標題: [童年回憶]復刻數碼暴龍咭入手
無名旅人

UID 127715
精華 0
積分 10
帖子 82
活躍度 10
現金 53 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-7-7
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
[童年回憶]復刻數碼暴龍咭入手

好大隻麥樂雞獸

有兩包咭

皇家十二騎士

有四大天王

仲有Rosemon

有番長獅子獸,但無大門大獸

頂部
[廣告] 想玩韓國人氣ONLINE?全韓國第二位線上遊戲數碼暴龍RPG,即刻入黎啦!叫埋你D fd一齊玩
RAINKH
無名旅人

UID 125452
精華 0
積分 5
帖子 75
活躍度 5
現金 20 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-1-25
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
謝謝你分享,

我覺得雖然上SET比較豪華,但其實今次呢SET都幾好,新穎,喜歡係有新卡8足馬同其他騎士!

頂部
[廣告] 數碼暴龍對戰咭Alpha全圖鑑網站
mingyinng2
無名旅人

UID 128275
精華 0
積分 60
帖子 54
活躍度 60
現金 7 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-8-28
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
我終於都有啦
比想像中靚!好鬼開心
但第一彈還在等貨中

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 RAINKH 於 2013-9-30 09:02 PM 發表
謝謝你分享,

我覺得雖然上SET比較豪華,但其實今次呢SET都幾好,新穎,喜歡係有新卡8足馬同其他騎士!

你個ICON隻figure奧法獸係display嚟?
未見過嘅?

我都有同感
第一彈的卡只不過係將好多白卡/金字/閃 金卡化咗.反而有種濫的味道
今次係清新咗.不過對比起嚟的確會有種"蝕"咗的感覺

另外覺得做得唔錯,係出埋十三位皇家騎士其餘成員的金卡
呢個系列爛咗咁耐,總算有點完尾的感覺.
如新加的新騎士,龍帝獸,芳香獸,
同埋本身的金卡三騎,奧米加,紅騎,金甲龍
同樣都係金卡的究極V龍獸,奧法獸
bo-t卡的劍王獸,杜納斯獸
仲有唔知係唔係renew 25,26代的盧骨獸,八腳馬獸

TOTAL 12位皇家騎士總算聚首一堂
雖然自25/26代起的皇家騎士隻隻都好樣衰,但係BANDAI總算叫做完咗個系列...

至於其他卡,記得之前有人POST過,
哥瑪獸系列無祖頓獸...
十鬥士唔齊人
而有唔少卡都應該在今次出番齊??
似乎2個系列的卡係要買齊先至齊SET

不過仍然係有D 9唔搭8的卡...
上次有海魔獸,今次有紅卡那堆-.-
XW的...就唔太鍾意啦..

想問下re:digitize 特典唔係有3張咩,即係買遊戲就送V仔獸
買第2彈就送 比丘獸+天女獸?
事關我以為re:digitize 隨機送特典... 3張送1張咁...

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
mingyinng2
無名旅人

UID 128275
精華 0
積分 60
帖子 54
活躍度 60
現金 7 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 #4 p010 的帖子

V仔獸係3ds特典!
第二彈就係比丘獸同天女獸
第二彈兩張特典預先放喺卡簿入面

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG 2 (Digimon Master)南韓2009年中推出,想知更多詳情?入來看一看啦
p010 (p0101023)
版主

足球獎章  
UID 41879
精華 3
積分 2885
帖子 10699
活躍度 2885
現金 46017 數碼元
存款 73755942 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 110
註冊 2007-7-1
最喜愛的數碼暴龍  獸人加魯魯
最喜愛的數碼暴龍人物  冇邊個特別鐘意~
來自 香港
狀態 離線
回復 #5 mingyinng2 的帖子

>>但第一彈還在等貨中
仲有得訂???定係你食炒價?

01-04 大部份主獸的進化系譜都差唔多SHOW哂出嚟
如果有下一彈會RE-NEW D咩呢?
會唔會植入savers呢?

其實我好希望可以有得RE-NEW番原來的GROUP
就是金屬帝國,深海勇者(其實呢D咪啫係原祖超龍sosad)
特殊GROUP: 三大天使,七大魔王,四大龍,四聖獸+十二生肖,奧林巴斯十二神(究竟有12隻未...),
古代十鬥士,等...
印象中這兩彈入面以上GROUP 都有唔少未齊~

仲有想問十二皇騎係唔係全部金卡? 點解我見到有D係銀卡

==================================================
http://tieba.baidu.com/p/2301593340
第1+2彈加埋01有幾隻都仲未齊進化路線,
好大個陰謀.等住第3彈啦

這一邊我看到賣旗的人,在不遠的地方我看到有個老人在乞錢.
有富人在粉嶺約埋三五知己打GOLF,另一邊我看到新聞那些住湯房的人在哭泣.
約親戚朋友出嚟食飯永遠有食唔哂的碟菜,而在第三世界有人連飯都無得食.
D富商秒秒中幾百萬上落,而香港人日忙夜忙番OT先賺到幾千蚊.
在夏天上堂搭地鐵D冷氣凍到唔少同學要著冷衫,另一邊地盤佬在烈日下暴曬.
而我,喺香港呢一個咁荒謬
頂部
mingyinng2
無名旅人

UID 128275
精華 0
積分 60
帖子 54
活躍度 60
現金 7 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
我上個月喺鋪頭訂
價錢比出面炒價平都幾多架!
不過點都要食啲炒價架啦

我諗原祖超龍比較微嚕
但你所講既特殊group應該都有機會

第二彈入面當然唔係十三騎士都金卡啦
成套先得8張金卡

頂部
無名旅人

UID 127715
精華 0
積分 10
帖子 82
活躍度 10
現金 53 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-7-7
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
希望下次會出反閃咭,想當年抽極都唔中既紅字/彩字火龍獸我想出返,後尾先發現原來兩張都俾FD抽中左 我要用超多錢的

頂部
[廣告] 數碼暴龍RPG專題網站
RAINKH
無名旅人

UID 125452
精華 0
積分 5
帖子 75
活躍度 5
現金 20 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
註冊 2013-1-25
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
回復 p010 的帖子

奧林十二神,應該未有12隻架,奧林十二神感覺上好似將一班古靈精怪拉在一起,完全9唔搭8

上一代卡SET係筍爆,平均一張圍番10蚊以下(話哂全部俾金卡,銀卡黎 ),但舊既復刻卡我就覺得無意思,

我個人都係果句,比較想出更多 舊獸新既POSE 或 新獸 ,我雖然唔鐘意XW,亦都好過無,價係ok接受到,

我諗黎緊除左你話可能出果D,閃光暴龍果班都應該有,我對佢都無咩要求了,但求有新野出就好,我仍會支持!

ICON我都唔清楚,可能係未出D-ART

頂部
mingyinng2
無名旅人

UID 128275
精華 0
積分 60
帖子 54
活躍度 60
現金 7 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
你地估下仲有幾多彈會呢

頂部
[廣告] 人氣PS遊戲DigimonWorld?全港首創ps網上對戰?即刻入黎啦我們提供最齊全攻略全面解答
kyexp
馴獸師

UID 127280
精華 0
積分 451
帖子 312
活躍度 451
現金 1973 數碼元
存款 590 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 15
註冊 2013-5-26
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-10-1 04:30 PM 發表
你個ICON隻figure奧法獸係display嚟?
未見過嘅?

QUOTE:
原帖由 RAINKH 於 2013-10-1 07:53 PM 發表
ICON我都唔清楚,可能係未出D-ART

係啲GK製作家/團體整嘅參展作品
日本有好多呢啲自家製GK figure嘅展覽
呢啲自家製GK figure通常都剩係display or 會場內/網上限定發售

event: トレジャーフェスタin有明9
tailer: ムクムクハウス
source: http://www.moeyo.com/article/42461 (未滿18歲者 慎入)

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-10-1 04:30 PM 發表
另外覺得做得唔錯,係出埋十三位皇家騎士其餘成員的金卡
呢個系列爛咗咁耐,總算有點完尾的感覺.
如新加的新騎士,龍帝獸,芳香獸,
同埋本身的金卡三騎,奧米加,紅騎,金甲龍
同樣都係金卡的究極V龍獸,奧法獸
bo-t卡的劍王獸,杜納斯獸
仲有唔知係唔係renew 25,26代的盧骨獸,八腳馬獸

TOTAL 12位皇家騎士總算聚首一堂
雖然自25/26代起的皇家騎士隻隻都好樣衰,但係BANDAI總算叫做完咗個系列...

其實RK未出齊 仲爭1個人未公佈
呢set renew嘅砌圖三騎原本係24代嘅閃
究極V龍原本係digitalize booster 2(26)代嘅閃 而家renew做銀卡
奧法獸原本係24代嘅金字 而家renew做銀卡
盧骨同八腳馬係新卡(25/26代嘅上set renew咗)

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-10-1 04:47 PM 發表
仲有想問十二皇騎係唔係全部金卡? 點解我見到有D係銀卡

計埋上set renew咗嘅 剩計公式繪版本嘅話係全部金卡(唔包X抗體)

QUOTE:
原帖由 p010 於 2013-10-1 04:47 PM 發表
其實我好希望可以有得RE-NEW番原來的GROUP
就是金屬帝國,深海勇者(其實呢D咪啫係原祖超龍sosad)

NSp DS NSo WG ME UK VB DA咁多個field屬性
其實真係以集團行動嘅係得NSo ME同VB
而且都好難會成group renew 後期成員太多
再加上有啲digimon有超過1個field屬性
除非佢剩係renew超龍時代嘅成員(機會更低)

QUOTE:
特殊GROUP: 三大天使,七大魔王,四大龍,四聖獸+十二生肖,奧林巴斯十二神(究竟有12隻未...),
古代十鬥士,等...
印象中這兩彈入面以上GROUP 都有唔少未齊~

QUOTE:
原帖由 RAINKH 於 2013-10-1 07:53 PM 發表
奧林十二神,應該未有12隻架,奧林十二神感覺上好似將一班古靈精怪拉在一起,完全9唔搭8

三大天使齊咗(如果唔計究極天使同基路比嘅公式繪版本)
七魔齊咗(如果唔計究極魔同長嘴赤龍嘅公式繪版本)
四大龍齊咗
四聖獸齊咗(如果唔計黃龍嘅公式繪版本)
deva冇出到
olympus十二神未齊(舊卡剩係出咗4張 上set renew齊4張舊卡 同RK一樣仲爭1人未公佈)

又唔可以話九唔搭八 因為digimon嘅olympus十二神係以羅馬神話嘅olympus十二神做參考
絕對係有根有據 至於造形就見仁見智啦

頂部
mingyinng2
無名旅人

UID 128275
精華 0
積分 60
帖子 54
活躍度 60
現金 7 數碼元
存款 0 數碼元
網聚活躍度 0
威望 0
閱讀權限 5
最喜愛的數碼暴龍 
最喜愛的數碼暴龍人物 
狀態 離線
琴日一攞到第二彈番到屋企開心左好耐
一邊笑一邊拆盒

頂部

HKDMC重要聲明

本站只是一個自由的討論區,一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,

用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,而本站以即時上載留言的方式運作,

由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,

若讀者發現有留言出現問題,請聯絡 我們

HKDMC服務: 討論區 | 數碼暴龍對戰咭網站 | HKDMC網站 |

聯絡我們 | 使用條款 | 忘記密碼 | 壇規

© 1999/12 - 2020 HKDMC數碼暴龍市鎮 All rights reserved
版權所有,不得轉載