可以幫到你都唔定

頂部
Mioko
無名旅人
Member

UID 38910
精華 0
積分 7
帖子 1447
活躍度 7
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

但好易失控呢><
例子一:
我有次見電腦就嬴我, 佢無啦啦random抽中張超惡魔獸(強制減到10血), 咁我就一下殺左佢隻完全體啦!!
例子二;
明明我計好哂可以殺對方先嘅, 點知手痕random抽中隻藍巴達獸(0化左O,三角攻擊), 咁我就親手毀左隻小丑皇啦 :em16:

頂部
-Kiba-
馴獸師
Member

UID 20439
精華 0
積分 512
帖子 1993
活躍度 512
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2006-7-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

QUOTE:
下面引用由Mioko2007/02/22 07:12pm 發表的內容:
但好易失控呢><
例子一:
我有次見電腦就嬴我, 佢無啦啦random抽中張超惡魔獸(強制減到10血), 咁我就一下殺左佢隻完全體啦!!
例子二;
明明我計好哂可以殺對方先嘅, 點知手痕random抽中隻藍巴達獸(0化左O,三角攻擊), 咁我就親手毀左隻小丑皇啦

用暗黑系嘅卡最忌係喺山札拎援護,我始終覺得暗黑系代價係有用
好似係
1. 藍巴達獸,防 O、三角 Counter
2. 機甲蟲獸、似巴魯獸嘅獸,減輕 Counter Damage

頂部
WARGUREYMON
無名旅人

UID 54988
精華 0
積分 72
帖子 1250
活躍度 72
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 ЫЖх⑦③みюЭ
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

我很少額外抽card~所以戰鬥中唔會發生"意外"藍巴達獸種類的card我係唔會放到deck~~~~~

頂部
Mioko
無名旅人
Member

UID 38910
精華 0
積分 7
帖子 1447
活躍度 7
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線
[討論]黑卡的組合

我經常性額外抽card
所以藍巴達獸種類的card我係[color=&#35;DC143C]一定唔會放到deck入面

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載