標題: 數字接龍﹗
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線

bot嚟

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
chris1023
無名旅人

UID 13081
精華 0
積分 32
帖子 1158
活躍度 32
現金 7534 數碼元
存款 21730000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2005-8-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線

有人入黎都要偷笑了

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

希望咁多位手足捱過呢關

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
chris1023
無名旅人

UID 13081
精華 0
積分 32
帖子 1158
活躍度 32
現金 7534 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2005-8-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線

一日未熄ser 就一日喺度努力...

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
bba2222 (公子哥兒)
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
現金 183413 數碼元
存款 66493673 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-4-10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
嘩乜個壇搞成咁。。。。
連數碼暴龍區撳頭2版都係個D post...

早兩日係youtube搵到個youtuber講Digimon,
睇左2條佢講02角色既片
個人覺得幾正,算係深入分析
上黎share下,睇過/冇興趣既就請無視,
https://youtu.be/frK1tE7Swyg
有興趣既自己撳埋其他角色睇

另外一直唔知原來01~05既主角係有姓名共通位。。。
同埋01 02碟既側面圖個設計都幾正。。。

頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

另外我冇追開Digimon既新聞
照舊你地知既請無視
我都係睇依個youtuber先知原來遲下會出重啟版01
都係個8個主角8個拍擋
但故事會重新設計
製作人仲講明進化路線會有驚喜
如果係咁既話我希望佢真係重新執過D進化
大家都知01D進化路線其實都係係暴龍機同超龍機照搬過黎
我自己覺得除左比多獸同海獅獸真係最正路,巴多拉獸都叫還可以之外
其他都有好多奇怪位
最誇張既就好似迪路獸 雪球>貓>狗>貓>人>龍咁啦。。。
其次巴魯獸>巨型仙人掌>花仙獸都好怪
另外就算作為經典既機暴>身型大縮水既戰暴
加魯魯獸(四腳) >獸人加魯魯(兩腳站立) >鋼加(四腳。。)
當然硬要挑骨頭既我仲想投訴埋年糕獸>甲蟲獸。。。同埋比高獸(花)>比丘獸(雀)。。。

雖然重啟版01一定唔及原祖01經典
但既然整得既,希望佢就真係花心機整好D啦

加返個youtuber講關於重啟01既片link
https://youtu.be/LGH0Q_V5Pkk

頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

而家都唔怕洗版架啦呵。。。
唔知Last Evolution 佢地有冇單獨進化既完全體同究極體呢。。。
唔想睇返人面戰鷹獸同古神獸。。。
究極體維京毛人獸就俾左哥瑪獸用啦。。。

頂部
bba2222 (公子哥兒)
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
現金 183413 數碼元
存款 66493673 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-4-10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

話說有無人有同 區星 大大聯絡
黑戰鬥暴龍獸

頂部
chris1023
無名旅人

UID 13081
精華 0
積分 32
帖子 1158
活躍度 32
現金 7534 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2005-8-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Ion 於 2020-3-19 11:59 發表
嘩乜個壇搞成咁。。。。
連數碼暴龍區撳頭2版都係個D post...

早兩日係youtube搵到個youtuber講Digimon,
睇左2條佢講02角色既片
個人覺得幾正,算係深入分析
上黎share下,睇過/冇興 ...

少可見到

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載