標題: 故事接龍 囧
bba2222 (公子哥兒)
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
現金 183413 數碼元
存款 66493673 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-4-10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由s100045122008/01/13 11:18pm 發表的內容:
我迷迷胡胡咁見到個神秘人好熟面口
但係又up唔出佢係邊個
之後佢帶左我去一個黑暗既地方
原來係貨車車尾
...

之後s10004512臨急發動佢既能力,
就係一指著人地個頭,個個人就會爆頭,
跟著,s10004512指著個個神秘人個頭,
之後,個個人個頭的確爆左,但係就爆左好多外星怪蟲出黎,
之後……

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
琪Ruki (提耶)
版主

接龍王冠軍   2008農曆新年揮春設計第2名   HKDMC制圖組成員  
UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
現金 20538 數碼元
存款 31500449 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-10-12
最喜愛的數碼暴龍  多路戰龍獸
最喜愛的數碼暴龍人物  ERROR!
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由bba22222008/01/14 06:43am 發表的內容:
之後s10004512臨急發動佢既能力,
就係一指著人地個頭,個個人就會爆頭,
跟著,s10004512指著個個神秘人個頭,
之後,個個人個頭的確爆左,但係就爆左好多外星怪蟲出黎,
...

s10004512被這群外星怪蟲團團包圍
這班怪蟲開始變大
變成n個神秘人(!?)
s10004512拿起消魂槍
對準全部神秘人開槍
但是,完全無效!
s10004512認為,這群生物也許沒有靈魂……
他迷迷糊糊地,看見他們的臉孔,是Evan的臉孔!

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
獅子王凱
馴獸師

UID 66608
精華 0
積分 436
帖子 1953
活躍度 436
現金 15331689 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2008-1-6
最喜愛的數碼暴龍  V龍獸
最喜愛的數碼暴龍人物  木村輝一
來自 「沒有人」知道
狀態 離線
發表於 2008-1-14 12:46 PM  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 獅子王凱 為MSN好友 通過MSN和 獅子王凱 交談
故事接龍 囧

之後,我以追得上子彈火車的速度亂入戰場,以鐵碎牙把屍體粉碎,並以Disc M的音波麻痹外星怪蟲的行動...

一日是太陽騎士,終身微笑笑到死。
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
龍魂月
版主
KS應援會

2008 HKDMC吹水王比賽  
UID 45920
精華 0
積分 479
帖子 3746
活躍度 479
現金 477721230 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-11-23
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由獅子王凱2008/01/14 00:46pm 發表的內容:
之後,我以追得上子彈火車的速度亂入戰場,以鐵碎牙把屍體粉碎,並以Disc M的音波麻痹外星怪蟲的行動...

之後我心諗
Evan又返左黎?
之後琪Ruki出黎同我地咁多個人講
哈哈哈,Evan已經比我注入左T-Virus
而且仲非常成功咁變成生化武器,哈哈哈
之後Evan就變返一個人,飛返去琪Ruki身邊
同佢一齊消失左...

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
琪Ruki (提耶)
版主

接龍王冠軍   2008農曆新年揮春設計第2名   HKDMC制圖組成員  
UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

[這篇文章最後由琪Ruki在 2008/01/14 01:23pm 第 2 次編輯]

QUOTE:
下面引用由s100045122008/01/14 01:01pm 發表的內容:
之後我心諗
Evan又返左黎?
之後琪Ruki出黎同我地咁多個人講
哈哈哈,Evan已經比我注入左T-Virus
...

[color=#FF0000][廢話]我笑唔出=_=
麻煩下次唔好再作我係咁笑[/廢話]
────────────────
獅子王凱亂入後,忽然消失了(啥米?)
而s10004512的傷口再次痛起來
n小時後,中學男生出現(←經常出現的傢伙-_-)
他(中學男生)用刀刺傷自己右手
將血滴在s10004512的傷口上
s10004512的傷口竟然快速痊癒了!
原來,中學男生不但對病毒有免疫
他的血還可以令傷口痊癒
正當他們想離場時
貨車開動了!(←囧)
二人發現貨車車尾的門上被鎖上了……

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由琪Ruki2008/01/14 01:14pm 發表的內容:
我笑唔出=_=
麻煩下次唔好再作我係咁笑
────────────────
獅子王凱亂入後,忽然消失了(啥米?)
...

雖然醫好傷口,
但畢竟兩種唔同既血混合會引發愛滋。
之後,外星怪蟲神秘人出現,並攻擊hkdmc,
接著,我同我既部下都舉槍還擊,
由於我用既係迷你分解槍,所以所有神秘人都變晒灰。

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
龍魂月
版主
KS應援會

UID 45920
精華 0
積分 479
帖子 3746
活躍度 479
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由bba22222008/01/14 01:55pm 發表的內容:
雖然醫好傷口,
但畢竟兩種唔同既血混合會引發愛滋。
之後,外星怪蟲神秘人出現,並攻擊hkdmc,
接著,我同我既部下都舉槍還擊,
...

我唔要愛滋,你死開- -"
-------------------------------------------------------
d灰隨住空氣
又再次結合
bba2222同佢d部下繼續作戰
另一面廂
史上最靚仔既天才s10004512同中學男生
仍然被困
史上最靚仔既天才s10004512拿起槍
向車尾板勁射
終於射爛左
佢地一齊出去
但係已經見到周圍都有外星怪昆蟲
史上最靚仔既天才s10004512同中學男生一齊去會合bba2222
但係佢地見到一隻大怪物
佢係....

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
琪Ruki (提耶)
版主

UID 67186
精華 0
積分 813
帖子 2133
活躍度 813
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
來自 神宣禁止地帶
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由s100045122008/01/14 04:21pm 發表的內容:
我唔要愛滋,你死開- -"
-------------------------------------------------------
d灰隨住空氣
又再次結合
...

這隻大怪物竟然是超巨型外星怪蟲[很像放大n倍的寄生蟲](高約25m[←囧])
牠(它?)張大嘴,噴出臭氣(口臭)
「好臭!」中學男生大叫。
正當二人想退後
卻發現四周都是外星怪蟲
二人背靠背,思考著戰鬥策略
忽然,超巨型外星怪蟲[以下簡稱"巨蟲"]噴出”負食”液體
將附近地面負食
s10004512情急之下拿起消魂槍,但消魂槍竟然被牠的液體給完全負食
s10004512只好將手指指向牠
牠的頭部爆開(「好臭!」),又變成兩隻巨蟲……
另一邊廂,bba2222軍隊由於無法擊退敵人
開始軍心大亂
忽然,bba2222眼前出現一個熟悉的臉孔……

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

[這篇文章最後由bba2222在 2008/01/14 06:20pm 第 1 次編輯]

QUOTE:
下面引用由琪Ruki2008/01/14 06:04pm 發表的內容:
這隻大怪物竟然是超巨型外星怪蟲(高約25m)
牠(它?)張大嘴,噴出臭氣(口臭)
「好臭!」中學男生大叫。
正當二人想退後
...

這…這是…膠…膠…膠…膠神!?(囧)
之後,我既第2隊部下"戰國大軍"都黎到喇!
由真田幸村同本多忠勝組成既戰國聯合軍<膠作…
一大隊士兵向個班外星怪蟲神秘人攻擊!
不過咁樣佢地就愈分愈多神秘人…
但係點都要守住hkdmc個門口!
但係我地會頂到幾耐呢?
今次真係死火喇…

頂部
獅子王凱
馴獸師

UID 66608
精華 0
積分 436
帖子 1953
活躍度 436
現金 15331689 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2008-1-6
最喜愛的數碼暴龍  V龍獸
最喜愛的數碼暴龍人物  木村輝一
來自 「沒有人」知道
狀態 離線
發表於 2008-1-15 01:21 PM  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 獅子王凱 為MSN好友 通過MSN和 獅子王凱 交談
故事接龍 囧

二度亂入~見到咁的情況,我用風穴打算吸走所有蟲和膠神,就係得膠神冇事(有冇搞錯 :13: )

一日是太陽騎士,終身微笑笑到死。
頂部
龍魂月
版主
KS應援會

UID 45920
精華 0
積分 479
帖子 3746
活躍度 479
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由獅子王凱2008/01/15 01:21pm 發表的內容:
二度亂入~見到咁的情況,我用風穴打算吸走所有蟲和膠神,就係得膠神冇事(有冇搞錯  )

但係完全吸唔掂
(講返自己先XD)
史上最靚仔既天才s10004512呢個時候拿出第二樣武器
反逆之劍
(此劍擁有刺穿能力,無論幾厚幾硬,都會輕易刺穿,當然穿左又會永不超生XD)
[幻•突刺]
只見
史上最靚仔既天才s10004512隻手好似裝左魔打咁
係隻蟲到比光速更快咁起勢咁刺
都唔知刺左幾多下(唔該之後d人要作都作刺,唔好篤)
兩隻蟲就咁比史上最靚仔既天才s10004512刺死左
[我討厭外星人...]
之後佢將把劍托係肩頭,繼續搵bba2222

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
故事接龍 囧

QUOTE:
下面引用由s100045122008/01/15 06:37pm 發表的內容:
但係完全吸唔掂
(講返自己先XD)
史上最靚仔既天才s10004512呢個時候拿出第二樣武器
反逆之劍
...

之後,你走緊個時又比個班蟲既同伴圍著(XD)
---------------------------------------------------------------
同一時間,我同我既大軍兵力愈黎愈少,
我唯有用我既新發明,"負食"手套。
我用e個去摸d神秘人大軍,
全部比我"負食"晒…

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載