標題: [求助]有咩辦法對附反擊卡組~"~
剎那
無名旅人
Member

UID 60980
精華 0
積分 68
帖子 158
活躍度 68
現金 378804 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-7-26
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[求助]有咩辦法對附反擊卡組~"~

而家打極都打唔到獸人加魯魯
係咁瘋狂補血瘋狂反擊
就黎比佢搞到痴線

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
BloodDragon
版主
Emperor Cassiopeia

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
現金 172456808 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-4-10
最喜愛的數碼暴龍  阿保加利
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由剎那2007/08/01 02:52pm 發表的內容:
而家打極都打唔到獸人加魯魯
係咁瘋狂補血瘋狂反擊
就黎比佢搞到痴線

牠用的是水卡組, 特點當然就是hp高和防守力強.
如果你不介意和牠硬碰硬的話, 可以試試加入大量攻擊卡和用三角攻擊. 我自己就用水卡組和牠"鬥磨", 差不多全程都不出圓圈而出交叉反彈圓圈. 如果我能確保兩回合內不會死, 即使pow埸進化力量值足夠我都不會進化.
不過如果你事先已有交替卡就好辦事了.

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
剎那
無名旅人
Member

UID 60980
精華 0
積分 68
帖子 158
活躍度 68
現金 378804 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-7-26
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

鬥磨= ="
我千辛萬苦用隻安杜路打死佢隻獸人加魯魯
比佢隻加布獸用金蕉磨番死~"~
我已經用黑巴達獸擂左佢兩次金蕉T_T"
係咪打番水埸既人先易拎到水卡架??
我都砌緊副水deck~"~

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
BloodDragon
版主

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由剎那2007/08/01 05:24pm 發表的內容:
係咪打番水埸既人先易拎到水卡架

好像不是, 電腦應該是randomly給卡我們的, 因為我打敗究極天使後牠給我黑闇卡

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
rick4438
無名旅人
Member

UID 44814
精華 0
積分 0
帖子 45
活躍度 0
現金 6772 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-9-23
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線

我用綠快攻就OK 了MO 問題

RICK
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
yuenhok
無名旅人
Member

UID 58729
精華 0
積分 0
帖子 29
活躍度 0
現金 5988 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-11-18
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

利用火係x3 都應該輕易解決掛-_-
多打開始之街同火比賽增強卡組先打都未遲

頂部
exvgundam
無名旅人
Member

UID 18483
精華 0
積分 9
帖子 33
活躍度 9
現金 199 數碼元
存款 30025 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-6-13
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 其它
狀態 離線

火草快攻(火焰獸推薦,巴達獸推薦,V仔獸烈焰裝甲推薦)
配上速攻道具...還有補HP道具...
打法:如果抽到火系牌主那就以草係快速進化,配上攻擊晶片水系X3
如果抽到巴達獸就一直X反對方大絕招...管他用黃金香蕉= =反正我被他返也只有零....
如果抽到V仔獸...能力配搭的好一挑三絕對沒問題...反擊多多利用= =
巴達獸打法需要卡進化(不進化一挑三)....而且需要大量補HP
(花仙獸好用一ˇ一)
(PS:作戰時以省HP為主...盡量用X打一ˇ一)
牌的組法忘記了...

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
kenneth2463
無名旅人
Member

UID 30382
精華 0
積分 0
帖子 69
活躍度 0
現金 361235 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-12-12
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

其實無須加強卡組...呢隻game同電腦打唔多唔少講運氣!! 試多幾次吧!!

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
X罐
無名旅人
Member

UID 57430
精華 0
積分 16
帖子 143
活躍度 16
現金 359186 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-12-14
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 廣東東莞
狀態 離線

你唔會用積木獸或者妖精獸的護緩無效能力的?
或者你可以用強制變技能的方法搞到距反擊唔到的嘛...
就系咁簡單..想通關快D的話...記得起第二關儲火焰獸..

-=-=-=-=- 以下內容由 X罐2007年12月16日 05:56pm 時新增 -=-=-=-=-
我從頭開始打1打3都無問題...想當年的確白癡..無玩過卡戰1..有部分在卡戰1出現過的好用卡都唔知用...

-=-=-=-=- 以下內容由 X罐2007年12月16日 06:23pm 時新增 -=-=-=-=-
睇錯問題...以為你講第四關個只加魯魯獸...原來系倒數第二張地圖個只獸人??
一樣簡單..

有無人可以提供一個相冊比我無?
頂部
BloodDragon
版主

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

可否試試用Hacking (世代比對手低, HP交換)? 因為水卡組HP高, 把1000多HP拿給自己來捱反彈也不是不行, 而且獸人加魯魯的進化點數只需30, 電腦可以很容易進化成完全體, 這時用Hacking相信效果會不錯.

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
X罐
無名旅人
Member

UID 57430
精華 0
積分 16
帖子 143
活躍度 16
現金 359186 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2007-12-14
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 廣東東莞
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由BloodDragon2007/12/16 06:00pm 發表的內容:
可否試試用Hacking (世代比對手低, HP交換)? 因為水卡組HP高, 把1000多HP拿給自己來捱反彈也不是不行, 而且獸人加魯魯的進化點數只需30, 電腦可以很容易進化成完全體, 這時用Hacking相信效果會不錯.

大佬,人地無打完個關點得到呢帳卡啊...(除非有記憶傳卡)

有無人可以提供一個相冊比我無?
頂部
BloodDragon
版主

UID 10397
精華 0
積分 56
帖子 3492
活躍度 56
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 無限山頂
狀態 離線

QUOTE:
下面引用由X罐2007/12/16 06:22pm 發表的內容:
大佬,人地無打完個關點得到呢帳卡啊...(除非有記憶傳卡)

呀! 我竟然忘了這個獸人加魯魯是還沒打A前那個! 真失敗! 這時連交換卡功能也沒有的!

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載