標題: 數字接龍﹗
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線

Ion爺,BBA大,chris哥...

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
bba2222 (公子哥兒)
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
現金 183413 數碼元
存款 66493673 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2005-4-10
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

Hi p010

前幾日死左
係咪意粉整返

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
先回好耐無見的Ion兄
因為tri.太傷我心
無再留意岩岩新出嗰套了

回bba
HKDMC時不時都係咁, 你見Evan又偷偷地改D嘢就知個壇未死得

**** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

活人得返我地幾個

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2020-4-15 11:49 AM 發表
因為tri.太傷我心
無再留意岩岩新出嗰套了

Tri.真係。。。睇完係好嬲。。。
輕輕呻返幾點
太一同阿猛(阿武)竟然懦弱化。。。
懦弱到累全家既地步
頂佢地01 02既經驗值係咪重設晒

小光係隊入面帶黎光明既象徵
而正正竟然係佢內心黑化仲搞到將自己隻獸拎埋俾人合體做最終boss
而結尾小光唔同意太一佢地打隻boss
竟然話咁佢要戰鬥。。。然後一齊打隻boss..
喂你乜能野邏輯呀
A唔同意BCD佢哋去打阿E
就決定一齊打夠阿E,點呀即係。。。

迪路獸既究極體設定左搖右擺
當年02劇場版跟超龍機1.5進做聖龍獸
若干年後PSP數碼暴龍大冒險改做神聖天女獸
未設計神聖天女就跟暴龍機,設計左就改進新進化
以上兩種情況我都理解
但去到廿年後既今時今日,應該有確實定案架啦
頂佢Tri.度黑化進化就神聖天女,正常進化就聖龍,佢想點呀。。。
其實Tri.進邊隻我都接受
進神聖天女,我會覺得佢等如將後設既神聖天女做最終定案
進聖龍既,我會當佢係忠於同一世界觀既02劇場版設定為免兩次進化有矛盾
但你而家係一套Tri.入面出晒兩種進化咁唔統一既?
同時間亦正正因為先前先進咗神獸天女墮落型態
令神聖天女獸既fans對之後既正常進化會有期待。。。結果就出聖龍。。凸....

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

另外成套Tri.整體計,佢每4集4集一個章咁去
1集我當你cut晒op ed大約都有15分鐘
即係1章有1個鐘
頂佢次次都係悶足你55分鐘得最後5分鐘先去戲肉

Fans咁多年一直期待既,難得既其餘6大究極體個出場時間大大縮短
個節奏編排真係好鬼好鬼屎
同D人搞驚喜,日頭12個鐘都打沉你情緒,臨尾1分鐘先出驚喜一樣
大佬我已經俾你打沉咗成日,就算你臨尾個驚喜做得真係幾驚喜,我既情緒已經唔能夠雀躍得去邊

而系列好核心最令fans熱血既進化動畫
D完全體同究極體咁hea既?!
進成熟期個陣好好心機架喎~
又縮埋入蛋又爆蛋,隻獸仲半立體製作轉晒360度俾你睇晒佢所有角度,第一次睇我仲諗"成熟期啫~駛唔駛執到完全體進化咁呀~"
點知一到完全體同究極體動畫
竟然係變返平面動畫
仲全部係就咁穿過個紋章就秒變下一級
轉個身擺個pose就完?
你之前製作成熟期動畫D heart去晒邊
咁虎頭蛇尾既?!
真係PSP數碼暴龍大冒險既低清究極體進化動畫都做得好心機過晒Tri.
又係跟返原祖01進戰暴動畫咁,隻隻會慢慢露出頭身手腳>加配件>出招>pose
有heart幾多~~~

另外8大究極體,各自第一次出場黎個個人進化動畫播埋Brave heart係常識啦下話
點解鋼鐵加魯魯係Tri.既第一次正式播進化動畫,竟然係連多4隻究極體一齊分割畫面咁進化,仲正正因為係5隻一齊進唔係4隻,搞到個畫面係cut成5個三角形而唔係至少保持4個長方形只係縮細左既16:9咁播,鋼加究極體動畫慘被縮細化仲要cut半翼半腳,而成套Tri.竟然都冇1part係播返佢既單人進化動畫
好記得Tri.完左之後,照舊好多fans自製全主角獸進化動畫合輯放上水管
陰公個個既鋼鐵加魯魯進化動畫像素都明顯係係分割畫面進化個次cut出黎放大咁播
係之後出既藍光碟度先加插返鋼加既單人進化動畫,D人再放上水管, 大家先睇得返佢既完整16:9高清進化動畫

頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

Test

撚 鳩 仆佢個街 fuck youtube

頂部
Ion
馴獸師

UID 92032
精華 0
積分 635
帖子 574
活躍度 635
現金 5016 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2010-2-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

嘩痴撚線架~~~
我上面篇野改左好耐喇
佢係咁話我有不當詞語要修改
頂我改極都唔得
撚>能>L
鳩>夠>9
仆佢個街>P佢個K
Fuck>Fxck>Fuxk>Fxxk>凸
上面咁改晒都唔得

跟住我諗係咪唔可以宣傳。。
就將youtube 改做水管。。。
都仲係唔得。。。
而家test完。。。完來上面既統統都得。。。
唔得既係
高+潮。。。。。。。。。。。。。
我改做"戲肉"。。。。

頂部
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
chris1023
無名旅人

UID 13081
精華 0
積分 32
帖子 1158
活躍度 32
現金 7534 數碼元
存款 21730000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2005-8-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線

應該係有啲字出唔到
之前試過比個 "ge" 字搞到後面啲字冇晒
TRI 我直接打入黑歷史算
評都懶得評

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
版主
逍遙人生

聊天王冠軍  
UID 9394
精華 0
積分 1533
帖子 3835
活躍度 1533
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

頂部
chris1023
無名旅人

UID 13081
精華 0
積分 32
帖子 1158
活躍度 32
現金 7534 數碼元
存款 21730000 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2005-8-9
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
來自 香港
狀態 離線

聽日去睇last revolution 絆

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載