標題: [尋卡分享]永利抽卡之旅
kyexp
馴獸師

UID 127280
精華 0
積分 451
帖子 312
活躍度 451
現金 1973 數碼元
存款 590 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2013-5-26
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
看到你卡LIST,想請教少少野 ,THX

DA1WIN 同 DA3WIN 係卡上特典字是一樣,我原先以為係同一樣野,但你指他們是不同的比賽而得,

其實果2種比賽有咩大分別架? 仲有為何3WIN罕有咁多??

見有人問開 順便post埋出嚟
Da-1win 同 Da-2win 係 D-ark 公式大會嘅優勝者特典
雖然話係公式大會 不過只係一般街賽 鋪頭賽嘅優勝獎 好common

2002年有個 Digimon Pendulum Asian Cup in Hong Kong (Digimon Pendulum即係超龍) 嘅比賽
http://www.bandai.co.jp/releases/J2002062001.html (最底有介紹)

日本 韓國 香港 大陸 台灣 菲律賓 馬來西亞 印尼 新加坡 泰國 10個地區派代表參賽
咁叫得做in Hong Kong 個決賽當然喺香港搞
所以當年個決賽係擺咗喺愉景新城個5週年event度

而 Da-3win 就係呢個Asian Cup嘅日本代表戰預選優勝者特典
日本代表預選嘅優勝獎喎 梗係罕有啲啦
街賽獎品邊有得比

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
回復 #37 kyexp 的帖子

有無當年5周年的資料?
什麼也可以

當時我仲好細個
呢個嘉年華我覺得真係好特別,見證數碼暴龍全盛時代
好想有機會接觸呢D資料
thx

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
hydelong
無名旅人

UID 128905
精華 0
積分 8
帖子 8
活躍度 8
現金 1064 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-11-2
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
細個都買好多~
但果時唔識玩~
但就咁儲都好正!

BTW樓主好強大

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
ylmass
無名旅人

UID 128819
精華 0
積分 29
帖子 71
活躍度 29
現金 507 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-10-24
最喜愛的數碼暴龍  奧米加
最喜愛的數碼暴龍人物  太一
來自 香港
狀態 離線

琴日買左廿代左右既白盒
買左二十包
竟然一張金卡都冇
係比老闆抽起左
定係根本咁難中?

頂部
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ylmass 於 2013-12-3 12:06 PM 發表

琴日買左廿代左右既白盒
買左二十包
竟然一張金卡都冇
係比老闆抽起左
定係根本咁難中?

oh baby tell me where did you go

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
ylmass
無名旅人

UID 128819
精華 0
積分 29
帖子 71
活躍度 29
現金 507 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-10-24
最喜愛的數碼暴龍  奧米加
最喜愛的數碼暴龍人物  太一
來自 香港
狀態 離線
答左我先啦

頂部
aim
版主
Member

UID 6179
精華 0
積分 283
帖子 884
活躍度 283
現金 612097 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2008-7-24
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
更正~ 一點點東西~

sp2 同樣是比賽都會拎到~ eg 97 30張地區比賽.

sp5g 唔是抽獎吧... 是手指餅入面張卡仔~有機會開到去yes station換...
其實還有分sp5g 和sp5gy~ 分別在有印和沒印...

sp7 是勝者特典~

sp9 也是店鋪比賽參加送的.

11a 13a 是要填表做a字頭公司的會員, 拿到會員卡就會送.

1win 2win 唔是咁拎的...

公式大會參加就會有 dar-1 / 2送~

win一場比賽eg~ 日曜日杯/ 或者在特定日子如松板屋百貨就會在水曜日.
有店員會在場, 跟他打的win了~ (通常都是廢獸xddddd)

就會有1個印章~~

儲齊, 然後在會場決賽既特定日子~ 就可以拎張印滿左既換~

所以, 絕對唔是咁易拎的...

而win3 更加唔是咁樣送出的~ 少見的原因是:
3仔是西日本地區既冠軍d-ark 大賽出現的~  (如跟貴方指出是預選勝出特典...
日本來左2件...即得2張? 比sp27 8張還要少? 但我認識的朋友中. 已有3位是手持的... 這...)
跟28一樣. 西日出的總是在勁遠的地方出現... 個地方又遠又難找...

p.s. 2002年那個比賽~ 日本等各地1~2位玩家 來香港比賽~ 那個是ws 的格鬥之王-.-
而不是任何細機比賽... 雖然同場還有15 30 張卡, 細機等比賽. 無記錯好似叫5週年亞洲杯...
(別問我為什麼這麼清楚... 因為我正正是那年的ws比賽第3=.=...)

有錯請指教.

頂部
kyexp
馴獸師

UID 127280
精華 0
積分 451
帖子 312
活躍度 451
現金 1973 數碼元
存款 590 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #43 aim 的帖子

所以話呢度一定大把人熟過我
aim版主就係一個例子

[戴返個頭盔先]
其實啲p卡我好多都唔係親身/親手拎返嚟
多數都係trade返嚟
所以我一定唔及有經驗嘅版主咁熟

我都係靠網上嘅ref.打返個list出嚟
不過年代咁久遠嘅嘢       
都未必話一定啱
所以有版主做ref.會好好多
[/戴返個頭盔先]

不過都想clarify返+問少少嘢

QUOTE:
原帖由 aim 於 2013-12-3 10:15 PM 發表
sp2 同樣是比賽都會拎到~ eg 97 30張地區比賽.

sp5g 唔是抽獎吧... 是手指餅入面張卡仔~有機會開到去yes station換...
其實還有分sp5g 和sp5gy~ 分別在有印和沒印...

sp9 也是店鋪比賽參加送的.

11a 13a 是要填表做a字頭公司的會員, 拿到會員卡就會送..

sp2嗰度我真係唔知比賽會派+我冇考慮會有第2個source派

sp5 基本上我當咗開中咗張卡都係「抽獎(抽中咗獎)」
(唔係話寄信嗰啲抽獎 或者我應該打中獎好啲)

sp9 我揾到嘅ref.係寫「抽選プレゼント」
會唔會其實係街賽 鋪頭賽嘅抽獎禮物
(即係1場比賽限派10張 如果多過10個人參賽就抽獎 少過/=10個人就直接送)

sp11a 13a 我真係冇你咁熟
我剩係知同a字頭公司嘅玩具部有關 所以先咁寫
(ref.寫「ジャスコ玩具売り場にて限定配布」)

QUOTE:
原帖由 aim 於 2013-12-3 10:15 PM 發表
1win 2win 唔是咁拎的...

公式大會參加就會有 dar-1 / 2送~

win一場比賽eg~ 日曜日杯/ 或者在特定日子如松板屋百貨就會在水曜日.
有店員會在場, 跟他打的win了~ (通常都是廢獸xddddd)

就會有1個印章~~

儲齊, 然後在會場決賽既特定日子~ 就可以拎張印滿左既換~

所以, 絕對唔是咁易拎的....

呢度我又係冇你咁熟
我揾到嘅ref.剩係寫「ディーアレイ優勝者特典カード」同「Dアーク公式・店頭大会優勝者限定配布」
所以我剩係知係喺D-ark嘅公式大會到攞嘅優勝者特典
原來係要贏咗再吸印

btw 我只係想比較返3win係難攞啲

QUOTE:
而win3 更加唔是咁樣送出的~ 少見的原因是:
3仔是西日本地區既冠軍d-ark 大賽出現的~  (如跟貴方指出是預選勝出特典...
日本來左2件...即得2張? 比sp27 8張還要少? 但我認識的朋友中. 已有3位是手持的... 這...)
跟28一樣. 西日出的總是在勁遠的地方出現... 個地方又遠又難找...

p.s. 2002年那個比賽~ 日本等各地1~2位玩家 來香港比賽~ 那個是ws 的格鬥之王-.-
而不是任何細機比賽... 雖然同場還有15 30 張卡, 細機等比賽. 無記錯好似叫5週年亞洲杯...
(別問我為什麼這麼清楚... 因為我正正是那年的ws比賽第3=.=...) .

成個flow係:
我揾到嘅ref.係寫「デジモンペンデュラムアジアカップin香港日本予選優勝者特典カード」
之後我再揾到Digimon Pendulum Asia Cup個決賽喺香港搞

我唔係話challenge你嘅記憶
亦唔係話我揾到嘅ref.一定啱
但會唔會其實係D-ark嘅公式大賽會派
Asia Cup(東/西日本預選)再派呢?

至於個比賽(Asia Cup)
http://www.bandai.co.jp/releases/J2002062001.html
官網條link上面已經post過 再post1次方便啲睇
入面寫到明係超龍嘅比賽
日本 韓國 香港 大陸 台灣 菲律賓 馬來西亞 印尼 新加坡 泰國 10個地區派代表參賽
日期係with in當年個5週年event
地點亦係愉景新城
所以肯定當年個5週年event有搞呢個比賽

頂部
aim
版主
Member

UID 6179
精華 0
積分 283
帖子 884
活躍度 283
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
其實我只是熟卡方面~ xd
因為基本上官方不論hk或日 的卡比賽我95%出席...
非官方的日本每年聚和hk各大小非公認我也大部份參加...
所以資料我比較齊全而已吧~~~

sp卡我大部份都是親手第1手拎返來~( 24代後引退故此打後出的sp都是後補)

網上ref 好多都唔太可信~ 甚至官方那個list都有機會錯~
所以最好方法就是幾個比較熟的人集合整理一下資料比較好~~~
我老了... 所以我有d都唔一定會記得曬xd

回返你既提問:

sp2 好多場都有@@ 你當佢是派唔曬直到派曬為止.

sp9 肯定唔是抽~ 而是參加的.
貴方的假設不成立~ 因為如果不足人數 該場是會取消的m(_ _)m

11 13 都是我親手申請的 所以無可能會錯了~
一定要登記會員先有得比~ 我連張會員卡都重o係度xdd

1,2win 是要拎w印齊先換到~ 所以其實都會貴架~
當然無3仔咁難啦緊是~~
不過我有朋友更正返~
Dヤみヱ比賽是有送過1,2win 但是總冠軍呢~ 那個只是獎品其中一項.
但其實卡比 同 機比~ 除左win同dg系~ 其他既野都是分得好清楚.
即特典卡就一定卡比送唔會機比送
而特典機就唔會卡比送~

而最後一項~ 我就100%肯定~
張3win 唔是呢度送的~
1: 張卡在那時比賽是未出的.
2: 張卡送出來時的比賽是卡比賽.
但香港的5週年的亞洲賽,當時是[沒]卡比賽.
只有ws的格鬥之王~ 當時的獎杯我還在~
有興趣我可以找時間放照上來吧~
而當時的亞洲賽同一時間是有卡比賽的, 15. 30張2項賽事.
但這2項都只是香港人自己玩~ coco 當時有寫清楚.
我只可以話你知...
其他國家來一定無出現過正式的超龍比賽...
合戰的只有wc 沒有其他...

我可以話你聽點解無呢樣比賽... 因為其他地區部機是英文機...
英文機打日文機99.999999 輸~
咁得hk同日是有人拎日文機~ 咁玩咩xd?

而wc就唔同...

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
kyexp
馴獸師

UID 127280
精華 0
積分 451
帖子 312
活躍度 451
現金 1973 數碼元
存款 590 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 aim 於 2013-12-10 03:01 AM 發表
我只可以話你知...
其他國家來一定無出現過正式的超龍比賽...
合戰的只有wc 沒有其他...

我可以話你聽點解無呢樣比賽... 因為其他地區部機是英文機...
英文機打日文機99.999999 輸~
咁得hk同日是有人拎日文機~ 咁玩咩xd?

而wc就唔同...

我揾過幾個唔同嘅source
都係講2002年7月27/28日有個asia cup超龍比賽
(愉景新城嘅數碼暴龍event有搞過兩年 第1年係2002年7月 即係數碼暴龍5週年event)

1.Digimon V-tamers Residence-(DVR)
一個好出名嘅digimon database
入面連賽果都有
http://www.digitalmonsters.net/DVR/AllAbout_2002.html

「6月23日・30日 「デジモンペンデュラム アジアカップin香港 日本予選」開催。
携帯ゲーム機史上最大級のD-1大会。日本代表2名を決めるため、東日本から1人、西日本から1人選ばれた。代表者には日本では発売していないディーターミナルの進化系「ディーギャザー」が与えられた。ちなみに西日本代表には 「ARC灯」のカイドゥさんが選ばれました。」

「7月27日・28日 「デジモンペンデュラム アジアカップin香港」開催。
日本、フィリピン、マレーシア、台湾、韓国、インドネシア、中国、シンガポール、タイ、香港の10ヶ国より集まった代表同士がアジア№1を決める大会が遂に香港開催。個人戦は中国が優勝。フィリピン、マレーシアが2位、3位に。団体戦では香港が優勝、中国、マレーシアが2位、3位となった。日本は4位という結果になりました。」

2.ARC灯
上面DVR提到嘅asia cup西日本代表嘅blog
佢都有提自己係西日本代表
http://web.archive.org/web/20030406125010/http://www10.ocn.ne.jp/~kaido/page003.html

「ペンデュラムアジアカップの日本(関西)代表だったりする」

3. 120しつもん デジプロフィール
其中1位asia cup東日本大會參加者嘅blog
入面有東日本大會嘅賽程
http://www.geocities.jp/nakkun55/digi/digikansou.html

「予選は全参加者を10組に分けて、それぞれの参加者にはカードが5枚(だったけな)配布され、
まずは各組の中で制限時間15分間で無差別バトル。勝った人は相手からカードを奪える。
カードが多いものが2回戦進出。カードがなくなったらゲームオーバー。」

4.GAME watch
一個遊戲資訊網站
入面有當年香港會搞asia cup超龍比賽嘅報道
http://game.watch.impress.co.jp/docs/20020621/bandai.htm

「人気も国際的で、人気機種「デジモンペンデユラム」を使った始めてのアジア大会が香港で開催される。」

咁我又唔明 唔係話唔信你
但唔通官網公佈嘅event都有假?
如果當年係冇asia cup東西日本大會
咁上面班友都係吹嘅?       
就當係香港嗰場final取消咗
咁個賽果又係吹嘅?
集體講大話???

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
aim
版主
Member

UID 6179
精華 0
積分 283
帖子 884
活躍度 283
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kyexp 於 2013-12-10 06:45 PM 發表

我揾過幾個唔同嘅source
都係講2002年7月27/28日有個asia cup超龍比賽
(愉景新城嘅數碼暴龍event有搞過兩年 第1年係2002年7月 即係數碼暴龍5週年event)

1.Digimon V-tamers Residence ...

是有2次呀~
一次是coco杯
一次是亞洲杯 2回事來的...

你比個網~
賽果寫中國第一 - -?
這百份百無可能...
格鬥之王... 我記得馬來西亞第一場就比我地香港第一位的張xx先生ko了...
點會有可能入到3強... 睇來我真是要找下當時的照片證明一下了...

第2 我沒有講日本代表無分東西日本...
不嬲佢地玩任何game 出比賽都是咁計名額...

第3~
最後一次講
dm比賽 集體國家一齊玩只有一次~ 就是5週年的格鬥之王.
再玩其他~ 口臭了唔想再重覆...
我記得幾樣重點~
1: 香港代表戰是所有國家來之前2天搞的.
2: win了有紅色特別機送.
3: 所有國家來了之後~ 即比賽前一天.
香港官方在9龍某間酒樓搞了一場聚會~
4: 各地代表只出有比賽格鬥之王~
而香港的代表本身用加布可以屈曬全場~
但最後我地比人禁左~ 唔可以用加布,黑大耳和基拉屈招.
5: 以我所知好似是無分團唔團體.
6: 我地有玩卡有玩其他野~ 但是純交流 無官方比賽.
7: 當時是在玩刷卡機~ 而不是超龍~
超龍是在coco杯搞的香港比賽~無記錯好似是幾部機一齊玩. 超龍 d3 dark.

8: 我只最後一次提供資料了~  唔想再浪費時間打大篇野...
但你的東西有點問題
1: 官網公怖既event? 佢有講個比賽名. 但無講用咩來比賽...
點解你咁肯定~ 選代表用呢種模式, 決賽就一定用返?
2: 我從來無講有無東西日本大會~ 正常我認知會有~卡 機比賽佢地都有分.
但東西日本大會只是為左選出發團員. 你拉返上去~
我是話張3win 唔是由西日本亞洲杯呢度出來-.-...
你會唔會搞錯左d野?
彈幾個例子話有東西日本比賽... 我都知- - 我都有去玩的唔該...
唔是d sp 點來...?
3: 你其實本身日文語言能力有幾高呢?
失禮講句...
你第一段文字大約講
最大既大會在香港 東西各一人做代表. 代表人有機送.
10個地區比賽~ 邊d邊d地區win...

第2段only 講左是kaito win左代表..
但我想講... 佢e+ 重有同緊我聯絡用緊Lobi 聯絡 前幾日先有傾計-.-..
但代表到d咩?

第3段是講佢地分區比賽制度~
一直都是咁玩~ 就算佢地自己本土日本比賽都是咁玩...
代表到d咩??

你第4點那段文字是講~
一個傳說,由暴龍機開始~多人認知~多國化的品牌, 將會在香港展開比賽...
無講賽例~ 無講點玩~ 你點解咁肯定是用 超龍機-.-...?

我只可以話~ 你比好多資料...
但全部都...xx
唔到point既~ 你答卷咁樣多point唔到題~
10張paper 都唔會有分架同學0.0...

頂部
kyexp
馴獸師

UID 127280
精華 0
積分 451
帖子 312
活躍度 451
現金 1973 數碼元
存款 590 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #47 aim 的帖子

澄清返兩點

1.派sp嘅方法 我冇懷疑過你
因為你有親身攞嘅經驗
舉個賽程做例並唔係想班門弄斧
原因係想引證返既然pendulum asia cup有東西日本大會
又係携帯機比賽 亦會派代表嚟香港比賽
咁「デジモンペンデュラム アジアカップ in香港」呢個比賽應該真係存在

2.爭論點係喺「デジモンペンデュラム アジアカップ in香港」呢個比賽度

我嘅睇法係:
第一 我知係有格鬥之王嘅比賽 我亦冇懷疑你嘅說法
但係睇返DVR寫嘅賽果 同格鬥之王比賽嘅賽果唔同
你話冇團體戰 但DVR寫嘅賽果又有
咁令我覺得似乎係兩個比賽嚟

咁我唯一可以肯定「デジモンペンデュラム アジアカップ in香港」呢個比賽
應該真係有喺5週年度搞過 (時間 地點同愉景新城第1年搞嘅5週年event吻合  除非官網放流料)
但似乎唔係格鬥之王比賽 (賽果唔吻合 除非DVR寫嘅賽果流嘅)

其實你識Kaido 咁你有冇見到佢打格鬥之王比賽?
因為佢係pendulum asia cup西日本代表
既然你話呢個係格鬥之王比賽 咁應該見到佢

第二 其實你講得啱 我又唔識日文 講嘢又唔到point
我憑咩咁肯定呢個係超龍比賽呢?

「デジタルモンスターシリーズの人気機種「デジモンペンデュラム」初のアジア大会「デジモンペンデュラム アジアカップ  in香港」を2002年7月27日(土)、28日(日)に香港〔THE DISCOVERY PARK,HK〕にて開催します。 」

我只係見到呢句就一口咬定呢個係超龍比賽
我認係我有疏忽 恕我失言

不過pendulum progress又未出
唔係用pendulum打咁用咩打 (因為佢掛pendulum個名)
如果唔係携帯機比賽 咁點解要用pendulum個名呢
又點解寫「デジモンペンデュラム」初のアジア大会呢

當然呢啲只係我嘅諗法
好似你話齋 可能選代表用pendulum 決賽唔一定用返
如果係咁我真係唔明 掛pendulum個名做乜

講咗咁多嘢其實純粹想解釋點解我有咁嘅諗法
唔係話唔信你 or challenge你
如果令你覺得煩厭嘅 我先向你道歉

既然你仲有同Kaido聯絡 咁就好簡單
可唔可以麻煩你直接問Kaido當年呢個「デジモンペンデュラム アジアカップ in香港」決賽到底係玩咩
仲有個賽果同DVR寫嘅一唔一樣

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載