標題: [討論]哥瑪獸既究極體叫咩名- -?
eric7777777
馴獸師

UID 71351
精華 0
積分 976
帖子 977
活躍度 976
現金 32898 數碼元
存款 1234567 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2009-1-17
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sasoriXD 於 2010-8-8 11:33 AM 發表
有冇人知伽樓達獸進化係咩 = =""

伽樓達獸>聖鷹獸? (如果係都唔錯~ 聖鷹獸好型!)

紅蓮哥斯拉&毀滅魔獸
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 13位皇家騎士 於 2010-8-7 03:58 PM 發表

咩有白金大便獸架咩=口=
我都係第1次聽=口=
仲有迪路獸係有兩種究極體
神聖天女同聖龍

波子汽水

QUOTE:
原帖由 eric7777777 於 2010-8-8 10:50 AM 發表

伽樓達獸>聖鷹獸? (如果係都唔錯~ 聖鷹獸好型!)

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
kan1011
無名旅人

UID 100565
精華 0
積分 43
帖子 31
活躍度 43
現金 668 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2010-8-2
最喜愛的數碼暴龍  哥瑪獸
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
冇人答我水龍獸點打人嫁=3=
吾好同我講控制D鯊魚去咬人wo...

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kan1011 於 2010-8-9 12:24 PM 發表
冇人答我水龍獸點打人嫁=3=
吾好同我講控制D鯊魚去咬人wo...

Attacks

Sorrow Blue: A sound wave attack which can make even the most ferocious Digimon lose their will to fight.
Shaking Pulse
Water Tail Blaster
Hydro Impact Crusher
Attacks in Digimon World 2

Sad Water Blast: Spews out water from his mouth.

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
justin2116
見習馴獸師

UID 97204
精華 0
積分 347
帖子 343
活躍度 347
現金 671 數碼元
存款 10 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2010-6-6
最喜愛的數碼暴龍  數不盡的~
最喜愛的數碼暴龍人物  李健良
來自 數碼世界的深處...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2010-8-8 10:26 PM 發表

波子汽水
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20090425214215/digimon/images/5/54/PlatinumSukamon.jpg

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20090127183451/digimon/images/4/46/Hououmon_b.jpg

你唔post張聖鷹出黎我都唔知佢有兩個神聖環-口-
話說白金大便獸頭頂的「波子汽水」是什麼a_a?

頂部
hikari12345
見習馴獸師

UID 23246
精華 0
積分 123
帖子 135
活躍度 123
現金 11174 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2008-5-4
最喜愛的數碼暴龍  天女獸系列
最喜愛的數碼暴龍人物  八神 光
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kan1011 於 2010-8-3 11:27 AM 發表
吾係講海天使啊
講緊O個隻大型哥瑪獸啊,呢,同哥瑪獸好似樣既,不過係隻長頸龍黎既呢
佢究竟叫咩名啊?
仲有佢識咩招嫁?
我好鬼中意哥瑪獸啊-3-點可以吾識佢隻究極體嫁=3=

另外一問啊丈佢屋企係點嫁?
我睇 ...

那頭外貌像蛇頸龍的叫水龍獸,而與祖頓獸相似的叫維京毛人獸,而無印及02動畫年代,日本官方設定哥瑪獸的究極獸更傾向前者.

另外以元祖遊戲,超龍第2代來說,疫苗屬性的哥碼獸直屬究極體的確是海天使獸.
但若在超龍2.5時,進化為成熟期時,選擇資料種的龍蝦獸,最終便有機會在究極體時變成水龍獸.

不過隨著卡片及其他PS戲遊等的出現,哥碼獸的究極體已不只這區區的兩三種.

p.s.城戶丈有兩個哥哥.

本帖最近評分記錄
p010   2010-8-11 08:44 PM  活躍度  +1   好分析
頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 justin2116 於 2010-8-10 12:56 AM 發表

你唔post張聖鷹出黎我都唔知佢有兩個神聖環-口-
話說白金大便獸頭頂的「波子汽水」是什麼a_a?

白金大便進化做,老鼠獸都冇進化
炎炎夏日,我相信大家都好想飲波子汽水

頂部
hanghang
禁止發言

Member

UID 22215
精華 0
積分 67
帖子 72
活躍度 67
現金 45505 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 0
註冊 2005-5-11
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
justin2116
見習馴獸師

UID 97204
精華 0
積分 347
帖子 343
活躍度 347
現金 671 數碼元
存款 10 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 10
註冊 2010-6-6
最喜愛的數碼暴龍  數不盡的~
最喜愛的數碼暴龍人物  李健良
來自 數碼世界的深處...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2010-8-11 08:44 PM 發表

炎炎夏日,我相信大家都好想飲波子汽水

無啦啦彈個波子汽水真係唔知咩事a_a
但係第一句我都唔係好明-3-

咩意思-3-?

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 justin2116 於 2010-8-15 08:55 AM 發表

無啦啦彈個波子汽水真係唔知咩事a_a
但係第一句我都唔係好明-3-

咩意思-3-?

老X獸成日陪住大便獸,u know
但係大便獸進化了佢都冇得進
(話說官方好似唔當佢係數碼獸)

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
kan1011
無名旅人

UID 100565
精華 0
積分 43
帖子 31
活躍度 43
現金 668 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2010-8-2
最喜愛的數碼暴龍  哥瑪獸
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2010-8-15 08:34 PM 發表

老X獸成日陪住大便獸,u know
但係大便獸進化了佢都冇得進
(話說官方好似唔當佢係數碼獸)

個隻吾係叫芝蒙獸咩?(塞錢入你袋啦 鼠=竹+女)
我幼稚園O個陣覺得佢係隻裝飾炸,點知同我講係完全體我真係嘴都O埋...
都吾知係咪真既=____=
而且大便獸好似冇進佢O個條線BO
基本上佢係冇野進到嫁BO
所以好懷疑01個作者係就劇情先分開佢地LO

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kan1011 於 2010-8-15 12:39 PM 發表

個隻吾係叫芝蒙獸咩?(塞錢入你袋啦 鼠=竹+女)
我幼稚園O個陣覺得佢係隻裝飾炸,點知同我講係完全體我真係嘴都O埋...
都吾知係咪真既=____=
而且大便獸好似冇進佢O個條線BO
基本上佢係冇野進 ...

game<---難講d
暴龍機<--原祖超龍有d唔係最標準的
卡<--一定唔岩
動畫<---大家當呢個係最標準
漫畫<--同上

有5條line

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載