標題: 有冇人可以教我alpha卡D野
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
有冇人可以教我alpha卡D野

港版先///
例如我今日買左爆閃集
佢入面D 7魔王 4聖獸 D no.係點派法,係唔係之前出過
又和之前出的有冇分別
點解又有40張dmtv, dmtv only 香港先出? 點解我10年8月零食物語抽的卡都是dmtv

點分日版港版, da / dm /dm02 等等...
或有,翻過舊文,香港將日本普通卡當係speical 卡咁出,方式如暴龍機送的卡/
買5包送1張等
咁點儲到呀
就算儲到,我都懷疑佢的no.會唔會真係排到哂出黎? 即係可以順序咁去

小弟真係玩卡新手,雖然遲左D,希望大家可以解答我所有問題!!

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
存款 78685 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2009-10-17
最喜愛的數碼暴龍  古樂獸
最喜愛的數碼暴龍人物  樹莉
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-2-4 10:37 PM 發表
港版先///
例如我今日買左爆閃集
佢入面D 7魔王 4聖獸 D no.係點派法,係唔係之前出過
又和之前出的有冇分別
點解又有40張dmtv, dmtv only 香港先出? 點解我10年8月零食物語抽的卡都是dmtv

點分日版港版, ...

DM001-2?? 係一至四代
DM02係五至七
SP02 係有2個Number無出
SP02A 係有1個Number無出

爆閃集-有DMTV001-040 + 金銀銅七大魔四聖獸(同之前銀底/神卡NO.是一樣的)
金銀銅是比較CHEAP的 $2-3一張
零食物語我記得係無DMTV卡
MADE IN CHINA 是港版 JAPAN是日版 但有少量CHINA卡的是日版...
至於5包送一張果D已經送哂 我知道瑞華行收埋哂D卡但唔拎出黎 但你都可以同人收

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
>>SP02 係有2個Number無出

何解???不太明白

>>零食物語我記得係無DMTV卡
我係10年動漫節果到買,30蚊5盒,
係D零食黎,跟住每盒都送1張卡,冇記錯係dmtv
跟住我睇番,點解爆閃集又係dmtv既...
dmtv係唔係得香港有架,同埋total 40張?

有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-2-4 11:07 PM 發表

何解???不太明白

>>零食物語我記得係無DMTV卡
我係10年動漫節果到買,30蚊5盒,
係D零食黎,跟住每盒都送1張卡,冇記錯係dmtv
跟住我睇番,點解爆閃集又 ...

點解無出?因為香港瑞華行硬膠膠計錯數

你抽到果張係乜黎??
港版係DM001-040 40張有2張銀底(加魯加&貝爾飛)
日版印象中係有TV卡 但係咪都係叫DMTV就真係唔記得

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
我有dmtv-025 既加奧加獸,不過唔係銀底
除左dmtv,仲有sptv,不過係co-co附送的,我心諗,co-co先得幾張,
仲有其餘果D都唔知點攞既...
同埋我serach過dmtv D卡號,都係去番D香港網頁
故我推論HK bandai 將特閃集之前出過的digimon (7+4)x3 放埋一齊,
仲想加D白卡,故此加埋dmtv 40張...
而又基於唔知咩理由,又放係零食到出售...

唔明呢2個,係因為我都好似由呢D卡,但唔都唔知點得番黎...

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-2-5 12:00 AM 發表
我有dmtv-025 既加奧加獸,不過唔係銀底
除左dmtv,仲有sptv,不過係co-co附送的,我心諗,co-co先得幾張,
仲有其餘果D都唔知點攞既...
同埋我serach過dmtv D卡號,都係去番D香港網頁
故我推論HK bandai 將 ...

SPTV又係一硬膠物
特閃集出得太多
好多細路已經將D卡掉哂

你有的SP02/02A一係買5包送/冠軍卡/暴龍機/COCO/卡簿/同人換
SP02-001 - 035 無27,28
SP02A-001 - 016 無006

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
吓,咁戇膠,D no.唔齊咁儲得做咩
我都覺得D卡明明無咩變化,可能pose 轉左手右手,就出過2張唔同既,好l食錢...

頂部
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-2-5 12:19 AM 發表
吓,咁戇膠,D no.唔齊咁儲得做咩
我都覺得D卡明明無咩變化,可能pose 轉左手右手,就出過2張唔同既,好l食錢...

SP02係抄日版
SP02A係香港瑞華行自稱自己全新插畫(其實都係抄日本

如果你嬴哂所有冠軍唔洗同人收卡
呢2種特別卡唔係好食錢
仲分分鐘有得賺

頂部
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
另外想問starter點儲,有冇辦法係個包裝睇得張封面卡係咩

頂部
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-2-5 01:15 AM 發表
另外想問starter點儲,有冇辦法係個包裝睇得張封面卡係咩

無方法
最好買一大盒 包齊

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
來自 香港
狀態 離線
宜家仲有方法買到一大盒既咩,除左bid番黎

頂部
hei2hk
馴獸師

UID 86964
精華 0
積分 706
帖子 2050
活躍度 706
現金 530 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-2-5 11:56 PM 發表
宜家仲有方法買到一大盒既咩,除左bid番黎

早一年前仲有賣
不過已經汁左笠

要努力搵下
越遲搵就越難搵

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載